Piggy Riches Megaways online slot review logo
Startscherm van de Piggy Riches Megaways online slot
Piggy Riches Megaways online slot review logo

Piggy Riches Megaways slot

  • 4.0 / 5

Kom erachter hoeveel er in jouw spaarvarken zit bij Piggy Riches Megaways van Red Tiger Gaming. Deze online Casino slot heeft een krachtige gratis spins bonus game, die je kan beginnen met 22 gratis spins en een 10x multiplier. Alle wilds die voorkomen op de rollen zijn expanding en hebben een multiplier van maximaal 7x, tel uit je winst! In de review vertel ik alles over de RTP, betalingen en bonus features van deze online slot.

Thema en verhaallijn Piggy Riches Megaways

Bij Piggy Riches Megaways van Red Tiger Gaming speel je in een enorm landhuis samen met stinkend rijke varkens. Jawel, het thema van deze online slot is het klassieke spaarvarken, maar in de wereld van Piggy Riches Megaways heeft jouw spaarvarken het ver geschopt en ben je te gast in een enorm landhuis gedecoreerd met varken vormige standbeelden en sportauto’s.

het speelveld van de Piggy Riches Megaways online slot

Deze online slot heeft dus een vrij luxueus thema, en ook de rollen zijn bedekt met goudstaven, bankbiljetten en spaarvarkens. Tijdens het spelen wordt je begeleid door een ludieke soundtrack, en de kast zit vol unieke animaties en sound effects. Het reguliere spel is vrij simpel, en er zijn geen aanvullende bonus features aanwezig. De gratis spins bonus game zit echter vol expanding wild multipliers, en voordat je begint aan de gratis spins kun je aan een rad draaien die jouw extra gratis spins en multipliers kan verschaffen. Hoe de gratis spins bonus game precies werkt, vertel ik later in de review. We gaan nu eerst door naar de spelregels en uitbetalingen van Piggy Riches Megaways.

Betalingen van Piggy Riches Megaways

Piggy Riches Megaways wordt gespeeld op een speelveld met 6 rollen die maximaal 7 rijen kunnen hebben. Dit is namelijk een megaways kast, en het aantal rijen dat aanwezig is per rol verandert iedere spin. Er zijn in totaal 117.649 mogelijke megaways, oftewel winlijnen. Je kan er dus van uit gaan dat het scoren van een winnende combinatie niet erg moeilijk is, mits je genoeg matchende symbolen hebt. Bij een combinatie van 3 matchende symbolen op aangrenzende rollen heb je vrijwel altijd winst, de combinatie moet echter wel beginnen op de meest linker rol.

De kast maakt ook gebruik van een tumbling reels feature, wat vrij gebruikelijk is bij megaways kasten. Wanneer je een winnende combinatie draait verdwijnen de winnende symbolen en vallen de bovenliggende symbolen naar beneden. Dit zorgt ervoor dat het speelveld verandert en dat je opnieuw kans maakt op winnende combinaties.

Voordat je begint met spelen kan je het beste je inzet bepalen, en dit doe je via de knop links onderaan het scherm. Hier kan je minimaal €0.20 en maximaal €10 per spin inzetten. Ik denk dat Red Tiger Gaming deze online slot vooral ontwikkeld heeft voor spelers met een kleine portemonnee.

Als je jouw inzet hebt aangepast, kun je op de spin knop drukken om te beginnen met spelen. Direct naast de spin knop vind je turbo knop, als je hierop drukt zullen spins korter duren omdat animaties sneller aflopen. Naast de inzet knop vind je een vrij uitgebreide autoplay functie. Je kan hier een aantal spins kiezen, die de kast vervolgens automatisch uit zal voeren. Het is ook mogelijk de kast te laten stoppen bij een bepaalde winst of verlies.

Op het speelveld zijn 10 reguliere symbolen te vinden, die alleen zorgen voor directe betalingen. Hiervan zijn 5 speelkaartsymbolen: de 10, J, Q, K en A. De 10 is het laagst betalende symbool, bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 tienen ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet.

Deze is zeker handig wanneer je hem combineert met de auto spin feature. Je kan van tevoren instellen hoe vaak je wilt dat er gedraaid wordt, en de kast zal dit vervolgens zelf voor je doen. In het menu is het ook mogelijk om het geluid aan te passen, zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen alleen de muziek uit te zetten maar de sound effects door te laten spelen.

De hoog betalende symbolen zijn het spaarvarken, de portemonnee, autosleutels, biljetten en de zakken met goud. Het hoogst betalende symbool zijn de goud zakken, bij een combinatie van 2, 3, 4, 5 of 6 van deze symbolen ontvang je 0.2, 1, 2, 5 of 20x je inzet.

