Hoe Daniel Negreanu GGPoker op de kaart heeft gezet

Author
Auteur Paco Houwer
poker cards
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Eén van de bekendste Poker Pro´s in het (online) poker is natuurlijk Daniel Negreanu. De Canadese speler met Roemeense roots is sinds de poker hype aan het begin van de 21e eeuw al een bekend gezicht in de pokerwereld. Anno 2022 is deze geliefde pokerspeler nog steeds relevant en succesvol. Zo wist de speler afgelopen maandag nog de PokerGO Cup te winnen in Las vegas voor een mooi bedrag van $350,000. Hierdoor kwam het totaal aan live cashes op ruim $45,500,000.

12 jaar lang was Negreanu hét gezicht van Pokerstars, wat jaren lang het grootste en meest toonaangevende pokerplatform ter wereld was. In 2019 kwam er echter een einde aan deze jarenlange partnerschap toen Negreanu op de WSOP speelde zonder de alom bekende Pokerstars Patches op zijn kleding. Sindsdien laaide de geruchten op dat Negreanu weg zou zijn bij Pokerstars. Deze geruchten bleken waar te zijn, er kwam een einde aan de samenwerking tussen de speler en het platform. Het duurde echter niet lang voordat de Pokerspeler een nieuwe samenwerking tekende. Namelijk met het online casino GGPoker, die zeer grote ambities had om te concurreren met de gigant in de pokerindustrie genaamd Pokerstars.

Sinds de komst van Negreanu heeft GGPoker een vlucht genomen en is het een waardige concurrent geworden van Pokerstars. Een belangrijk onderdeel van dit succes is het binnen halen van de WSOP. De belangrijkste pokerseries ter wereld wordt elk jaar in Las Vegas gehost. Echter kon er door de coronapandemie in 2020 geen fysieke series georganiseerd worden. GGPoker wist een partnerschap met WSOP aan te gaan waardoor de series online gehost werden op het platform van GGPoker. Wat een enorme boost was voor het bedrijf. Het bedrijf zelf geeft aan dat de bekendheid en de contacten Negreanu bijgedragen hebben aan het binnenhalen van de belangrijkste pokerseries.

Daarnaast is Negreanu een echte ambassadeur voor de hele pokersport. GGPoker´s PR manager verklaart hierover: “Daniel geeft echt om het spel, de spelers en het laten groeien van poker om meer mensen te bereiken; hij staat achter onze introductie van GGGare en GGCheers, die nog meer rewards brengt aan gemiddelde spelers.”

Negreanu staat hier zelf een stuk bescheidener in “Ik denk dat de reden dat GG groeide ten eerste het product zelf was,” zegt Negreanu. “De software is de beste pokersoftware die ooit is gemaakt. Het is echt een leuke ervaring die volgens mij tot op zekere hoogte ontbrak voordat GG het op de markt bracht.”

Wellicht ook interessant