Home Cygnus 4 online slot review

Cygnus 4 online slot review

Cygnus 4 online slot review

rating: 3,8 / 5
laatste update: april, 2024

Geschreven: Alie Loeff-Boschma Auteur
Gechecked: Marciano Strijker Online Casino Schrijver

Redactionele Opmerking: Het kan voorkomen dat wij een commissie via partnerlinks op Betsquare.com verdienen. Commissies hebben geen invloed op de meningen of beoordelingen van onze redacteuren.

Samenvatting

Bij Cygnus 4 kan je op 262.144 verschillende manieren winnen. De kast heeft een maximale winst van 50.000x je inzet, die te claimen is wanneer je de maximale multiplier bereikt. Software ontwikkelaar Elk Studios staat bekend om hun innoverende bonus features, en Cygnus 4 stelt wat dit betreft zeker niet teleur. In deze review vertel ik alles over de betalingen, RTP, en bonus games van deze spannende online slot!

Voor en nadelen

  • Max win van 50.000x je inzet
  • Unieke avalanche feature
  • Huidige multiplier wordt meegenomen wanneer je de gratis spins bonus game vrijspeelt
  • Relatief lage RTP van 94%
  • Zeer hoge variantie

Thema en verhaallijn

Cygnus 4 is een online slot van iGaming aanbieder Elk Studios. Elk Studios is een relatief kleine slot aanbieder uit Zweden, die al eerder successen boekte met Pirots, Frogblox en Gritty Kitty of Nitropolis. Elk Studios is van alle markten thuis en biedt bij deze nieuwe gokkast ook weer een uniek thema aan.

Cygnus 4 thema screenshot

Cygnus 4 heeft een steampunk achtige sfeer, op het speelveld zien we mysterieuze symbolen van eenhoorns, griffioenen en tandwielen. Op de achtergrond zien we een verlaten haven, verlicht door straatlantaarns en maanlicht. Ook de soundtrack weerspiegelt dit geheimzinnige tafereel. Tijdens het spelen wordt je begeleid door lang doorklinkende synthesizer geluiden en ritmische orchestrale elementen.

Het speelveld van Cygnus 4 wekte direct mijn nieuwsgierigheid, deze ziet er namelijk erg anders uit dan andere online slots. Cygnus maakt gebruik van een Megaways systeem, maar de avalanche feature en winlijnen werken net iets anders dan je zou verwachten. Maak je geen zorgen, ik heb het precies voor je uitgezocht hoe de uitbetalingen van Cygnus 4 in elkaar steken. Lees dus snel verder!

Betalingen van Cygnus 4

Wanneer je Cygnus 4 opstart heeft het speelveld 6 rollen met elk 4 rijen. Er kunnen echter meer rijen vrijgespeeld worden. Wat vrij uniek is aan Cygnus 4 is dat de rijen niet direct onder elkaar liggen, er is een verschil in de verhoging. Dit maakt in de praktijk niet enorm veel uit, de positie van het symbool op de rol maakt namelijk niet uit.

Wanneer je een combinatie van minimaal 3 symbolen op aangrenzende rijen draait, heb je een winnende combinatie. De combinatie moet echter wel beginnen op de linker rij. Als je op 1 van de rijen meerdere symbolen hebt liggen, tellen deze ook mee. Als je dus bijvoorbeeld 2 eenhoorns op de eerste rij, 1 op de tweede rij en 1 op de derde rij hebt liggen, heb je in totaal een combinatie van 4 symbolen.

Cygnus 4 maakt gebruik van een avalanche feature. Dit betekent dat er nieuwe symbolen naar beneden vallen nadat je een winnende combinatie hebt gedraaid. Cygnus 4 heeft hier echter iets slims aan toegevoegd, de symbolen die al aanwezig zijn op het speelveld kunnen namelijk ook van plaats veranderen. Wanneer jij een winnende combinatie hebt gedraaid en er een lege ruimte ontstaat, zullen de aangrenzende ballen met symbolen naar beneden rollen. Zodra dit gebeurt, vallen er van boven nieuwe symbolen om de nieuwe lege plekken te vullen. Als je alle rijen hebt vrijgespeeld, zijn er in totaal 262.144 verschillende manieren om te winnen.

Iedere keer dat je een nieuwe winnende combinatie draait en er een avalanche voorkomt wordt er een nieuwe rij toegevoegd, totdat je 8 rijen bereikt hebt. Bij veel online slots zorgen opeenvolgende avalanches ook voor een oplopende multiplier. Bij Cygnus 4 heb je hier een apart symbool voor nodig: de paarse X. Later in deze review vertel ik in detail hoe de multiplier werkt, en hoe je de gratis spins bonus game kan bereiken.

Cygnus 4 kan al gespeeld worden vanaf €0,20 per spin, en je kan maximaal €100 inzetten. Deze gokkast is dus uitermate geschikt voor spelers met een kleine en grote portemonnee. Je inzet bepalen is erg makkelijk, dit doe je via het munt symbool links onderaan het scherm. Rechts bovenaan vind je de auto spins knop, hier kan je 10 tot en met 100 spins kiezen die de kast vervolgens automatisch uit zal voeren. De turbo knop is iets lastiger te vinden, Deze bevindt zich namelijk in het instellingen scherm. Hier kan tevens de volumes voor de muziek en sound effects instellen.

