Wedden op de eredivisie: Wie gaat er degraderen?

Author
Auteur Ferry de Groot
weddenschappen reclames
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Zondag gaat de laatste speelronde in de Eredivisie van start. Afgelopen woensdag wist Ajax zich al te kronen tot landskampioen 2021/2022. Afgelopen woensdag waren er ook minder leuke momenten in de Eredivisie. Zo viel het doel definitief voor PEC Zwolle. Door het verlies uit bij Sparta werd het definitief dat PEC volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie zou spelen. Dit weekend staat er nog een hoop op het spel. Zo is er nog een strijd voor de play-offs voor Europees voetbal en ligt de degradatiestrijd nog open. Al met al, voor de spelers van voetbalweddenschappen nog een hoop om op in te zetten.

De stand onderin de Eredivisie is als volgt:

Team Plek Punten
13 RKC Waalwijk 35
14 Heracles Almelo 34
15 Sparta Rotterdam 32
16 Fortuna Sittard 32
17 Willem II 30
18 PEC Zwolle 27

Zoals eerder gezegd is Zwolle al gedegradeerd. plek 17 betekent ook directe degradatie en plek 16 geeft recht op play-offs voor promotie/degradatie.

Sparta, Fortuna Sittard en Willem II komen alle 3 dus nog in aanmerking voor directe degradatie via plek 17.  Voor plek 16, wat play-offs betekent zijn RKC en Heracles ook nog niet veilig. Een mooie wedstrijd zal daarom Heracles – Sparta zijn. De winnaar van de wedstrijd is 100% zeker van nog een seizoen Eredivisie. De verliezer maakt echter kans op degradatie. De quote voor winst Heracles levert bij de bookies 2,46 op. Winst Sparta levert 3.10 op, wat een interessante quote kan zijn. Sparta wist namelijk de laatste 2 wedstrijden te winnen. Heracles verloor de laatste 2 wedstrijd, deze wedstrijden werden tegen degradatie kandidaten gespeeld.

Nummer 16 Fortuna Sittard móet winnen om uit de gevarenzone te geraken. Hierbij zal het moeten winnen uit bij NEC. Bij NEC staat er ook een hoop op het spel, de Nijmeegse club is namelijk nog vol in de race voor Play-offs voor Europees voetbal. Het zal daarom een zeer lastige wedstrijd worden voor Sittard. Echter wist de ploeg 3 van de laatste 5 wedstrijden te winnen terwijl NEC 1 van de laatste 5 wedstrijden punten wist te behalen. Een overwinning van NEC levert 2.23 op terwijl winst en veiligstelling van Sittard 3,05 oplevert.

Willem II staat nu op het punt om direct te degraderen en is afhankelijk van andere wedstrijden om directe degradatie te ontlopen. Daarvoor moet het zelf wel een lastige wedstrijd thuis tegen FC Utrecht winnen. Fc Utrecht is op dit moment uitgespeeld en maakt zich op voor de play-off wedstrijden. Hierdoor liggen er misschien kansen voor Willem II. Vooral omdat Willem II in de laatste 5 thuiswedstrijden 8 punten wist te behalen. Utrecht heeft de laatste 5 wedstrijden 6 punten behaald met maar 1 overwinning. Er liggen dus zeker kansen voor Willem II om aankomende zondag 3 punten binnen te slepen. Een overwinning van Willem II levert 2.15 op terwijl 3 punten voor Utrecht 3.10 oplevert als u online gokt op deze wedstrijd.

Wellicht ook interessant