Grand National Paardenrace op Aintree gaat bijna van start

Author
Auteur Paco Houwer
horse racing bettingz
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

De paardenraces op het Cheltenham Festival en de Worldcup in Dubai zijn net achter de rug en het volgende festival staat alweer voor de deur.  Op 7, 8 en 9 april vindt het Grand National Festival plaats op de paardenracebaan van Aintree, Liverpool. In deze 3 dagen zullen er 21 paardenraces plaatsvinden, terwijl op de 2e dag de Ladies Day zal plaatvinden.

In 1839 werd het festival voor het eerst georganiseerd, het paard genaamd Lottery won toen de eerste editie van de Grand National. Des tijds sprongen de paarden onder anderen nog over stenen hekken, waar ze tegenwoordig over bosschages of de zogenoemde hurdles springen. Elke race moeten de paarden over 16 hurdles springen, deze staan verspreid over een baan van bijna 7 kilometer lang.

Nadat het festival in 2020 werd afgelast door COVID, was de 2021 editie van de Grand National een groot succes. Het was ook een speciaal jaar omdat de Grand National voor het eerst werd gewonnen door een vrouwelijke jockey. Rachel Blackmore wist namelijk op Minella Times de grand national te winnen op het door Henry de Bromhead getrainde racepaard.

Wellicht ook interessant