Voordelen van multi-tabling cashgames

Author
Auteur Paco Houwer
Pokerplayers
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Voor de speler die houdt van online poker volgt er al snel een moment dat 1 tafel tegelijk spelen niet meer genoeg is. Je wilt 2, 3 , 4 of zelfs meer pokertafels tegelijk spelen. Enkele poker pro´s hebben bewezen meer dan 60 tafels tegelijk te kunnen spelen. Poker is een spel van variance. Dit houdt in dat op de korte termijn, je een hand kan verliezen omdat je pech hebt. Echter met kans berekening, zal je op de lange termijn, hoe meer handen je speelt, altijd winnen als je beter bent dan je tegenstanders. Dankzij multitablen kan je meer handen spelen waardoor, je volgens kansberekening, minder last zal hebben van incidentele badbeats. Echter, moet je bij het spelen van meerdere cashgames rekening houden met een aantal zaken. In dit artikel leggen wij uit wat de voor- en nadelen zijn van het multitablen van No Limit Hold´em cashgames.

Meer handen = meer geld

Als je online poker speelt dan zul je aan de gemiddelde cashgame tafel ongeveer 60 handen per uur spelen. Als je meerdere tafels speelt kan je meerdere handen per uur spelen waardoor je ook meer geld kan winnen. Je moet natuurlijk wel bekwaam zijn om meerdere tafels te spelen. Echter, als je 4 tafels speelt, dan kan je 240 handen per uur spelen in plaats van 60. Hierdoor zal je meer handen kunnen spelen waarmee jij geld kan verdienen.

Minder balen van bad beats

Hoe meer tafels je speelt hoe minder tijd je hebt om stil te staan bij bad beats of slecht gespeelde handen. Je moet namelijk al gauw weer verder met een keuze maken aan een andere tafel. Hierdoor heb je veel minder tijd om te balen. Hoewel je dus meer handen speelt en sneller keuzes moet maken, kan je wel je betere spel laten zien. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal tafels dat je speelt. Als je té veel tafels speelt kan dit ook ten kosten gaan van de keuzes die je maakt, hierdoor kan je minder goed en gehaast gaan spelen. Je moet dit voorkomen, Poker is een spel van skill en niet een vorm van online gokken.

poker multi tabling cashgame

Makkelijker om je spel te analyseren

Een belangrijk onderdeel van poker is het analyseren van je eigen spel. Wat doe je goed? Wat kan er beter? Met welke situaties heb je moeite en in welke situaties maak je vaak de juiste keuzes? Bij het analyseren van je eigen spel is het beter om af te gaan op veel handen. Als je weinig handen speelt kan er een vertekend beeld ontstaan over hoe jij handen speelt. Een grotere sample size is daarom altijd beter in je analyse. Het mooie aan multitablen is dat jij sneller een grotere sample size opbouwt.

Tips voor het spelen van meerdere cashgametafels

Als je online meerdere cashgames gaat spelen dan is het natuurlijk handig om wat handige hacks te weten. Hierbij een aantal handige tips voor het online spelen van meerdere cashgametafels:

  • Gebruik Hotkeys, zo kan je sneller navigeren en spelen. Hierdoor bespaar je de weinige tijd die je hebt tijdens het multitablen.
  • Zet je tafels naast elkaar in plaats van over elkaar heen. Zo behoud je altijd het overzicht en kun je sneller zien wanneer jij aan de beurt bent om een move te maken.
  • Stel je tafels zo in dat je op elke tafel in de zelfde seat zit. Hierdoor is het makkelijker om je overzicht te houden.
  • Stel je pokersoftware zo in dat je een kaartendeck hebt met 4 verschillende kleuren. Met het spelen van meerdere tafels heb je soms weinig tijd. Met het spelen van 4 kleuren voorkom je dat je harten en ruiten in alle haast door elkaar haalt.
Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.

Wellicht ook interessant