Gaat Dan Bilzerian het opnemen in een pokermatch tegen een miljardair voor $100 miljoen?

Author
Auteur Ferry de Groot
poker yacht dan bilzerian
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Al sinds de WSOP van 2021 doet het gerucht de ronde dat Dan Bilzerian het gaat opnemen aan de pokertafel tegen miljardair Alec Gores. Beide spelers zouden 50 miljoen op tafel gaan leggen om te pokeren voor in totaal 100 miljoen dollar. Alec gore is een 69 jarige miljardair die aan het hoofd staat van een investeringsmaatschappij. De miljardair staat op het punt om samen met twee zakenpartners NFL club de Denver Broncos over te nemen.

Alec Gores is een fervent pokerspeler die regelmatig opduikt in highroller cashgames. Zo dook hij al op in Molly´s Game, een high stakes pokergame met allemaal bekendheden als Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire. Deze pokergame bracht niet veel later een hoop controversie toen een manager van een investeringsfonds gespeeld bleek te hebben met geld dat was verdient in een piramidespel. Brad Ruderman verloor aan die pokertafel tonnen wat uiteindelijk verkregen bleek te zijn uit oneerlijke activiteiten. Echter had Ruderman al ruim $445,000 dollar verloren aan Alec Gore. In de rechtszaal oordeelde de rechter dat Alec Gore het geld terug moest storten. Wat Alec uiteindelijk zonder morren deed. Andere spelers sloten echter een deal waardoor ze niet al hun winsten terug hoefden te geven aan de gedupeerde.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Bilzerian and Gores samen plaatsnemen aan een tafel. In zijn Autobiografie verklaart Dan Bilzerian dat ze al een potje poker gespeeld hebben bij de miljardair thuis in Bel Air. Hier speelde de twee een cashgame met blinds van $2000/$4000. Bilzerian zegt die avond maar liefst $1,6 miljoen dollar gewonnen te hebben. Wat misschien een mooi voorproefje geweest is voor de $100 miljoen cashgame die volgens de geruchten op de planning staat.

Dan Bilzerian verklaart in zijn eigen podcast over de battle met Gores: “Die vent Alec [Gores], hij zag mijn podcast en hij sms’te me, ik zei dat ik hem had verslagen voor zo’n $ 40- $ 50 miljoen, en hij zei, ‘oh, het bedrag was niet zo hoog’,” zei Bilzerian op de website podcasts. “Hij zei: ‘Ik wil heads-up tegen je spelen, laten we eens kijken wie de grootste ballen heeft voor $ 25 miljoen per stuk.” Waarna Bilzerian aangaf om het bedrag te verhogen naar $50 miljoen dollar per persoon. Wanneer en óf deze pokermatch ooit doorgaat is nog onduidelijk.

Wellicht ook interessant