playboy online slot logo
playboy inplay screenshot
playboy online slot logo

Playboy online slot review

  • 4 / 5

Paco Houwers | 03 Augustus, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Playboy van Microgaming is een online slot die gebruikmaakt van het populaire 243 Ways to Win systeem. Met de scatter symbolen kun je 4 verschillende bonus games vrijspelen, met maximaal 25 gratis spins en aanvullende bonus features. De RTP van 96.54% is bovengemiddeld en met een maximale winst van 10.000x je inzet kan je bij deze kast flinke bedragen winnen. In deze review vertellen we alles over de variantie, bonus features en betalingen van Playboy.

Thema en verhaallijn van Playboy

De Playboy online slot werd uitgebracht door software ontwikkelaar Microgaming, en maakt zoals veel andere gokkasten van deze aanbieder gebruik van een 243 ways to win systeem. De meeste spelers zullen Playboy waarschijnlijk wel kennen. Dit wereldberoemde tijdschrift werd in de jaren ‘50 in het leven geroepen door Hugh Hefner. En hoewel het merk niet meer zo populair is als in de jaren ‘90, is het nog steeds iconisch.

De doelgroep van het originele tijdschrift is vrij duidelijk, en dat gaat ook op voor de Playboy online slot. Zoals te verwachten is er veel vrouwlijk schoon te zien, en tijdens de gratis spins bonus game krijg je zelfs de kans wat privé tijd met een van de 4 vrouwelijke hoofdpersonages door te brengen. De slot maakt namelijk gebruik van een progressieve bonus game, vergelijkbaar met Immortal Romance.

playboy inplay screenshot

Hoe vaker je de gratis spins bonus game vrijspeelt, hoe meer speelplezier je kan hebben. Helaas zit er geen interessante verhaallijn aan verbonden zoals bij Immortal Romance, maar je hebt in ieder geval genoeg om naar te kijken.

Bij de Playboy online slot vind je geen foto’s, zoals bij het tijdschrift, maar illustraties van verschillende dames. Begrijpelijk, anders was de slot misschien net iets té volwassen geworden.

De slot is al een jaartje ouder, en dat is wel te merken aan de vormgeving. Hij mist unieke animaties, iets wat veel moderne video slots wel hebben. We vinden trouwens niet alleen knappe dames op de rollen, ook andere stereotiepe mannen favorieten zijn hier te vinden zoals sportauto’s en Harley’s. Dat deze online slot een interessant uiterlijk zou hebben, wisten we eigenlijk al voordat we hem opstarten. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de betalingen, lees dus snel verder als je hier alles over te weten wil komen.

Betalingen van de Playboy online slot

Net zoals veel andere kasten van Microgaming, maakt de Playboy slot gebruik van 243 Ways to Win systeem. Dit betekent dat er enorm veel verschillende manieren zijn om winnende combinaties te scoren. Om een winnende combinatie te scoren moet je 3 of meer matchende symbolen op aangrenzende vlakken draaien, en de combinatie moet beginnen op de eerste rol. Door het 243 Ways to Win systeem heb je vrijwel altijd prijs als dit lukt.

Het speelveld bevat 5 rollen met elk 3 rijen. Als je mee wilt spelen moet je minimaal €0.30 inzetten, en je kan maximaal €15 per spin inzetten. Het lijkt er dus op dat de Playboy online slot is gericht op spelers met een kleine portemonnee.

Er is een simpele autoplay knop aanwezig op de menubalk onder het speelveld. Hiermee kan je een aantal spins aanzetten en de kast zal deze vervolgens automatisch voor je uitvoeren. Aanvullende functies zoals de kast laten stoppen bij een bepaalde winst of verlies of een turboknop ontbreken helaas.

Er zijn in totaal 14 verschillende symbolen te vinden op het speelveld. Er zijn 12 reguliere symbolen die zorgen voor directe uitbetalingen. De laag betalende symbolen zijn de speelkaart symbolen. Het laagst betaalde symbool is de 10, bij een combinatie van 3, 4 of 5 tienen ontvang je 0.16, 0.5 of 3.33x je inzet.

De hoog betalende symbolen zijn uiteraard de 4 Playboy bunnies. Deze hebben verschillende haarkleuren, zo is er voor ieder wat wils. Het hoogst betalende symbool is de bunnie met rood haar, bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 van deze symbolen ontvang je 1, 3.33 of 16.66x je inzet.

playboy slot bonus game

De hoogst betalende symbolen zijn echter de speciale symbolen: de scatter en wild. Het wild symbool is het Playboy logo. De wild kan alle andere symbolen, behalve de scatter, vervangen. Zo kan de wild je bestaande combinaties vergroten of zorgen voor nieuwe winnende combinaties. Als het je lukt om een combinatie van enkel wilds te draaien, kan je ook op flinke winsten rekenen. Bij een combinatie van 3, 4 of 5 wilds ontvang je 3.33, 8.33 of 33.33x je inzet.

