Weer een week vol leuke sportweddenschappen

Author
Auteur Ferry de Groot
voetbalwedden
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Het is begin mei, de maand waar de ontknopingen plaatsvinden in de voetbalcompetities. Zo staan er deze week weer halve finales op het programma uit de Champions League, Europa League en Conference League. Ook zijn er tal van tennistoernooien die plaatsvinden en staat de Grand Prix van Miami op het programma in de Formule 1. Op al deze wedstrijden kunnen natuurlijk weer leuke sportweddenschappen geplaatst worden.

De dinsdag staat natuurlijk in het teken van de alles beslissende wedstrijd in de halve finale tussen Villarreal en Liverpool. Na een vrij gemakkelijke 2-0 thuisoverwinning, reist Liverpool af naar het oosten van Spanje voor de beslissende wedstrijd tegen Villarreal CF. De ploeg van Nederlander Arnaut Danjuma moet dus een 2-0 achterstand goed maken. De wedkantoren geloven niet in een wonder van Villarreal, de quote dat Liverpool de volgende ronde bereikt is slechts 1.01. Hierdoor sluiten de bookies een wonder uit, als je tóch denkt dat de Spanjaarden naar de finale van het miljonenbal gaat levert dit een hoge quote van 18 euro op. Wedden op de uitkomst van enkel deze wedstrijd is een stuk interessanter. Een overwinning van Villarreal levert 4.80 op terwijl winst van de ploeg van Virgil van Dijk 1.72 oplevert. Villarreal moet alles op alles zetten, een weddenschap op beide teams scoren kan daarom interessant zijn met een quote van 1.65.

Niet alleen de Champions League is interessant op de dinsdag. Ook in het tennis is er genoeg te beleven. De ATP Van Madrid is begonnen, Nederlander Botic van der Zandschulp verschijnt weer op het tenniscourt na zijn verloren finale in de ATP van München. De Nederlander moest hier de strijd staken door benauwdheidsklachten. De Nederlander is de underdog in de wedstrijd tegen Carreno-Busta. Voor een overwinning van Van De Zandschulp krijg je 3.20 euro waar een overwinning van zijn tegenstander 1.38 betaalt.

Sportweddenschappen op de woensdag

Woensdag vindt misschien wel het meest aantrekkelijke affiche plaats van de week. Real Madrid moet in de halve finale van de Champions League namelijk een 3-4 verlies goedmaken in eigen stadion tegen Manchester City. Vorige week werd deze spetterende wedstrijd vol spektakel gespeeld in Engeland, deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de ploeg van trainer Pep Guardiola. In de return zijn de Engelsen weer de favoriet als het aan de bookies ligt. Een overwinning van City levert 2.16 op terwijl een overwinning van de Koninklijke 3.15 euro betaalt als je op de Spanjaarden inzet. Verwacht je dat het weer een spektakel wordt met 7 goals? Een weddenschap op 7 goals of meer betaalt een flinke quote van 16 euro!

Plaatst Feyenoord zich voor de finale?

Iedereen met hart voor Feyenoord of liefde voor het Nederlands voetbal kijkt deze week natuurlijk uit naar de halve finale van de Conference League. Afgelopen donderdag wisten de Rotterdammers thuis namelijk met 3-2 te winnen in een sidderende wedstrijd. Deze week reist de ploeg van trainer Arne Slot af naar het zuiden van Frankrijk voor de beslissende wedstrijd. De bookies betalen 1.50 voor als Feyenoord de finale van de eerste editie van de Conference League weet te bereiken. Voor de wedstrijd op zich is Marseille de favoriet en Feyenoord de underdog. Een overwinning van de Fransen levert 2.10 terwijl een overwinning van de Rotterdammers 3.25 oplevert.

Áls Feyenoord zich voor de finale in Tirana, Albanië, weet te plaatsen dan gaan ze het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd As Roma – Leicester City. De ploeg van trainer Mourinho wist uit in Engeland een 1-1 gelijkspel er uit te slepen en kan thuis in eigenhuis de finale gaan bereiken. Een overwinning van As Roma levert 2.1 op bij de bookies.

Ook de 2e wedstrijd in de halve finales van de Europa League gaan van start. Eintracht Frankfurt neemt het thuis op tegen West Ham United en mag een 2-1 voorsprong verdedigen. De Duitsers wisten vorige ronde al favoriet Barcelona uit te schakelen en zijn nu hart op weg om zich te plaatsen voor de finale. Een thuisoverwinning van de Duitsers levert bij de bookies 2,5 euro op, terwijl een overwinning van West Ham 2.80 euro oplevert. Wil je online wedden dan is een weddenschap op beide teams scoren misschien interessant, dit levert een quote op van 1.68.

Indien Frankfurt door weet te komen tegen West Ham wordt het mogelijk een Duitse finale. RB Leipzig wist thuis namelijk met 1-0 te winnen tegen Ranger FC. Uit in schotland kunnen de Duitsers een finale plek zeker stellen. Volgens de bookies lijkt dit een zekerheidje, een quote van 1.15 wordt gegeven voor een finale plek voor de Duitsers. Weet Rangers thuis te winnen? Dan levert dat een quote op van 3.50 euro.

Toppers in de Eredivisie

De ontknoping in de Eredivisie gaat dit weekend helemaal los. Er staan twee toppers op het programma die de titelstrijd kunnen beslissen. Zondag neemt Ajax het op tegen AZ, in Alkmaar. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong zou Ajax aankomende zondag dus kampioen kunnen worden. Als de Amsterdammers in Alkmaar weten te winnen kunnen zij later op de middag kampioen worden als Feyenoord thuis in de Kuip weet te winnen van PSV. Feyenoord speelt donderdag de halve finale, weten zij te overleven tegen Marseille dan keren zij misschien wel met vleugels terug in Nederland. Een overwinning op PSV Eindhoven kan dan betekenen dat zij hun aartsrivaal Ajax kampioen maken.

Ajax is de favoriet om de wedstrijd in Alkmaar te winnen. Een overwinning van Ajax levert 1.69 op terwijl een weddenschap voor een overwinning van AZ 4.30 oplevert. In de Topper in Rotterdam zijn de kaarten ander geschud en wordt er door de bookies nog geen echte favoriet aangewezen. Een overwinning van de ploeg van Arne Slot levert 2.33 op. Waar een overwinning van PSV 2.70 oplevert. PSV Moét winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Tegelijkertijd is een overwinning voor Feyenoord ook welkom om zo plek 3 bijna veilig te stellen.

GP van Miami

De eerste GP van Miami ooi gaat aankomende zondag plaatsvinden. Het Formule 1 circus reist af naar de Verenigde staten wat de eerste GP van het jaar in de VS gereden gaat worden. Dit jaar staan namelijk ook de Grand Prix van Las Vegas en Austin op het programma. Aankomende zondag mag Max Verstappen proberen om de eerste GP van Miami te winnen. Max Verstappen (quote 2.2) en Charles Leclerc (quote 2.3) zijn beide de favorieten om dit weekend winnend af te sluiten. Vorig GP in Imola was Verstappen nog de grote winnaar. Leclerc is echter nog leider in het Wereldkampioenschap met 27 punten voorsprong op nummer 2 Verstappen.

Wellicht ook interessant