Octopus Treasure slot review logo
Octopus Treasure slot met de Upgrading Symbols
Octopus Treasure slot review logo

Octopus Treasure slot review

  • 4,2 / 5

Paco Houwers | 02 Mei, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Duik naar de bodem van de oceaan en vindt de gouden sleutels om de schat van de enorme octopus mee naar huis te nemen in deze aquatische gokkast van Play ‘n Go. Wanneer je een gouden sleutel op de derde rij ziet, activeer je een van de vier speciale onderwater features. In deze review vertellen we alles over de uitbetalingen, RTP en verschillende bonus rondes die deze spannende video slot te bieden heeft en waarom dit spel populair is in de beste online casinos Nederland.

Thema en verhaallijn van Octopus Treasure

Deze video slot werd uitgebracht in 2020 door software ontwikkelaar Play ‘n Go en dit is te merken. De animaties zijn van de bovenste plank en ook de muzikale begeleiding en sound effects laten niets te wensen over.

Tijdens het spelen bij deze kast bevindt je je onder water en kijk je recht in de ogen van een enorme octopus. Tijdens het spelen behaal je winsten door winnende combinaties, maar uiteindelijk ben je op zoek naar de gouden sleutel die te vinden is op de derde rol. Met deze sleutel kan je de schatkist bovenaan het scherm open maken. Met het openen van deze schatkist kan je een van de vier bonus features vrij spelen, hier later meer over.

Tijdens het spelen bij deze kast bevindt je je onder water en kijk je recht in de ogen van een enorme octopus. Tijdens het spelen behaal je winsten door winnende combinaties, maar uiteindelijk ben je op zoek naar de gouden sleutel die te vinden is op de derde rol. Met deze sleutel kan je de schatkist bovenaan het scherm open maken. Met het openen van deze schatkist kan je een van de vier bonus features vrij spelen, hier later meer over.

Uitbetaling van Octopus Treasure

Tijdens het reguliere spel behaal je winsten door winnende combinaties te draaien. Er zijn 5 rollen met 3 rijen beschikbaar. Door drie of meer identieke symbolen op een van de 20 winlijnen te draaien, win je. Onder de symbolen vind je klassieke speel symbolen zoals ruiten, harten en schoppen met allemaal een relatief lage uitbetaling. De hoogst uitbetalende symbolen zijn schat gerelateerd, zo zie je een pot met zilver, een tas vol goudstukken en een gouden kroon.

Het hoogst uitbetalende symbool in het reguliere spel is de gouden kroon. Bij een combinatie van 3, 4 of 5 kronen ontvang je 0.5x, 1.5x of 3.5x je ingezette bedrag. Uiteraard zijn er ook speciale symbolen beschikbaar, namelijk de wild, scatter en befaamde gouden sleutel. Deze symbolen kunnen je helpen meer winnende combinaties te draaien, free spins vrij te spelen en in bonus rondes terecht te komen. Later in de review vertellen we hoe dit precies werkt.

Je kan bij deze kast een minimum bedrag van €0,20 inzetten oplopend tot wel €100. Met je ingezette bedrag kan je een maximale uitbetaling van 5000x de inzet winnen. Deze kast is dus een goede keuze voor zowel de kleine portemonnee als de grote speler. Voor mensen die het spel eerst willen uitproberen is een gratis demo beschikbaar. Er is ook een uitgebreide auto spin feature beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen vanaf welk gewonnen bedrag de kast stopt met automatisch draaien of vanaf welk verlies.

Autoplay op de online slot Octopus Treasure

RTP en variantie van Octopus Treasure

Doorgewinterde gokkast-liefhebbers willen natuurlijk weten hoe hoog het Return to Player percentage, ook wel RTP, is. De RTP van Octopus Treasure is 96.53%. Vanaf 96% RTP kunnen we spreken van een goede RTP, dat is dus ook het geval bij deze kast.

Dit wordt gecombineerd met gemelde variantie, je kan dus rekenen op redelijk consistente uitbetalingen. Dit in combinatie met de verschillende bonus rondes, maakt deze video slot aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Features en Bonus game van Octopus Treasure

Het spannendste bij deze video slot is uiteraard het bonus duiken. In dit deel van onze review leggen we in detail uit wat de verschillende bonus features zijn die je vindt in de schatkist. Daarnaast gaan we in op hoe de wild en scatter symbolen werken, en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Treasure Chest feature

Let goed op de gouden sleutels, hiermee kan je de schat openen die de octopus bewaakt. Wanneer je een sleutel op de middelste rij ziet wordt de schatkist automatisch geopend en ontvang je een van de vier mogelijke bonus features. Deze wordt willekeurig gekozen.

De mogelijke opties zijn:

  • Wild Coins feature: Je kan 3 munten kiezen die specifieke symbolen in een wild veranderen. Hiermee kan je nieuwe winnende combinaties vrijspelen. Deze feature geeft je een kans om veel te winnen maar dit is niet gegarandeerd.

 

  • Gold Pile feature: De octopus doet je een grote gunst en verhoogt de uitbetaling van symbolen zodat je meer kan winnen bij een juiste combinatie. Je wint hiermee niet direct maar verhoogt wel je kans om meer te winnen.

