Super Bowl: Naar verwachting meer dan een miljard aan weddenschappen

Author
Auteur Paco Houwer
amerikaans football
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

13 februari vindt de 56e Super Bowl plaats tussen de Cincinnati Bengals en de Losa Angeles Rams. De verwachting is dat er volop gewed gaat worden op deze American Football finale. Vorig jaar werd er naar schatting 500 miljoen dollar ingezet in Online Casino´s en fysieke wedkantoortjes op de Super Bowl Finale tussen Kansas City Chiefs en Tampa Bay Buccaneers.

Dit jaar wordt er naar schatting het dubbele ingezet op de Super Bowl. Alleen al in de staat Nevada zal er naar schatting 175 miljoen dollar ingezet worden op de American Football wedstrijd. De staat New York $160 miljoen, de staat New Jersey $130 miljoen, waar naar schatting de Amerikaanse Staten gezamenlijk voor een miljard zullen inzetten op de finale.

Het is echter niet voor elke staat toegestaan om te gokken. Slechts in 30 van de 50 staten is het toegestaan om een gokje te wagen op de Super Bowl. Echter door het legaliseren van enkele staten en het feit dat steeds meer Amerikanen zich comfortabel voelen met het online inzetten op sportweddenschappen is er een groeiende trend te zien in Amerika betreft online gokken.

Wellicht ook interessant