Dan zijn er nog 2 unieke symbolen, de scatter en expanding wild. Wanneer je 3 of meer scatter symbolen draait krijg je toegang tot de gratis spins bonus game. De positie van de scatters maakt niet uit, ze hoeven niet op een winlijn of aangrenzende rollen te vallen.

De wild is een expanding wild met multiplier. Deze vervangt alle symbolen, behalve de scatter, en kan zo zorgen voor nieuwe combinaties. Iedere wild heeft ook een multiplier, dit is minimaal 2 en maximaal 7. De toevoeging van een expanding wild is welkom, maar deze komt wel relatief weinig voor.

Symbool Betaling
10 Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet
J Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.5x je inzet
Q Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.2, 0.3, 0.4 of 0.6x je inzet
K Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.2, 0.3, 0.5 of 0.7x je inzet
A Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.2, 0.4, 0.6 of 0.8x je inzet
Spaarvarken Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.3, 0.5, 0.8 of 1.2x je inzet
Portemonnee Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.4, 0.6, 1 of 1.6x je inzet
Sleutels Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.5, 0.7, 1.2 of 2x je inzet
Biljetten Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.7, 1.2, 2.5 of 5x je inzet
Goud zakken Bij een combinatie van 2, 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.2, 1, 2, 5 of 20x je inzet
Expanding wild Vervangt alle andere symbolen en geeft een multiplier van maximaal 7x
Scatter Bij 3 of meer krijg je toegang tot de gratis spins bonus game

RTP en variantie van Piggy Riches Megaways

Piggy Riches Megaways heeft een RTP percentage van 95.71%. Dit is helaas aan de lage kant, ik heb gemerkt dat de meeste online slots een RTP van ongeveer 96% hebben.

Je kan maximaal 10.000x je inzet winnen, het zal je dan ook niet verbazen dat dit een gokkast met een hoge volatiliteit is. Dit betekent dat je niet regelmatig wordt uitbetaald, maar wel flinke bedragen kan winnen.

Bonus games en features van Piggy Riches Megaways

Red Tiger Gaming heeft een aantal krachtige bonus features toegevoegd. De expanding wild die ik al eerder noemde zorgt ervoor dat je tijdens het reguliere spel al flinke winsten kan scoren als je een goede multiplier weet te draaien. Maar ik heb gemerkt dat de winsten pas echt flink kunnen oplopen tijdens de gratis spins bonus game, deze kan je namelijk beginnen met een 10x multiplier die actief is tijdens al je gratis spins!

Bonus games en features van Piggy Riches Megaways

Gratis spins bonus game

Als jij 3 scatter symbolen weet te draaien, krijg je toegang tot de gratis spins bonus game. Bij de meeste kasten is het aantal spins dat je ontvangt afhankelijk van het aantal scatters, maar dit is bij Piggy Riches Megaways niet het geval. Voordat je begint aan de gratis spins mag je namelijk aan een enorm rad draaien. Elk segment van het rad geeft een aantal gratis spins en een multiplier waarde aan. Vervolgens begint de gratis spins bonus game met het vastgestelde aantal spins, en over al je winsten wordt de geselecteerde multiplier uitgekeerd. Je ontvangt minimaal 7 gratis spins, en je kan maximaal 22 gratis spins vrijspelen. De minimum multiplier is 2, en je kan beginnen met een enorme multiplier van 10x.

Wat vinden we van Piggy Riches Megaways?

Piggy Riches Megaways is een online slot met een zeer uniek thema, en dit zorgt absoluut voor een leuke speelervaring. De RTP laat echter wel wat te wensen over, en de wild komt vrij weinig voor. Wanneer deze voorkomt is die aan de andere kant wel weer erg krachtig, hij neemt de hele rol in beslag en kan je een x7 multiplier opleveren. De gratis spins bonus game kan vrijgespeeld worden met 3 scatters, en deze kan je beginnen met 22 gratis spins een 10x multiplier over al je winsten. Het is het dus zeker waard om door te spelen totdat je deze krachtige bonus game activeert. Je kan maximaal 10.000x je inzet winnen, en de volatiliteit ligt dan ook zeer hoog. Ik geef Piggy Riches Megaways 4 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Uniek thema Zeer hoge volatiliteit
Win 10.000x je inzet Onder gemiddelde RTP
Bonus game met maximaal 22 gratis spins en x7 multiplier

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van Piggy Riches Megaways?

Piggy Riches Megaways heeft een RTP van 95.71%, dit is ondergemiddeld voor een online slot.

Zijn er gratis spins beschikbaar bij Piggy Riches Megaways?

Wanneer je 3 scatter symbolen draait krijg je toegang tot de gratis spins bonus game, deze kan je beginnen met maximaal 22 gratis spins.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.