45 miljoen Amerikanen gaan een gokje wagen op “March Madness”

Author
Auteur Ferry de Groot
basketbal veld wedden
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

De Amerikaanse Gaming Association verwacht dat er na de super bowl weer een periode aanbreekt waarop veel gegokt gaat worden. In maart gaat namelijk het NCCA Basketbal toernooi waar 64 teams in 1 maand gaan strijden om het kampioenschap. Amerikanen zullen deze maand weer een hoop sportweddenschappen in zetten in de online casino´s.

Het NCAA basketbaltoernooi is een toernooi met eliminatie rondes waar 68 teams in zeven ronden strijden om het nationale kampioenschap. De voorlaatste ronde staat bekend als de Final Four. Deze 4 teams spelen begin april om de titel. Aangezien het gros van de wedstrijd gespeeld wordt in maart staat dit toernooi in de Verenigde Staten bekend als March Madness.

Vergeleken met het toernooi van vorig jaar kunnen 29 miljoen meer Amerikaanse volwassenen legaal wedden in hun thuisstaat in vergelijking met March Madness 2021. Staten waarbij online inzetten op sportweddenschappen zijn gelegaliseerd zijn: Arizona, Connecticut, Louisiana, Maryland, North Dakota, South Dakota, Washington, Wisconsin en Wyoming.

De AGA verwacht dat een groot gedeelte van het wedbudget van de Amerikaan deze maand gaat ingezet worden op Basketball wedstrijden. De AGA verwacht dat er dit jaar voor maar liefst 3,1 miljard wordt ingezet op de basketbal wedstrijden die deze maand gaan plaatsvinden.

Wellicht ook interessant