Niet meer wedden op de Russische competitie

Author
Auteur Ferry de Groot
football match
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

De grootste online casino´s in Nederland hebben besloten geen sportweddenschappen meer aan te bieden die betrekking hebben tot Rusland en Wit-Rusland. Zo kan je dus geen sportweddenschap meer plaatsen op bijvoorbeeld Zenit of Spartak Moskou. De voetbalwereld wordt sowieso al getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zo besloot de Rus Roman Abramovich al om zijn Londense voetbalclub Chelsea in de verkoop te zetten.

Ook Bet365 draagt zijn steentje bij aan de boycot van Rusland. Zo besloot het bedrijf om Russische spelers niet meer toe te laten op hun website. En inmiddels is het een trend die door de hele wereld waar te nemen is. Zo deed het Amerikaanse DraftKings al weddenschappen met betrekking tot Russische teams ook in de ban. ´Vanaf vandaag bieden we geen weddenschappen meer aan op sportcompetities en evenementen in Rusland en Wit-Rusland, zoals de KHL. DraftKings heeft geen directe commerciële relaties met een Russische of wit-Russische competitie, team of sportorganisatie. Ons Costumer experience-team staat klaar om vragen te beantwoorden van alle klanten´ verklaart een woordvoerder van het Amerikaanse DraftKings.

Eerder deed ook de wereld voetbalbond FIFA ook al een flinke duit in het zakje door Russische teams te weren uit de internationale voetbalcompetities.

Wellicht ook interessant