Queen of the nile2
Queen of the nile2
Queen of the nile2 logo

Queen of the Nile 2 online slot review

  • 3,8 / 5

Paco Houwers | 31 Juli, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Bij Queen of the Nile 2 maak je een reis door het oude Egypte. Cleopatra is hier koningin, en je kan met haar symbool wel 3000x je inzet winnen. Als het je lukt 3 piramide symbolen te vinden, speel je de gratis spins bonus game vrij. Hier staat een 10x multiplier en maximaal 20 gratis spins op je te wachten! Wil jij alles te weten komen over de betalingen, RTP en bonus features van deze online gokkast? Lees dan deze review van Queen of the Nile 2?

Thema en verhaallijn van Queen of the Nile 2

Queen of the Nile 2 werd uitgebracht door Aristocrat, en de kast is al een jaartje ouder. Dat weerhoudt menig liefhebber van gokkasten echter niet, deze kast is nog steeds razend populair bij veel online casino sites.

Maar wie is de koningin van de Nijl eigenlijk? Dat is natuurlijk de legendarische farao Cleopatra. Cleopatra was de laatste Egyptische farao en is natuurlijk een icoon in de Westerse popcultuur. Velen kennen haar misschien van Asterix en Obelix of HBO’s hit serie ‘Rome’.

queen of the nile 2 gameplay

Deze Egyptische koningin met een omstreden leven is dan ook terug te zien op de rollen van Queen of the Nile 2, ze is zelfs een van de belangrijkste symbolen. Naast Cleopatra zien we allerlei symbolen die thematisch vormgegeven zijn: het oog van Horus, gouden kevers en sarcovagen tuimelen naar beneden terwijl je aan de rollen draait.

En natuurlijk mogen de piramides niet ontbreken. De piramides zijn de scatter symbolen, en hiermee kan je directe betalingen en gratis spins vrijspelen.

Queen of the Nile 2 is een iets oudere kast, en dit is te merken aan de vormgeving. De illustraties zijn oké, maar er zijn bijvoorbeeld geen schaduwen te zien. De kast valt qua uiterlijk een beetje in het water wanneer deze wordt vergeleken met moderne online video slots. Ook unieke animaties en sound effects ontbreken. Het uiterlijk is natuurlijk niet alles, dus we gaan snel door naar de betalingen van Queen of the Nile 2 om te onderzoeken of deze het spelen waard maken.

Betalingen van Queen of the Nile 2

Queen of the Nile 2 heeft een vrij klassiek speelveld van 5 rollen met elk 3 rijen. Er zijn in totaal 25 winlijnen waarop je winnende combinaties kan draaien. De winlijnen zijn te vinden in het informatie menu, maar zijn ook aangegeven met gekleurde edelstenen aan de zijkanten van het speelveld.

In het informatie menu vind je ook de autoplay knop, deze is helaas niet makkelijk te bereiken via de menubalk. De autoplay knop is vrij simpel, je kan een aantal spins instellen en deze zullen automatisch uitgevoerd worden. Aanvullende functies zoals de kast laten stoppen bij een bepaalde winst of verlies ontbreken helaas. Je kan bij Queen of the Nile 2 minimaal €0.25 en maximaal €50 inzetten.

Een winnende combinatie draaien is niet ingewikkeld, hiervoor heb je 3 matchende symbolen op aangrenzende vlakken op een winlijn nodig. De winnende combinatie moet echter wel beginnen op de eerste rol. Dit geldt trouwens niet voor het sarcofaag, piramide en 9 symbool. Hiervan heb je er maar 2 nodig voor een directe betaling.

Er zijn in totaal 13 verschillende symbolen bij Queen of the Nile 2. 11 hiervan zijn reguliere symbolen die alleen zorgen voor uitbetalingen. De laagst betalende symbolen zijn de speelkaart symbolen: de 9, 10, J, Q, K en A.

Het laagst betalende symbool is de 9, bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 negens ontvang je 2, 5, 25 of 100x je inzet. Niet slecht dus voor een laag betalend symbool.

Naast de speelkaart symbolen zijn er thematische symbolen: de bloemen, het oog van Horus, gouden kever, gouden ring en sarcofaag. De sarcofaag, het graf van de farao, is het hoogst betalende reguliere symbool. Bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 sarcofagen ontvang je 2, 25, 100 of 750x je inzet.

Dan zijn er nog 2 unieke symbolen, de scatter en wild. Cleopatra zelf is de wild, ze kan alle andere reguliere symbolen vervangen en zo zorgen voor grotere of nieuwe winnende combinaties. Bij een combinatie van wild symbolen kan je ook op erg hoge betalingen rekenen. Het is zelfs het hoogst betalende symbool in het spel, en bij een combinatie van 5 wild symbolen win je 3000x je inzet! Wanneer een wild symbool deel uitmaakt van een winnende combinatie, wordt de totale winst ook nog eens verdubbeld!

