Kan je valsspelen met online poker?

Author
Auteur Ferry de Groot
pair of kings poker
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Online poker is een wereld waar veel geld in omgaat. Op plekken waar veel in geld in omgaat zijn er altijd mensen die de randjes opzoeken, en er overheen gaan. In het casino kan je aan de poker natuurlijk op verschillende manieren valsspelen. Je kan stiekem bij je buurman kijken als hij zijn kaarten bekijkt of je kan kaarten markeren waardoor je meer inzicht in de kaarten op tafel krijgt. Dit alles kan natuurlijk niet bij online poker, maar zijn er dan geen manieren om vals te spelen met online poker? Die zijn er wel, bekijk in dit artikel hoe je vals kan spelen tijdens het online pokeren.

Elke online poker speler fantaseert wel eens hoe ze veel geld zouden winnen als ze de kaarten van hun tegenstander zouden kunnen zien. Hoe speel je dan een toernooi? en win je altijd het toernooi als je de kaarten van de tegenstander kan zien? Helaas gaan we daar waarschijnlijk nooit achterkomen. Het is wel eens voorgekomen dat spelers zijn veroordeeld voor het in kunnen zien van de kaarten van andere spelers. Dit is echter alleen mogelijk als je de software van het platform zou hacken. Voor de gewone mens is dit niet realistisch. Toch zijn er wel manieren om vals te spelen en waar je als speler baat bij hebt. Zo zijn er zelfs professionele poker spelers betrapt op het vals spelen. Wij leggen in dit artikel uit welke manieren er worden gebruikt om te cheaten en waar je op moet letten zodat je niet in deze valkuilen trapt.

Ghosten

Ghosten is een term dat ook wordt gebruikt als niks meer laten horen aan dat ene meisje of jongen nadat je met die persoon gedate hebt. Met online poker kan je echter ook ghosten, en dit gebeurt dan ook. Ghosten gebeurt in online poker wanneer een speler ver in een toernooi weet te geraken, en vervolgens een andere (betere) speler voor hem laat spelen. Andere spelers in het toernooi hebben dan een hele andere speler tegen over hun. Dit is natuurlijk valsspelen als je opeens een andere speler met meer ervaring het toernooi probeert te laten winnen. Daarom is Ghosten zeker een vorm van valsspelen.

Echter, er is ook een andere manier van ghosten. Zo komt het voor dat spelers online poker spelen terwijl iemand anders naast hun zit. Deze speler coached de spelende speler en geeft aan hoe zij bepaalde handen moeten spelen. Je neemt het als tegenstander dan eigenlijk op tegen twee spelers, het is daarmee ook moeilijk in te schatten hoe je tegenstander reageert op bepaalde situaties. Ghosten is daarom een eenvoudige manier van valsspelen, waar het voor de pokerwebsite ook nog eens zeer lastig is om te ontdekken als iemand ghost.

Meerdere accounts

Multi-accounting is iets dat veel gebeurt en vooral handig is voor spelers die elke dag of zeer vaak spelen. Op een gegeven moment ben je een veel geziene gast aan de digitale pokertafels, anders tegenstanders weten dan wie jij bent en hoe jij speelt. Dit kan natuurlijk in jouw nadeel werken als tegenstanders weten wat voor speler je bent. Ben je tight-agressive of loose, alle beschikbare informatie wordt online gebruikt om jou proberen te verslaan in het online poker. door middel Multi-accounting of het gebruiken van meerdere accounts onder verschillende aliassen kan je dit probleem ontwijken. Op het moment dat jij onder de naam Piet speelt weten andere pokerspelers niet dat jij eigenlijk Bart bent. Hierdoor verwerf jij jezelf een voordeel ten opzichten van andere spelers. Multi-accounting is dan ook verboden, omdat dit gezien wordt als valsspelen.

Hoe beter de tegenstander, hoe meer de tegenstander gebruik gaat maken van de kennis over jou als speler en de manier waarop jij speelt. Multi-accounting is dan ook iets wat je haast alleen in de hogere regionen van het poker ziet.

Samenwerken

Samenwerken is iets dat met live poker ook een hoop gebeurt. Soms zitten samenspelende spelers naast elkaar en geven ze elkaar een seintje door elkaars knie of voet aan te tikken. Met online poker is valsspelen op deze manier misschien nog wel makkelijker. Samenwerken kan eigenlijk in elk mogelijke pokervorm, van cashgamen tot een pokertoernooien. Het is echter wel zo handig als je bij elkaar aan tafel zit. Zo kan je online valsspelen door samen te werken:

  • Elkaar elke hand op de hoogte houden over de kaarten die je hebt.
  • Elkaar handgeschiedenis sturen tegen een bepaalde speler. Zo kan je meer inzicht krijgen hoe een specifieke speler speelt.
  • Elkaar seinen wanneer de speler waarmee je samenwerkt wel of juist niet moet inzetten.
  • Als je in een hand zit tegen een speler waarmee je samenwerkt niet alles uit je hand halen, zodat jij of je medespeler in het toernooi blijft.
  • In een toernooi komt het ook voor dat samenwerkende spelers hun chips dumpen bij de andere speler. Zo kan de samenwerkende speler met een grotere stack een betere edge krijgen om het toernooi te winnen dan wanneer je twee kleinere stacks hebt.

Illegale pokersoftware gebruiken

Poker draait grotendeels om kansberekening. Professionele spelers spelen dan ook vaak niet op gevoel maar kijken naar de odds en hoe groot de kans is om met een bepaalde hand te winnen. Dit telkens uitrekenen is erg lastig en kan vermoeiend zijn als je dit een heel toernooi telkens moet uitrekenen.

Nu is er een pokersofteware programma genaamd RTA (Real Time Assistance), die deze taak op zich neemt. Dit programma rekent elke hand de odds uit en zegt dan op basis van kansberekening welke keuze je moet maken. Op deze manier kan je een toernooi of hand altijd op de perfecte manier spelen als het gaat om kansberekening. Dit betekent natuurlijk niet dat je altijd wint, als je 90% kans hebt om te winnen dan betekent het natuurlijk nog niet dat je die hand ook daadwerkelijk wint.

Daarnaast geeft het ook aan hoeveel je in moet zetten op basis van het aantal chips dat jij en je tegenstander hebben. Hierdoor kan je een perfect toernooi spelen, de kaarten de komen bepalen uiteindelijk of jij de hand wint of niet. Hier heeft de software geen invloed op.

Je kan zeggen, alles is puur kansberekening en daarmee is het dus geen valsspelen. De pokersites zoals GGPoker zien het echter anders, als je betrapt wordt met deze software wordt jouw account voor altijd geschorst.

Wellicht ook interessant