legend-of-hercules-slot-review
legend-of-hercules-slot-review
legend-of-hercules-slot-review

The Legend of Hercules online slot review

  • 3,3 / 5
Alie Loeff-Boschma
Written byAuteur:Alie Loeff-Boschma

Auteur

Alie Loeff-Boschma

Biografie

Alie baseert mijn recensies en inzichten op grondig onderzoek, wat resulteert in waardevolle informatie om je te helpen bij het ontdekken van de schatten binnen de beste online casino’s.


 

Bekijk Auteursprofiel
Bryan Bloks
Reviewed byFactcheck door:Bryan Bloks

Redacteur

Bryan Bloks

Biografie

Bryan Bloks is een ervaren Redacteur met meer dan 7 jaar ervaring in de online kansspelen branche. Hij waarborgt consequent de productie van op data gebaseerde inhoud.


 

Bekijk Auteursprofiel

Redactionele Opmerking: Wij kunnen een commissie verdienen via partnerlinks op Betsquare. Commissies hebben geen invloed op de meningen of beoordelingen van onze redacteuren.

Laatst geupdate:

okt 23, 2023, 15:49

legend-of-hercules-slot-review

Beleef de legende van Hercules bij deze spannende online gokkast van Stakelogic. Wanneer je 7 scatter symbolen draait krijg je toegang tot de gratis spins bonus game, en door middel van de Super Stake bonus feature maak je extra kans op expanding wilds en stacked scatters. In deze review vertel ik alles over de RTP, betalingen en bonus features van The Legend of Hercules!

Thema en verhaallijn van Legend of Hercules

The Legend of Hercules is een online slot van software ontwikkelaar Stakelogic, in samenwerking met Hurricane Games. Online gokkasten die draaien om de Griekse mythologie zijn inmiddels niet opmerkelijk meer, maar bij Legend of Hercules draait alles om het tijdloze verhaal van de bekende Griekse held: Hercules. Hercules was een Griekse held, die de hoofdrol speelt in meerdere mythes, waarin hij onder andere met verschillende monsterlijke wezens vecht. Het verhaal van Hercules is met name bekend geworden door de Amerikaanse film- en stripboeken industrie, en je zult hem dan ook wel herkennen van de bekende Disney film met dezelfde naam.

the legend of hercules ingame screenshot

Legend of Hercules kwam uit in 2020, maar dit is niet echt te merken tijdens het spelen van deze online slot. De kast is relatief nieuw, maar de vormgeving is niet erg uniek en er zijn weinig animaties te zien tijdens het spelen. De slot lijkt eigenlijk meer op een spel dat 10 jaar geleden uit is gekomen, en valt met vergelijkbare slots zoals Gates of Olympus nogal in het niet.

Op het speelveld zien we verschillende speelkaart symbolen, die op een minimale wijze thematisch zijn vormgegeven. De spannendere symbolen zijn de portret symbolen: verschillende wilde dieren en een portret van Hercules. Het speelveld is omringd door oude pilaren, en het tafereel wordt enigszins gedecoreerd door meanderende palmbladeren en een vuurkorf. Visueel is The Legend of Hercules niks om over naar huis te schrijven, maar dat betekent niet per se dat deze online slot niet het spelen waard is. In de volgende sectie neem ik de betalingen van Legend of Hercules onder de loep.

Betalingen van The Legend of Hercules

Legend of Hercules wordt gespeeld op een vrij klassiek speelveld met 5 rollen en 3 rijen. Wat vrij uniek is aan The Legend of Hercules is dat er 30 winlijnen zijn waarop je winnende combinaties kunt scoren. Dit zijn aardig wat mogelijkheden, ik heb gemerkt dat veel online slots met een vergelijkbaar speelveld gebruik maken van 15 of 20 winlijnen. Het draaien van een winnende combinatie is overigens vrij simpel, hiervoor heb je 3 of meer matchende symbolen nodig op aangrenzende rollen. De combinatie moet echter wel altijd beginnen op de meest linker rol.

Voordat je echter begint met spelen doe je er goed aan je inzet te bepalen, dit kan gemakkelijk met de plus en min knoppen op de menubalk. Als je mee wilt spelen moet je minimaal €0.30 inzetten, en je kan maximaal €30 per spin wedden. Het lijkt er dus op dat The Legend of Hercules bedoeld is voor spelers met een kleine portemonnee.

Op de menubalk vind je nog een aantal extra functies: direct naast de spin knop kan je het autoplay menu zien. Hier kan je een aantal spins kiezen, tussen de 5 en 2500, die de kast automatisch voor je zal uitvoeren. Het is ook mogelijk om de kast automatisch te laten stoppen bij een bepaalde winst of verlies. Naast de spin knop vind je ook de turbo functie, wanneer je deze activeert zullen de animaties sneller aflopen waardoor spins korter duren.

Als laatste vind je helemaal rechts het instellingen menu, hier kan je de volume niveaus bepalen.

Op het speelveld zijn in totaal 11 unieke symbolen te vinden. Hiervan zijn 9 reguliere symbolen, die alleen zorgen voor directe betalingen. De speelkaart symbolen: 10, J, Q, K en A zorgen voor een relatief lage betaling. Het laagst betalende symbool is de 10, bij een combinatie van 3, 4 of 5 tienen ontvang je 0.06, 0.26 of 0.66x je inzet.

