Ajax kampioen van de Eredivisie op woensdag?

Author
Auteur Ferry de Groot
football match
Laatst geüpdatet: feb 19th, 2024 Delen:

Na een enerverende 32e speelronde in de Eredivisie, waar titelkandidaten Ajax én PSV beide niet wisten te winnen, staan er deze week 2 alles beslissende speelrondes op het programma. Afgelopen zondag was heel Amsterdam in zak en as nadat Ajax niet wist te winnen van AZ in Alkmaar. 2 Uur later was er echter weer veel goede moed nadat PSV een overwinning verspeelde in de laatste minuut door een dubieuze penalty voor Feyenoord. Voor de liefhebbers van wedden op voetbal was het misschien geen geweldig weekend, er gebeurde namelijk een hoop onverwachtse dingen. Echter, voor de personen die graag op eredivisie voetbal wedden is er aankomende woensdag weer een spannende ronde.

Voor de mensen die graag online gokken op wedstrijden is het misschien jammer dat het seizoen afloopt en de zomerstop te wachten staat binnen een paar weken. Maar daardoor is het des te spannender.

Ontknoping in de Eredivisie en promotie/degradatie

Op de eerste dag van deze week staat er een wedstrijd op het programma tussen 2 Keuken Kampioen Divisie ploegen. De Graafschap en Fc Eindhoven spelen namelijk tegen elkaar in de play-offs om promotie naar de Eredivisie af tedwingen. Hierbij is De Graafschap de favoriet om de eerste wedstrijd te winnen. Dit seizoen speelde clubs al twee keer eerder tegen elkaar. 1 keer eindigde dit in gelijkspel, de andere wedstrijd werd beslist in het voordeel van De Graafschap. Een overwinning van de Super Boeren levert 2.13 op terwijl een overwinning van Fc Eindhoven 3,50 euro op.

Dinsdag staan er twee promotiewedstrijden op het programma. Ado Den Haag kan na 1 jaar KKD weer promoveren naar de Eredivisie. Hiervoor zullen zij wel eerst NAC Breda uit moeten schakelen. In De thuis wedstrijd is NAC echter de favoriet, de club uit Breda won eerder dit seizoen thuis met 3-0 van Den Haag. De quote dat NAC weet te winnen aankomende dinsdag is 2.25 terwijl een overwinning van ADO 3,05 oplevert.

Ook Excelsior en Roda JC strijden nog om promotie. Excelsior is thuis lichtelijk favoriet met een quote van 2.32 tegen de 2.90 van Roda. Kortom veel hoge quotes in deze play-offs, voorspel je de wedstrijden goed dan valt er een hoop geld te verdienen met online wedden.

Eredivisie strijd om degradatie

Onderin is het ongekend spannend. De stand is als volgt:

Stand Club Punten
14 RKC Waalwijk 32
15 Fortuna Sittard 32
16 Sparta Rotterdam 29
17 Willem II 29
18 PEC Zwolle 27

Waarbij nummer 17 en 18 direct degraderen en de nummer 16 moet spelen in de play-off. Het verschil tussen nummer 14 en 18 is 5 punten met nog 2 wedstrijd te gaan. Het kan dus nog alle kanten op gaan.

Eén van de wedstrijden die er woensdag uitspringt is Sparta – PEC Zwolle. De nummer 16 tegen de nummer 18. Als Sparta deze wedstrijd weet te winnen laat het Zwolle voorgoed achter en kan het zich misschien naar een veilige 15e plek spelen. Een overwinning van Sparta levert bij de wedkantoren 2.40 op. Sparta wist afgelopen weekend knap te winnen bij FC Groningen uit en heeft misschien haar vorm hervonden, een weddenschap op Sparta kan daarom interessant zijn.

Eredivisie strijd om het kampioenschap

Ondanks de matige vorm waarin Ajax al weken verkeerd kan het aanstaande woensdag toch kampioen worden. De ploeg van trainer Erik Ten Hag treed thuis aan tegen Heerenveen. Een overwinning van de Amsterdammers is genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Voor de bookies lijkt dit een zekerheidje en levert een overwinning slechts 1.15 op. Denk je dat Ajax bezwijkt onder de druk en Heerenveen stiekem weet te winnen? Een overwinning van de Friezen levert 15 euro op!

PSV was zondag dichtbij een overwinning waardoor het nog volop in de strijd in de titel zou zijn. Een dubieuze penalty zorgde echter in de laatste minuut voor een gelijkspel tegen Feyenoord. Hierdoor lijken de PSV´ers af te haken om de titel.

Wellicht ook interessant