s‘ Werelds rijkste pokerspelers

Author
Auteur Paco Houwer
s´ werelds Rijkste pokerspelers achtergrond foto
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Aan kaartspellen zoals poker dragen altijd gecalculeerd risico met zich mee. Er komt bij poker meer kijken dan intelligentie en een goede strategie. Het spelen van professioneel poker vereist allerlei eigenschappen zoals het presteren onder druk. Je moet weten wanneer je je kaarten moet spelen en wanneer je moet folden, allemaal onder hoge druk. We gaan in dit artikel een kijkje nemen naar s ´werelds rijkste en meest succesvolle poker spelers en hoeveel geld deze eigenlijk hebben vergaard met het kaartspel. Zowel offline als bij een online casino!

Terwijl veel pokerspelers enorme bedragen hebben verloren, hebben anderen genoten van glorie, roem en enorme winsten. Veel professionele pokerspelers betalen niet alleen hun maandelijkse huur en rekeningen met hun inkomsten maar verdienen extreem veel geld met het kaartspel.

Phil Ivey - €100 miljoen

Phil Ivey picture

Slechts 4 professionele pokerspelers hebben meer toernooiwinsten gewonnen dan Phil Ivey, Met winsten van in totaal boven de 100 miljoen euro zijn er niet veel mensen rijker. De opa van Phil Ivey leerde hem op jonge leeftijd poker spelen. Het werd al snel duidelijk dat hij enorm veel talent had en daarom werd hij op jonge leeftijd al een poker wonder. Zijn opa begreep dat hij wellicht wel één van de aller grootste spelers aller tijde kon worden.

De beste prestaties van Phil zijn onder meer tien toernooiwinsten in de World Series of Poker, World Poker Tour – titels en vele andere. Hij won o.a. pokerspeler van het jaar in 2005 en ook nog eens in 2009. Gezien zijn leeftijd zal Phil Ivey hoogstwaarschijnlijk zijn pokerinkomsten blijven vergroten in de komende jaren.

Sam Farha - €100 miljoen

Sam Farha foto

Het vermogen van Sam wordt geschat op rond de 100 miljoen euro. Ondanks drie grote WSOP toernooiwinsten geeft de man uit Libanon de voorkeur aan ouderwetse cashgames met hoge inzetten. Farha´s grootste winst kwam achter toen hij 2e werd in het WSOP event, dit was in 2003. Hij nam 1.3 miljoen dollar mee naar huis.

Natuurlijk heeft Sam met zijn enorme winsten allerlei ondernemingen opgezet. Hij heeft zijn poker carrière omgezet in betaalde tv-optredens, boekdeals, en vele andere inkomsten genererende activiteiten. Niet slecht voor een pokerspeler.

Chris Ferguson - €80 miljoen

Chris Furgeson foto

Chris Ferguson heeft het allemaal al meegemaakt. Tijdens zijn professionele carrière heeft hij de meest extreme pieken en dalen ervaren. Ondanks deze dalen heeft hij ongelooflijke inkomsten kunnen vergaren en wordt hij vandaag de dag gewaardeerd op een eigen vermogen van  +- €80 miljoen, dit maakt hem één van de aller rijkste pokerspelers ter wereld. Zijn weg naar de top is zeker niet gemakkelijk geweest. Ferguson is van de top van de wereld naar het slop van de hel gegaan en weer terug. Over mentale kracht gesproken!

Zijn ervaring is bijna ongeëvenaard in het spel van poker. De 58-jarige heeft niet alleen veel geld verdiend met kaarten, hij heeft ook de eer opgestreken met maar liefst zes WSOP bracelets in zijn bezit. Nadat hij het spel een aantal jaar terug helemaal verliet, maakte Ferguson een Michael Jordan-achtige terugkeer en bleef zichzelf bewijzen als een kampioen op het gebied van professionele poker toernooien.

Doyle Brunson - €75 miljoen

Doyle Brunson foto

Doyle Brunson is al 50 jaar actief als pokerspeler, in die tijd heeft hij niet alleen naam gemaakt maar ook een ontzetten groot vermogen vergaard van een geschatte €75 miljoen. Deze achtergrond maakt hem een legende onder poker fanaten. Hij heeft maar liefst 10 verschillende WSOP bracelets gewonnen ook pakte hij talloze andere prijzen.

Vandaag de dag vind Brunson het moeilijk om langer dan een uur te pokeren. Als we rekening houden met alle tijd die hij in het spel heeft geïnvesteerd zou het zomaar zo kunnen zijn dat hij nooit meer deelneemt aan een serieus toernooi na zijn laatste deelname in 2018. Hij verdiend zijn rust en ontspanning na een slopende carrière van 50 jaar aan de pokertafels. Het is vrijwel onmogelijk om om hem heen te draaien als er een gesprek over de beste aller tijden plaatsvindt.

Bryn Kenney - €56 miljoen

Bryn Kenney foto

De eerste professionele ervaring met kaarten van Bryn Kenney was niet met poker maar met Magic the Gathering. Hij was een groot fan van het spel alleen gaf hij wel toe dat er helaas geen geld mee te halen viel. Gelukkig voor hem was dat niet het geval met poker. Ondanks slechts één WSOP bracelet is het hem wel gelukt 30 andere toernooiwinsten te boeken.

Zijn sterkste punt is consistentie. Buiten die 30 titels en de WSOP bracelet heeft hij nog eens 264 andere winsten geboekt. Het bereiken van de finale van het Triton Championship was een andere grote prestatie, hij eindigde uiteindelijk als 2e in 2019. Verbazingwekkend genoeg won hij in dat toernooi 20 miljoen dollar! Bijna de helft van zijn totale vermogen.

Daniel Negreanu - €50 miljoen

Daniel Negreanu foto

Daniel Negreanu is de grootste en wellicht wel bekendste naam in de poker wereld. Hij heeft ontzettend veel fans foor zijn geweldige persoonlijkheid. Zijn skills aan de pokertafels hebben hem daarnaast ook tot één van de rijkste spelers gekroond. Negreanu, ook wel bekend onder de bijnaam ´Kid Poker´ is de enige poker speler die de WSOP speler van het jaar meer dan 1 keer gewonnen heeft. Hij heeft 6 bracelets gewonnen, het is niet nodig om te zeggen maar Daniel verdiend een plek in de poker hall of fame.

Met meer dan 40 miljoen euro aan winsten verspreid over zijn poker loopbaan heeft Daniel ook goed verdiend aan commerciële contracten met bijvoorbeeld Pokerstars. Alhoewel die samenwerking tot een eind kwam in 2019 zette hij zijn mascotte imago voort met het pokermerk GG poker. Sindsdien, door zijn aanhang, werd het voor veel pokerspelers toch lastiger om te kiezen tussen Pokerstars en GG poker.

Foto Paco Auteur

Paco Houwer

Content Manager

Paco adviseert o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketingcommunicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.

Wellicht ook interessant:

Wellicht ook interessant