Voetbal weddenschappen: De Klassieker en El Clasico dit weekend

Author
Auteur Ferry de Groot
voetbalwedden
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Zondag is dé sportdag van dit weekend. Op zondag 20 maart staat namelijk de Klassieker op het programma. Ajax treed dan aan thuis in de ArenA tegen Feyenoord, dat zich donderdag wist te plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. Diezelfde zondag staat ook de Clasico op het programma, om 21:00 gaat Real Madrid – FC Barcelona van start. In de vele online casino´s kun je weer sportweddenschappen plaatsen. Oók op de Formule 1, het seizoen begint dit weekend namelijk weer, Max Verstappen lijkt de favoriet op de GP van Bahrein te winnen.

Zondag half 3 is het weer zover, de klassieker trapt dan af. Door veel voetbalfans wordt dit gezien als de mooiste Eredivisie wedstrijd van het seizoen. Dit jaar lijkt het spannender te worden dan afgelopen jaren. Ajax verloor afgelopen dinsdag teleurstellend met 0-1 van Benfica en werd daardoor uit de CL geknikkerd. Ook in de Eredivisie maakt het weinig indruk, zo verspeelde ze twee keer een 2-0 voorsprong tegen RKC en Cambuur Leeuwarden, mar wisten ze beide keren in de laatste minuut toch nog te winnen. Anderzijds beleefde Feyenoord donderdag een goede wedstrijd tegen Partizan Belgrado. De Rotterdammers wonnen thuis met 3-1 terwijl ze in Servië 5-2 wisten te winnen. Bij de bookies is dit verschil in vorm nog niet terug te zien. Zij geven 1.43 voor een overwinning van Ajax, terwijl een overwinning van het team van Arne Slot 6.30 oplevert. Een gokje op Feyenoord lijkt daarom interessant.

1800 KM verder op in Madrid vindt de Clasico plaats. Koploper Real Madrid staat 15 punten voor op Barcelona en kan bij winst ervoor zorgen dat Barcelona voorgoed afhaakt voor de titel. Wat niet mee zal helpen voor Barcelona is de wedstrijd van afgelopen donderdag in Istanbul. De Ploeg van Xavi wist zich na een zware wedstrijd te plaatsen voor de volgende ronden tegen Galatasaray. Een overwinning van Madrid levert een mooie quote op van 2.15, waar een overwinning van Barcelona 3.25 betaalt.

Een andere wedstrijd waar naar uitgekeken kan worden is de Derby van Rome. As Roma mag in eigenhuis aantreden tegen stadsgenoot Lazio Roma. As Roma beleefde afgelopen donderdag in de Conference League een zware avond tegen Vitesse. Lange tijd stond de ploeg van Jose Mourinho met 1-0 achter. De ploeg wist echter op zijn Italiaans in de laatste minuut gelijk te maken waardoor het zich kwalificeerde voor de kwartfinales. In de competitie ontwijken de Romeinse teams elkaar niet zoveel. De clubs bezetten de 5e en 6e plek in de Serie A met 1 punt verschil in het voordeel van Lazio. Weet AS Roma de wedstrijd te winnen dan kunnen zij de 5e plek overnemen van Lazio. De Bookies lijken dit een gelijkwaardige wedstrijd te vinden. Voor een overwinning van As Roma krijg je 2.50 terwijl een overwinning van Lazio 2.8 betaalt.

Wellicht ook interessant