Naast de speelkaart symbolen vindt je een portret van een leeuw, os, vrouw en Hercules. Hercules is uiteraard het best betalende reguliere symbool, en je hebt maar 2 Hercules symbolen nodig voor een winnende combinatie. Bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 Hercules symbolen ontvang je 0.2, 0.33, 0.66 of 1.66x je inzet. Dit zijn eigenlijk nog steeds relatief lage betalingen voor een hoog betalend symbool, de beste winsten kan je dan ook behalen met het wild symbool.

De wild bij The Legend of Hercules is een stacked wild, dit betekent dat het wild symbool meerdere rijen in beslag kan nemen wanneer hij op een rol valt. De wild vervangt alle andere symbolen behalve de scatter, en kan je zo helpen om nieuwe winnende combinatie te scoren. De wild is tevens het hoogst betalende symbool, je ontvangt bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 wilds 0.5, 2, 10 of 33.33x je inzet.

Het laatste unieke symbool is de scatter, deze kan je gebruiken om de gratis spins bonus game vrij te spelen. De scatter is ook stacked, en deze kan dus meerdere rijen in beslag nemen. Bij veel online slots heb je 3 scatters nodig om de gratis spins bonus game vrij te spelen, maar bij The Legend of Hercules zijn dit er minimaal 7. Daarnaast ontvang je ook nog een directe betaling. Hoe de gratis spins bonus game precies werkt, vertel ik later in de review.

 

Symbool Betaling
10 bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.06, 0.26 of 0.5x je inzet
J bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.06, 0.26 of 0.5x je inzet
Q bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.13, 0.33 of 0.66x je inzet
K bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.13, 0.33 of 0.66x je inzet
A bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.5 of 0.83x je inzet
Os bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.26, 0.66 of 1x je inzet
Leeuw bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.26, 0.66 of 1.33x je inzet
Vrouw bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 0.13, 0.33, 0.66 of 1,5x je inzet
Hercules bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.33, 0.66 of 1,66x je inzet
Wild Vervangt alle andere reguliere symbolen en zorgt voor een maximale betaling van 33.33x je inzet
Scatter Geeft je toegang tot de gratis spins bonus game

RTP en variantie van The Legend of Hercules

The Legend of Hercules heeft een Return to Player percentage van 95.05%, dit is vrij laag voor een online slot. Ik heb gemerkt dat de meeste gokkasten een RTP van ongeveer 96% hebben. De volatiliteit is laag/gemiddeld, en dit is ook te merken aan de uitbetalingen. De meeste symbolen leveren vrij slechte prijzen op, de troost hiervoor is dat de kast redelijk vaak uitbetaald.

Bonus games en feature van The Legend of Hercules

Stakelogic heeft een aantal bonus features toegevoegd aan The Legend of Hercules, namelijk een vrij basale gratis spins bonus game, en de trademark van Spinlogic: de Super Stake feature.

bonus game hercules slot

Super Stake feature

De Super Stake knop is te vinden aan de rechterkant van het speelveld, wanneer je deze knop activeert wordt je inzet automatisch verdubbeld. In ruil hiervoor worden je kansen op bonus symbolen verhoogd, je zult dus meer stacked wilds en scatter tegenkomen en maakt meer kans op de gratis spins bonus game.

Gratis spins bonus game

De gratis spins bonus game kan vrijgespeeld worden door middel van de scatter symbolen, de stacked scatter symbolen komen voor op rol 2, 3 en 4. Als het je lukt om de gratis spins bonus game te activeren met de stacked scatters, worden de spins uitgevoerd op een uniek speelveld met betere prijzen. Hoeveel gratis spins je ontvangt hangt af van het aantal scatters, een combinatie van scatter levert naast gratis spins ook een directe betaling op:

  • 7 Scatters: 2x je inzet + 8 gratis spins
  • 8 Scatters: 2x je inzet + 15 gratis spins
  • 9 Scatters: 2x je inzet + 30 gratis spins

Wat vinden we van JetX?

The Legend of Hercules is grafisch gezien niet een erg indrukwekkende slot. Ook de RTP laat nogal wat te wensen over, deze is ongeveer 1% lager dan de gemiddelde online slot. De Super Stake feature is een interessante toevoeging voor spelers die dol zijn op bonus games, maar ik had liever een bonus buy feature gezien. Al met al raad ik The Legend of Hercules niet aan, ik geef deze kast dan ook 3.3 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Lage volatiliteit Lage RTP
Stacked Wilds Grafisch onder niveau
Lage betalingen

Reviews

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

FAQs

Wat is de RTP van The Legend of Hercules?

The Legend of Hercules heeft een RTP van 95.05%, dit is vrij laag voor een online slot.

 

Zijn er gratis spins beschikbaar bij The Legend of Hercules?

Wanneer je minimaal 7 scatter symbolen draait, ontvang je toegang tot de gratis spins bonus game.

Bronvermelding en Paginahistorie

Onze redactie publiceert stukken die zijn gebaseerd op betrouwbare bronnen zoals wetenschappelijke onderzoeken en academische instituten. We vermijden het gebruik van informatie die is afgeleid van bronnen die als onbetrouwbaar beoordeeld kunnen worden. Je kunt meer te weten komen over hoe we ervoor zorgen dat onze inhoud nauwkeurig en up-to-date is door ons redactiebeleid te lezen.

Bronnen:

Stakelogic- https://stakelogic.com/en/

Onze experts houden voortdurend de online casino wereld in de gaten, en we updaten onze artikelen wanneer nieuwe informatie beschikbaar komt.
Huidige versie

Okt 16, 2023
Geschreven door
Alie Loeff-Boschma
Gechecked door
Bryan Bloks