Wie zijn de 5 beste vrouwelijke pokerspeelsters?

Author
Auteur Paco Houwer
Pokerplayers
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Als je aan Poker denkt dan denk je waarschijnlijk aan een mannensport met bekende mannelijke pokerspelers als Phil Ivey, Daniel Negreanu, Dan Bilzerian and Doug Polk. Echter zijn er ook een hoop zeer goede professionele vrouwelijke pokerspeelsters. Deze pokerspelers hebben ook voor miljoenen dollars aan toernooiwinsten weten binnen te halen. Wij zetten de top 5 beste vrouwelijke poker speelsters voor jou op een rijtje. Hieruit gaan wij uit van de beste 5 speelsters op basis van winsten uit pokertoernooien.

Vanessa Selbst

Op nummer 1 staat de 37 jarige Vanessa Selbst uit Amerika. Vanessa is goed voor 3 WSOP bracelets en heeft door de jaren heen meer dan $12 miljoen dollar weten te verdienen met het spelen van poertoernooien. Haar grootste winst is ruim 1,8 miljoen die zij won door de PPT in Cannes te winnen in 2010. Na dit toernooien wist zij nog een aantal keren $1,000,000+ te winnen met het spelen van pokertoernooien. Jarenlang is ze ook ambassadeur geweest voor het online casino van Pokerstars, inmiddels is ze daarmee gestopt omdat ze niet meer fulltime pokert. Ze is zich namelijk vooral gaan focussen op beleggen.

vanessa selbst poker

Kathy Liebert

Nummer 2 op de lijst is Kathy Liebert, ook een Amerikaanse. Kathy Liebert heeft in haar carriere meer dan 6 miljoen dollar aan pokerwinsten weten binnen te hengelen. Haar grootste toernooi cash is alweer een lange tijd terug. In 2002 wit ze namelijk de Party Poker Milion cruise te winnen wat goed was voor $1,000,000 aan prijzengeld. 2 jaar later won ze een WSOP bracelet door een $1500 heads-up toernooi te winnen. Tegenwoordig speelt ze nog regelmatig toernooien in Las Vegas, echter heeft ze al een aantal jaar geen enorme prijzen meer te weten te pakken.

Kristen Bicknell

Nummer 3 in de lijst is gereserveerd voor de Canadese Kristen Bicknell. Kristen heeft door de jaren heen ruim $5,000,000 weten te winnen, waar haar beste live cash neerkomt op ruim $400,000. Door de jaren heen heeft ze 3 WSOP bracelets weten te winnen. 1 hiervan is online behaald tijdens de pandemie. In het online WSOP toernooi wist ze een No-limit hold´em 6-handed toernooi te winnen voor $356,411. In 2013 en 2016 wist ze ook bracelets te winnen tijdens de live WSOP in Las Vegas.

Annie Duke

De volgende in de lijst is qua naam 1 van de bekendste speelsters omdat zij waarschijnlijk in de meeste tv-programma´s heeft gezeten. Annie Duke heeft in haar carriere ruim 4 miljoen dollar weten te verdienen met toernooipoker. Haar grootste cash was $2,000,00 toen zij in 2004 de Tournament of Champions wist te winnen nadat zij eerder al de WSOP Omaha Hi-lo toernooi wist te winnen voor een felbegeerde WSOP Bracelet. Inmiddels is Annie Duke gestopt met poker en is zij zich gaan focussen op het schrijven van boeken.

Maria Ho

Maria Ho

De nummer 5 in de ranglijs met de top 5 meest succesvolle pokerspeelsters is de Amerikaanse-Taiwanese Maria Ho. Maria staat ook bekend voor het presenteren van poker tv-programma’s maar heeft zelf ook een zeer respectabele staat van dienst. De speelster heeft in haar leven namelijk meer dan $4 miljoen bij elkaar weten te spelen. Haar grootste cash was in 2011 toen ze 2e werd in het $5000 No Limit Hold´em toernooi van de WSOP.

Foto Paco Auteur

Paco Houwer

Content Manager

Paco adviseert o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketingcommunicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.

Wellicht ook interessant