Het scatter symbool is een stapel Playboy blaadjes, en deze is vrij uniek. Zoals bij de meeste online slots geeft de scatter je bij een combinatie van 3 of meer toegang tot de gratis spins bonus game, hier later meer over. De scatter zorgt echter ook voor zeer hoge uitbetalingen. Bij een combinatie van 5 scatters ontvang je maar liefst 200x je inzet.

RTP en variantie van de Playboy online slot

De Playboy online slot heeft een RTP van 96.57%. De gemiddelde online slot heeft RTP, ook wel Return to Player, percentage van ongeveer 96%. De Playboy online slot ligt dus aan de hoge kant en dat is mooi meegenomen. Het RTP percentage geeft namelijk aan hoeveel geld je kan verwachten terug te krijgen voor iedere euro die je inzet. Houd er rekening mee dat dit theoretische percentage wordt berekend over een zeer lange speeltijd.

Je kan er echter wel van uit gaan dat dit aangegeven percentage altijd klopt en je niet belazerd wordt. Online casino’s in Nederland zijn namelijk wettelijk verplicht de RTP naar waarheid bij hun spellen te vermelden.

De volatiliteit van de Playboy online slot is gemiddeld. Dit betekent dat je redelijk regelmatig winnende combinaties scoort, maar dat de betalingen doorgaans niet zeer hoog zijn. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is flinke bedragen te winnen bij deze gokkast, de maximale uitbetaling is namelijk 10.000x je inzet.

Bonus games en features van de Playboy online slot

De Playboy slot kent eigenlijk maar een bonus feature, en dit is de gratis spins bonus game. Deze bonus game biedt echter wel aardig wat variatie, je speelt namelijk nieuwe bonussen vrij naarmate je speelt.

Gratis spins bonus game

Wanneer je 3 of meer scatter symbolen draait, krijg je toegang tot de gratis spins bonus game. We zien hier 4 verschillende opties, maar om toegang te krijgen tot alle 4 moet je in totaal 15 keer de bonus game hebben vrijgespeeld. Dit wordt weergegeven door een balk bovenaan het scherm.

  • Kimi bonus game: De eerste 8x speel je de Kimi bonus game. Je ontvangt hierbij 10 gratis spins, en alle winsten worden vermenigvuldigd met een 5x multiplier. Het is mogelijk om de bonus game te heractiveren, als het je nogmaals lukt 3 of meer scatter symbolen te draaien. 
  • Sofia bonus game: Wanneer je de Kimi bonus game 8x hebt gespeeld, krijg je toegang tot de Sofia bonus game. Je ontvangt 15 gratis spins, en de Running Wilds feature wordt geactiveerd. Er wordt een Wild Stack aan het speelveld toegevoegd, en zo maak je dus extra kans op winnende combinaties.
  • Ashley bonus game: De 10e keer dat je in de gratis spins bonus game terechtkomt, krijg je toegang tot Ashley. Je ontvangt 20 gratis spins, en de Rolling Reels feature wordt geactiveerd. Dit houdt in dat bij opeenvolgende winsten je een oplopende multiplier krijgt die maximaal 5x kan zijn.
  • Jillian bonus game: Als je 15x de gratis spins bonus game hebt vrijgespeeld, mag je beginnen aan de laatste bonus game. Je ontvangt 25 gratis spins, en de Wild Night feature wordt geactiveerd. Deze feature wordt op willekeurige momenten geactiveerd, en wanneer dit gebeurt worden er een aantal rollen compleet in wilds veranderd. Het is zelfs mogelijk om alle 5 rollen in wilds te zien veranderen.

Wat vinden we van de Playboy online slot?

De Playboy online slot is een aantrekkelijke kast, ook voor mensen die niet perse fan zijn van het tijdschrift. De kast kwam uit in 2013 maar is nog steeds verrassend relevant. De vormgeving is een beetje verouderd, maar het kan zeker erger. De RTP is buitengewoon hoog voor een kast van deze leeftijd, en kan nog steeds kop aan kop gaan met menig modern video slot. Het basisspel is een beetje saai, maar dit wordt goedgemaakt door de aanwezigheid van 4 verschillende bonus games met krachtige en unieke features. En de kers op de taart is natuurlijk de maximale winst van 10.000x je inzet. Wij geven Play daarom 4 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Maximale winst van 10.000x je inzet Het uiterlijk is enigszins verouderd
Bovengemiddelde RTP Reguliere spel valt in herhaling
4 verschillende gratis spins bonus games

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van de Playboy online slot?

Playboy heeft een RTP van 96.57%. De gemiddelde online slot heeft een RTP van ongeveer 96%.

Zijn er gratis spins beschikbaar bij Playboy?

Wanneer je 3 of meer scatter symbolen draait krijg je toegang tot een van de 4 gratis spins bonus games. Hierbij kan je maximaal 25 gratis spins met aanvullende features ontvangen.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.