De Champions League Finale, waar zet jij op in?

Author
Auteur Ferry de Groot
liverpool fc interwetten
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Nu de finales van de Conference League en de Europa League achter de rug zijn, kunnen we uitkijken naar de finales der finales in het voetbal: De Champions League finale. Zaterdag vindt de finale plaats tussen Real Madrid en Liverpool. De Madrilenen wisten de cup met de grote oren al 13 keer eerder te winnen. Liverpool wist de cup als 6 keer te winnen. Ondanks dat Real Madrid de cup dubbel zo vaak wist te winnen schatten de sportbookies Liverpool in als favoriet met een quote van 2.1

Real Madrid wist een rijtje indrukwekkende tegenstanders te verslaan. De ploeg van Carlo Ancelotti wisten namelijk Paris Saint Germain, titelverdediger Chelsea en titel favoriet Manchester City uit te schakelen in eerdere rondes. Nu Real Madrid de finale bereikt heeft kan trainer Ancelotti zijn 4e CL winnen. Eerder wist hij met Ac Milan en Real Madrid namelijk ook de cup met de grote oren te winnen. Ondanks dat zien de bookies Madrid niet als favoriet. Het kan daarom voor spelers van sportweddenschappen interessant zijn om een gokje te wagen op Real Madrid als winnaar van deze wedstrijd. Een overwinning van RMA levert namelijk een quote op van €3.40.

Zoals eerder gezegd kan Liverpool haar 7e Champions League winnen. De 2e onder trainer Jurgen Klopp. Liverpool wist de finale vrij eenvoudig te halen tegen tegenstanders als Villarreal, Benfica en Inter milan. Afgelopen weekend liep Liverpool op een haar naar het landskampioenschap mis, en zullen de Champions League dus moeten winnen om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.

De onderlinge resultaten spreken echter in het voordeel van Real Madrid. Van de laatste 5 ontmoetingen wist madrid er 4 te winnen. 1 eindigde in een gelijkspel. De laatste finale die Real Madrid wist te winnen eindigde in een 3-1 overwinning voor de madrilenen.

Inzetten op beide team scoren kan interessant zijn, twee van de laatste 3 wedstrijden eindigde in een 3-1 overwinning voor madrid. De quote voor beide teams scoren levert 1,56 op.

Wellicht ook interessant