Cygnus 4 heeft een bescheiden aantal symbolen, 7 hiervan zorgen voor direct betalingen. Dit zijn op volgorde van laag naar hoog de blauwe, groene en rode edelsteen, de blauwe slang, groene eenhoorn, rode griffioen en de gele driehoek. Uiteraard zijn er ook wilds aanwezig, deze kunnen alle reguliere symbolen vervangen. In de onderstaande tabel zie je de uitbetalingen van de verschillende symbolen:

Symbool Betaling
Blauwe edelsteen Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.05, 0.10, 0.15 of 0.20x je inzet
Groen edelsteen Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.05, 0.10, 0.15 of 0.20x je inzet
Rode edelsteen Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.05, 0.10, 0.15 of 0.20x je inzet
Blauwe slang Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.15, 0.2 of 0.3x je inzet
Groene eenhoorn Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.15, 0.2, 0.25 of 0.4x je inzet
Rode griffioen Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.2, 0.25, 0.3 of 0.5x je inzet
Gele driehoek Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 1, 2, 5 of 10x je inzet

RTP en variantie van Cygnus 4

Cygnus 4 heeft een RTP van 94%. Dit is aan de lage kant voor een online slot, ik heb gemerkt dat dit gemiddeld rond de 96% ligt. Je kan bij Cygnus 4 maximaal 50.000x je inzet winnen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze kast een erg hoge variantie heeft.

Bonus games en features van Cygnus 4

Elk Studios staat bekend om hun unieke spelregels en creatieve bonus features, en Cygnus 4 stelt wat dit betreft niet teleur. Met de krachtige multiplier feature kan je flinke winsten behalen. En uiteraard is er ook een gratis spins bonus game aanwezig.

Multiplier pilaar

Aan de linkerkant van het spel zie je de multiplier pilaar, deze heeft standaard de cijfers 2, 4, 6, 8, 12 en 16. De multiplier kan geactiveerd worden door middel van de paarse X. Wanneer deze de meest linker kolom of de onderkant van het speelveld bereikt, gaat de multiplier een niveau omhoog.
cygnus 4 multiplier paal

Er is echter een tweede manier om een hogere multiplier vrij te spelen: via het tandwiel symbool. Deze upgrade namelijk de hele pilaar als deze op de linker kolom of de bodem van het speelveld valt. Wanneer er al een multiplier actief is en de pilaar wordt geüpgrade, wordt je multiplier automatisch hoger. Wanneer de pilaar 2x geüpgrade is en je de top bereikt, speel je de max win van 50.000x vrij!

Gratis spins bonus game

Het gratis spins symbool is een blauw rune symbool, te zien op de bovenstaande foto op de pilaar. Wanneer dit symbool op de 1e rij terechtkomt wordt de Free Drops bonus geactiveerd. Je ontvangt 7 gratis spins, en je huidige multiplier wordt meegenomen. De multiplier reset niet tijdens de gratis spins, en kan dus alleen maar oplopen. Het aantal rijen wordt echter gereset na iedere spin.

cygnus 4 multiplier paal 2

De uitbetalingen van de gratis spins bonus game verschillen enorm. Als je al een aardige multiplier hebt weten op te bouwen voordat je deze activeert, kan je aardige winsten boeken. Als je de Free Drops ronde echter begint zonder multiplier zijn de winsten over het algemeen niet erg hoog. Ook is het vrij moeilijk om de bonus game te activeren, de gratis spins symbolen zijn schaars en deze zijn niet te claimen door ze de onderste rij te laten bereiken. Ik heb Cygnus 4 voor deze review uiteraard uitgebreid getest en wist de bonus game maar 1 keer te bereiken.

Wat vinden we van Cygnus 4?

Cygnus 4 heeft een erg interessant ontwerp. Met name de avalanche feature werkt anders dan bij andere kasten, met name door de rollende symbolen. Deze moet je eigenlijk zelf proberen om de waarde hiervan in te zien. De multiplier pilaar kan met een beetje geluk voor flinke winsten zorgen, en je zelfs de max win van 50.000x je inzet opleveren. Het enige wat Cygnus 4 tegenhoudt is de lage RTP van 94%. Daarom moet ik deze kast helaas 3.8 van de 5 sterren geven.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van Cygnus 4?
Cygnus 4 heeft een Return to Player percentage van 94%. Dit is vrij laag voor een online slot, ik heb gemerkt dat de meeste gokkasten een RTP van ongeveer 96% hebben.
Hoeveel kan je maximaal winnen bij Cygnus 4?
De max win van Cygnus 4 is 50.000x je inzet. Met de maximale inzet van €100 kan dit je dus €5.000.000 opleveren.
Heeft Cygnus 4 een gratis spins bonus game?
Je bereikt de ‘Bonus Drops’ ronde door het bonus symbool op de linker rij te laten belanden. De bonus game begint met 7 gratis spins en de multiplier die actief was tijdens het claimen van de bonus game.

Artikel geschreven door