Paardenrace kalender 2022

Author
Auteur Ferry de Groot
paardenrace jockey
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Paardenrace staat misschien bekend als de sport waar de elite op afkomt om te kijken naar de races en om te netwerken. Tegenwoordig komen mensen van alle klassen af op deze indrukwekkende evenementen. Op deze pagina staat de Paardenrace kalender 2022 vermeld. Zaterdag 29 januari wordt het paardenrace seizoen echt afgetrapt met de Pegasus World Cup in Amerika. In Hallandale Beach in Florida vindt deze wedstrijd plaats op zaterdag 29 januari.

Ben je nieuw bij het paardenrace en wil je weten wat de grootste en interessantste paardenraces van 2022 zijn? Bekijk dan de lijst hieronder:

The Grand National

Dit is de oudste en meest prestigieuze paardenrace wedstrijd van het jaar. De eerste wedstrijd vond plaats in 1839. Ruim 180 jaar later is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar waar alle top paarden aanwezig zullen zijn. Dit jaar vindt The Grand National festival plaats op 7 t/m 9 april.

2022 Cheltenham Festival

Cheltenham Festival is super populair en steevast één van dé paardenrace festivals van het jaar. Cheltenham trekt jaarlijks dan ook 250,000 bezoekers die komen kijken naar de beste paarden uit de racewereld. Cheltenham is een 4 daags festival en vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 maart tot en met vrijdag 18 maart.

2022 Saudi Cup

De Saudi´s zijn gek op paarden en dat laten ze ook weten bij de Saudi Cup. Deze paardenrace is misschien de race van het jaar waar het meeste prijzengeld wordt verdeeld. Vorig jaar was het prijzengeld maar liefst $20 miljoen. In 2022 is het prijzengeld ruim verhoogd naar $35 miljoen dollar. Hierdoor is het niet gek dat alle toppaarden hun aantreden zullen maken op de Saudi Cup. De Saudi Cup vindt dit jaar plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 februari.

Kentucky Derby

De Kentucky Derby is het meest prestigieuze paardenrace festival van Amerika. De eerste Kentucky Derby werd gereden in 1861 en is sindsdien in de harten gesloten van de paardenrace liefhebbers van Amerika. Jaarlijks zijn er dan ook 100,000 bezoekers aanwezig om dit spektakel te aanschouwen. Het speciale aan dit evenement is dat alleen 3 jaar oude paarden mee mogen doen. Hierdoor is er dus ook nooit een paard dat twee keer mee doe of wint. Dit jaar vindt de Kentucky Derby plaats op 6 en 7 mei 2022.

Melbourne Cup Carnival

Zoals de naam al aangeeft vindt deze cup plaats in Melbourne, Australië. De Melbourne Cup vindt plaats op het Flemington raceparcours en is het grootste race festival van Australië. Net als de Kentucky Derby werd de eerste race gereden in 1861. Sindsdien is de race zeer populair, de laatste jaren komen er dan ook 100,000 bezoekers af op deze nationale trots. Er wordt tijdens dit festival ook volop gegokt op de races die het evenement te bieden heeft. The Melbourne Cup Carnival vindt elk jaar plaats op de eerste dinsdag van november. Dit jaar zal het gehouden worden op dinsdag 1 november.

 

Natuurlijk zijn er nog tal van andere zeer populaire en indrukwekkende race festivals zoals Royal Ascot waar ook de Britse royals jaarlijks verschijnen. Al deze festivals zijn een genot op te wedden op de paardenraces. Het wedden kan natuurlijk ook via een online casino.

Paardenrace grootste evenementen 2022

Paardenrace evenement Land Raceparcours Type paardenrace Maand
Pegasus World Cup USA Gulfstream Park Flat Dirt Januari
Dublin Racing Festival Ireland Leopardstown National Hunt Februari
Saudi Cup Saudi Arabia Riyadh Flat Turf & Dirt Februari
Cheltenham Festival UK Cheltenham National Hunt Maart
Dubai World Cup UAE Meydan Flat Turf & Dirt Maart
Grand National UK Aintree National Hunt April
Punchestown Festival Ireland Punchestown National Hunt April
Kentucky Derby USA Churchill Downs Flat Dirt Mei
Guineas Weekend UK Newmarket Flat Turf Mei
Preakness Stakes USA Pimlico Flat Dirt Mei
Derby Festival UK Epsom Downs Flat Turf Juni
Belmont Stakes USA Belmont Park Flat Dirt Juni
Royal Ascot UK Ascot Flat Turf Juni
July Festival UK Newmarket Flat Turf Juli
Glorious Goodwood UK Goodwood Flat Turf Juli
Ebor Festival UK York Flat Turf Augustus
St Leger UK Doncaster Flat Turf September
Irish Champions Weekend Ireland Leopardstown & Curragh Flat Turf September
Prix de l’Arc de Triomphe France ParisLongchamp Flat Turf Oktober
QIPCO British Champions Day UK Ascot Flat Turf Oktober
Melbourne Cup Australia Flemington Flat Turf November
Breeders Cup USA Different every year Flat Turf & Dirt November
Winter Carnival UK Newbury National Hunt November
King George VI Chase UK Kempton Park National Hunt December
Christmas Festival Ireland Leopardstown National Hunt December

Paardenrace termen

f furlong – bij paardenraces worden afstanden vaak vermeld per furlong of  ´f´. 1 furlong staat gelijk aan 201 meter. Op de vlakke banen worden vaak wedstrijden van 6f of 6 furlong gehouden. Dit is een korte sprintwedstrijd van ruim 1.2 kilometer.

m miles – bij paardenraces over een langere afstand wordt de afstand vaak vermeld met miles. 1m, 2m of 3m bijvoorbeeld, vaak bij het hordenspringen zijn de races over een langere afstand. 1 mile staat gelijk aan 1600 meter.

Each-Way – Bij een Each Way bet plaats je een dubbele bet dat de paard wint of dat de paard zich plaatst bij de eerste plekken. Bij de meeste races houdt dit in dat het in de top 3 eindigt. Echter is dit afhankelijk van het paarden dat mee doet. Soms is dit de top 2, maar kan ook de top 6 zijn als er een groot deelnemersveld is.

Handicap – Elke paard krijgt extra gewicht mee om de race eerlijk te maken. Het beste paard krijgt het zwaarste gewicht mee en het minst goede paard het lichtste gewicht. Een goede vorm wordt dus afgestraft met een zwaarder gewicht.

Wellicht ook interessant