De piramide is het scatter symbool, deze zorgt voor directe uitbetalingen en geeft je toegang tot de gratis spins bonus game. De piramide symbolen hoeven niet op een winlijn te liggen om gratis spins of prijzen te winnen, de positie maakt dus niet uit. Hoe de gratis spins bonus game precies werkt, vertellen we later in de review. Er zijn namelijk maar liefst 4 verschillende bonus games!

Symbool Betaling
9 Bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 2, 5, 25 of 100x je inzet
10 Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 5, 25 of 100x je inzet
J Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 5, 25 of 100x je inzet
Q Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 5, 25 of 100x je inzet
K Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 5, 25 of 100x je inzet
A Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 5, 25 of 100x je inzet
Bloemen Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 10, 50 of 250x je inzet
Oog van Horus Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 10, 75 of 250x je inzet
Gouden kever Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 15, 100 of 400x je inzet
Gouden ring Bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 2, 25, 100 of 750x je inzet
Sarcofaag Bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 2, 25, 100 of 750x je inzet
Piramides scatter Bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 2, 5, 20 of 100x je inzet, en bij een combinatie van 3 of meer speel je de gratis spins bonus game vrij
Cleopatra wild Vervangt alle symbolen behalve de scatter,

bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 10, 200, 2000 of 3000x je inzet

RTP en variantie van Queen of the Nile 2

Queen of the Nile 2 heeft een RTP van 94,86%. Dit is iets lager dan gemiddeld, de meeste online slots hebben namelijk een RTP van rond de 96%. De RTP geeft aan hoeveel van je inzet je in theorie terug zal krijgen. Houd er rekening mee dat dit percentage over een zeer lange speeltijd berekend wordt.

Naast de RTP wordt volatiliteit ofwel variantie gebruikt om aan te geven hoe de betalingen van een online slot zijn. Queen of the Nile 2 heeft een gemiddelde variantie, dit betekent dat je kan rekenen op regelmatige betalingen, van een gemiddelde hoogte. dit is enigszins verrassend, omdat zelfs de lage symbolen bij Queen of the Nile 2 prima uitbetalingen hebben.

Bonus games en features van Queen of the Nile 2

Queen of the Nile 2 kent eigenlijk maar een bonus feature, en dat is de gratis spins bonus game. Niet getreurd, Aristocrat heeft zijn best gedaan om deze feature extra interessant te maken. Je hebt namelijk de keuze uit 4 verschillende bonus games.

queen of the nile 2 gameplay 2

Gratis spin bonus game

Wanneer je 3 of meer scatter symbolen op de rollen ziet krijg je toegang tot de gratis spins bonus game. Of moeten we zeggen games? Je kan namelijk kiezen uit 4 verschillende opties:

  • 5 gratis spins met een 10x multiplier
  • 10 gratis spins met een 5x multiplier
  • 15 gratis spins met een 3x multiplier
  • 20 gratis spins met een 2x multiplier

Wij kozen tijdens het spelen voor de 5 gratis spins met de 10x multiplier, en deze flinke multiplier maakt het spelen zeer spannend! Maar ook een 2x multiplier op al je winsten is niet slecht, en de bonus game is niet erg moeilijk om te activeren. Aristocrat heeft daarom een zeer geslaagde gratis spins bonus game toegevoegd aan Queen of the Nile 2.

Wat vinden we van Queen of the Nile 2?

De orginele Queen of the Nile is een van de populairste in Las Vegas, en als je de Queen of the Nile 2 speelt snap je waarom. Door de gemiddelde volatiliteit wordt je regelmatig uitbetaald, en door de toevoeging van 4 verschillende bonus games kan je zelf bepalen hoe je het spel speelt. Voor fysieke slots ligt het gemiddelde RTP rond de 95%. Voor online slots is dit iets hoger: 96%.

Queen of the Nile 2 heeft een RTP van 94,86%, dit is dus vergeleken met andere online slots een beetje aan de lage kant. Daarnaast is de vormgeving verouderd. Dit wordt echter enigszins goedgemaakt door de aanwezigheid van 4 verschillende bonus games en een maximale winst van 3000x je inzet. Wij geven Queen of the Nile 2 daarom 3.8 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
4 Verschillende bonus games Ondergemiddelde RTP
Maximale winst van 3000x je inzet
Gemiddelde variantie

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Zijn er gratis spins beschikbaar bij Queen of the Nile 2?

Wanneer je 3 of meer piramide symbolen draait, kan je maximaal 20 gratis spins en een 2x multiplier vrijspelen.

Wat is de RTP van Queen of the Nile 2?

De RTP van Queen of the Nile 2 is 94,86%, dit is iets lager dan het gemiddelde (96%) voor een online slot.

Is er een demo beschikbaar?

Er is een gratis versie beschikbaar als je het spel wilt testen. Deze is beschikbaar voor desktop, tablet of mobiele telefoon.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.