 

  • Treasure Grab feature: De octopus neem een aantal symbolen weg en betaalt direct bedragen uit per symbool. Vervolgens draait de octopus opnieuw aan de kast tot dat hij klaar is met symbolen verzamelen. Hierbij krijg je dus altijd een directe uitbetaling.

 

  • Wild Reels feature: Je krijgt vijf potten te zien die je vervolgens stuk kan slaan. Wanneer je een pot kapot slaat verandert een willekeurige hele rij in een wild symbool. Je kan zelfs meerdere potten kapot slaan voor meerdere wild rijen. Een erg spannende bonus feature dus.

Dit is nog niet alles. Nadat je een van deze vijf bonussen hebt ontvangen, krijg je ook nog eens een multiplier van 2x, 3x, 5x of 10x. Deze wordt willekeurig geselecteerd.

Key Re-Spins feature

Het scatter symbool bij deze kast is een oester met een parel. Dit scatter symbool werkt iets anders dan bij sommige kasten, de plaatsing maakt namelijk uit. Wanneer je een scatter symbool op rij 1, 3 en 5 land binnen een enkele spin activeer je de Key Re-Spins bonus feature. Tijdens deze feature wordt er drie keer aan de kast gedraaid en kan je alleen sleutel symbolen draaien. Het doel is zo veel mogelijk sleutel symbolen te draaien. Elke gedraaide sleutel geeft je namelijk een bonus die gebruikt wordt tijdens de Treasure Spins feature.

Treasure Spins feature

De Treasure Spins feature begint zodra de Key Re-Spins feature is afgelopen. Tijdens deze bonus feature krijg je minimaal 5 gratis spins en maximaal 10. Na elke spin wordt een van de bonussen die je tijdens de Key Re-Spins feature hebt vrijgespeeld geactiveerd. Er zijn veel verschillende bonussen beschikbaar zoals beter betalende combinaties, extra wild symbolen en wild reels. Na elke spin is er ook een kans om een extra multiplier te ontvangen met een maximale uitbetaling van 10x. Elke keer dat je een gouden sleutel draait tijdens de Treasure Spins feature, ontvang je een extra gratis spin.

Al met al is de Treasure Spins feature de ultieme bonus ronde van het spel. Je bouwt hier naartoe door de scatter symbolen te draaien. Wanneer je eenmaal in deze ronde beland bent, kan je met een beetje geluk erg veel gratis spins krijgen met verhoogde uitbetalingen.

Kunnen wij Octopus Treasure aanraden?

Octopus Treasure is een erg mooie en leuke kast om te spelen. De animaties en geluiden maken het spelen spannend en bevredigend. Dit wordt allemaal nog mooier gemaakt door de goede RTP in combinatie met reguliere uitbetalingen. De kast is interessant voor spelers met een grote en kleine portemonnee.

De bonus rondes zijn leuk en kunnen grote winsten opleveren. Er komt echter wel veel kans bij kijken. De Gold Pile feature van de treasure chest is bijvoorbeeld niet interessant voor spelers die op zoek zijn naar een directe uitbetaling, maar wel voor mensen die van plan zijn lang te spelen. Het is alleen niet mogelijk deze feature tactisch toe te passen sinds deze willekeurig geselecteerd wordt. Sommige bonus rondes betalen een stuk meer uit dan anderen en dit kan je niet van tevoren inschatten. Dit maakt de bonus rondes wel extra spannend, maar zorgt soms ook voor een kleine teleurstelling bij lage winsten.

Al met al is het een kast die prima winsten oplevert maar vooral erg leuk is om te spelen, en dit vinden wij erg belangrijk. Daarom geven wij Octopus Treasure 4.2 van de 5 sterren.

Dit vinden we goed Dit vinden we minder goed
Uniek thema en bevredigende speelervaring Uitbetaling tijdens bonus rondes zijn erg verschillend
Interessant voor een de kleine en grote portemonnee
Bovengemiddeld RTP%

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van Octopus Treasure?

Octopus Treasure heeft een RTP van 96.53%. Bij een RTP van 96% kunnen we spreken van een goede RTP, Octopus Treasure is dus bovengemiddeld goed.

Zijn er free spins beschikbaar bij Octopus Treasure?

Free spins kunnen worden vrijgespeeld door middel van het scatter symbool. Tijdens de free spins ronde zijn er veel extra bonussen beschikbaar zoals multipliers, extra wild symbolen en directe uitbetalingen.

Hoe werkt de Treasure Chest bonus feature?

De Treasure Chest bovenaan het scherm kan geopend worden wanneer je een gouden sleutel op de middelste rol ziet. Na het openen van de treasure chest speel je een van de vier treasure chest bonus features vrij. Dit kan zorgen voor extra wilds, directe uitbetalingen of een hogere uitbetaling bij winnende combinaties.

Wat is het hoogst mogelijke bedrag dat ik kan krijgen met een winnende combinatie in het reguliere spel?

De hoogst mogelijke uitbetaling is 5000x je ingezette bedrag. De maximale inzet is €100, dit kan dus flink oplopen.

Is er een demo van Octopus Treasure beschikbaar?

Voor mensen die Octopus Treasure willen uitproberen is er een gratis demo beschikbaar waarbij je kennis kan maken met de verschillende bonus features.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.