Dit weekend: De Formule 1 in Montreal

Author
Auteur Ferry de Groot
redbull-racing-pokerstars
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Na een niet al te spannende race in Baku, door het uitvallen van de twee Ferrari ‘s, is de Formule 1 dit week alweer terug. Dit keer staat de GP van Montreal in Canada op het programma, de 9e Grand Prix van het seizoen. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door Nederlander Max Verstappen, met zijn teamgenoot Sergio Perez die hem op de voeten volgt met een achterstand van 21 punten.

Max Verstappen wist nog nooit te winnen in de GP van Canada. Echter lijk dat een goed teken, het zelfde gold namelijk voor de GP van Baku, die wist de Nederlander echter vrij gemakkelijk te winnen afgelopen weekend. Mede dankzij de motorproblemen en andere technische problemen bij Ferrari waardoor Sainz én Leclerc de race vroegtijdig moesten verlaten. Hierdoor konden Verstappen en Perez vrij gemakkelijk de eerste twee plekken konden bezetten.

Een overwinning van Verstappen levert 1,95 op bij de bookmakers, en is een  zeer goede quote als je het vergelijkt met de vorm waarin Red Bull Racing op het moment in verkeert.

Ondanks dat Mercedes vrij veel problemen ervaart met porpoising, pakte het toch de derde en vierde plek afgelopen weekend. Nu is de verwachting dat het porpoising zeker nog niet opgelost zal zijn in Montreal. George Russel is echter tot nu toe elke race van dit seizoen geëindigd in de top 5 en wist afgelopen weekend met zijn 3e plek een podiumplek af te dwingen vóór zijn teamgenoot Lewis Hamilton. George Russel die in de top 6 eindigt levert een quote op van 1.36. Dit is geen enorme quote maar zeker een weddenschap die een zeer grote kans heeft.

De AlphaTauri´s vinden langzaam hun vorm ook weer terug. Zo eindigde Gasly 5e en bezette Tsunoda de 13e plek dankzij problemen met zijn DRS, een top 10 plek had er echter wel ingezeten. Echter kan het daarom wel interessant zijn om online te gokken op Tsunoda of Gasly eindigt in de top 10. Een top 10 klassering van Gasly levert 1.51 op waar een top-10 plek van Tsunoda een quote heeft van 2.75.

Wellicht ook interessant