37 zaken met een fruitautomaat op de vingers getikt

Author
Auteur Ferry de Groot
jackpot winnaar
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

De Nederlandse kansspelautoriteit is opgetreden tegen 37 zaken die een kansspelautomaat als een fruitautomaat in hun pand hebben staan zonder (juiste) vergunning. Deze misstanden kwamen aan het licht na een steekproef die werd gehouden door de Ksa. Hierbij werden 290 horecalocaties onderzoekt, 37 daarvan bleken zonder vergunning kansspelautomaten te exploiteren waar dat niet mocht.

Met een exploitatievergunning zijn gokkasten gewoon toegestaan in Nederlandse horecagelegenheden. Echter moeten deze gelegenheden wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mogen deze alleen staan op locatie die voornamelijk door volwassenen bezocht worden. In een snackbar kan je van uitgaan dat er ook veel minderjarigen komen, op deze plekken is het dus niét toegestaan om een dergelijke kansspelautomaat te exploiteren.

Ook al doet de horecagelegenheid aan alle voorwaarden die de Ksa stelt, dan is het nog niet zeker dat er door de gemeente een vergunning wordt verleend voor een gokkast. Ook de eigenaar van de horecazaak moest van onbesproken gedrag zijn om criminaliteit in combinatie met gokken uit te sluiten. De eigenaar moet dus van onbesproken gedrag zijn, hierdoor is fraude of geldwitwassen in het verleden een no-go voor een vergunning.

De 37 exploitanten die onrechtmatig een gokkast in hun zaak hadden staan hebben een waarschuwing gehad. Uiteindelijk zijn bij alle 37 exploitanten de casinoslot verwijderd uit de zaak.

Wellicht ook interessant