john hunter and the book of tut banner small
john hunter and the book of tut banner
john hunter and the book of tut banner small

John Hunter and the Book of Tut slot review

  • 4,3 / 5

Paco Houwers | 15 Augustus, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Reis samen met John Hunter af naar de schatkamers van het oude Egypte om mooie winsten te boeken. Tijdens de gratis spins bonus game kan je gebruik maken van de expanding symbol feature, en door de bonus buy feature kan je direct toegang krijgen tot deze krachtige en spannende bonus game!

Thema en verhaallijn van John Hunter and the Book of Tut

John Hunter and the Book of Tut is een online slot van Pragmatic Play, en het vierde deel in de ‘John Hunter’ video slot reeks. In deze slotsreeks volgen we de avonturen van archeoloog John Hunt, een thema dat sterk doet denken aan de razend populaire ‘Indiana Jones’ film reeks. Een gokkast met dit thema is in het online goklandschap niks nieuws, veel spelers zullen bekend zijn met bijvoorbeeld ‘Book of Ra’, een van de populairste online gokkasten aller tijden.

Bij deze online slot reist John Hunter af naar het oude Egypte, en de gokkast is dan ook vormgegeven rond dit thema. Het speelveld bevindt zich in een oranje woestijn en is omringd door gouden zuilen. De kast ziet er zeer goed uit, er is een geanimeerde achtergrond, hoge kwaliteit illustraties en de hoog betalende symbolen hebben unieke animaties wanneer je winnende combinaties scoort.

john hunter and the book of tut gameplay

Tijdens het spelen wordt je begeleid door een mysterieuze Midden Oosterse soundtrack die veelal op de achtergrond blijft. Wanneer je echter een winnende combinatie draait verandert de muziek en wordt de sfeer omhoog getild door pompende beats en heldhaftige melodieën. Het bonus spel is vrij simpel, zonder veel chique aanvullende functies. Hij is echter niet vervelend om te spelen omdat de kast er zo goed uitziet.

Je verwacht natuurlijk wel iets meer van een kast van dit kaliber, daarom gaan we snel verder met een verslag van de betalingen en natuurlijk de gratis spins bonus game.

Betalingen van John Hunter and the Book of Tut

Het reguliere spel van John Hunter and the Book of Tut is eigenlijk vrij simpel. Je draait aan de rollen op een speelveld met 5 rollen en 3 rijen. Het draaien van een winnende combinatie is simpel, hiervoor moet je doorgaans 3 of meer matchende symbolen op aangrenzende vlakken draaien. De combinatie moet altijd beginnen op de meest linker rol. Er zijn in totaal 10 winlijnen. Het win systeem van deze online slot heeft veel weg van een klassieke fruitautomaat, en wanneer je aan de rollen draait hoor je ook simpele geluidseffecten die hier erg aan doen denken.

Het inzet systeem is iets ingewikkelder, er wordt namelijk gebruik gemaakt van een coin per line systeem. Je zet altijd in op alle 10 winlijnen. Om je inzet te bepalen, kies je eerst hoeveel coins je in wilt zetten, dit is minimaal 1 en maximaal 10. Vervolgens kies je de waarde van de coins, dit is minimaal €0.01 en maximaal €1. Dit zorgt voor een minimale algemene inzet van €0.10 en een maximale inzet van €100 per spin.

We vinden onder de playknop een autoplay functie, hier kan je tussen de 10 en 1000 autoplays invoeren die de kast automatisch zal uitvoeren. Ook zijn er aanvullende functies beschikbaar; Skip Screens, Quick Spin en Turbo Spin. Hiermee kan je spins sneller laten aflopen. Deze knoppen zijn ook te bereiken via het instellingen scherm links onderaan de menubalk, hier kan je ook gemakkelijk je inzet aanpassen, je spelgeschiedenis zien en de muziek en geluidseffecten dempen.

Er zijn in totaal 10 verschillende symbolen te vinden op het speelveld. Negen hiervan zijn reguliere symbolen die zorgen voor directe uitbetalingen. We zien een aantal speelkaart symbolen; de 10, J, Q, K en A. Dit zijn symbolen met een relatief lage uitbetaling. Het laagst betalende symbool is de 10, bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 tienen ontvang je 0.5, 2.5 of 10x je inzet.

De hoog betalende symbolen zijn de thematische illustraties, dit zijn de gouden kever, gouden kat, sarcofaag en portret van John Hunter. Wanneer je 2 of meer van deze symbolen op aangrenzende vlakken scoort, ontvang je een directe uitbetaling. Het best betalende symbool is het John Hunter portret, bij een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 1, 10, 100 of 500x je inzet.

Dan is er nog 1 uniek symbool; het boek van Tut waarnaar de kast vernoemd is. Dit symbool is dan ook erg uniek, het is namelijk zowel de scatter als de wild. Het boek symbool kan alle andere symbolen vervangen, en zo je bestaande combinaties vergroten of zorgen voor nieuwe combinaties.

Wanneer je 3 of meer boek symbolen draait, krijg je toegang tot de gratis spins bonus game, hoe deze precies werkt vertellen we later in de review. Om toegang te krijgen tot de gratis spins bonus game maakt de positie van de boek symbolen niet uit, ze hoeven dus niet op aangrenzende vlakken te vallen. Als kers op de taart krijg je bij een combinatie van 3, 4 of 5 boek symbolen ook nog eens 2, 20 of 200x je inzet.

 

 

Symbool Betaling
10 Bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 2.5 of 10x je inzet
J Bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 2.5 of 10x je inzet
Q Bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 2.5 of 10x je inzet
K Bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 4 of 15x je inzet
A Bij een combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 4 of 15x je inzet
Gouden kever Bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 3, 10 of 75x je inzet
Gouden kat Bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 3, 10 of 75x je inzet
Sarcofaag Bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 0.5, 4, 40 of 200x je inzet
John Hunter Bij een combinatie van 2, 3, 4 of 5 ontvang je 1, 10, 100 of 500x je inzet
Book of Tut Vervangt alle andere symbolen, geeft toegang tot de gratis spins bonus game bij 3 of meer en geeft je maximaal 200x je inzet

RTP en variantie van John Hunter and the book of Tut

Deze online slot heeft een RTP van 96.5%. Dit is goed voor een online slot, het gemiddelde ligt namelijk op ongeveer 96%.

De volatiliteit van John Hunter and the Book of Tut is zeer hoog. Dit houdt in dat je bij elke spin kans maakt op hoge winsten, maar je niet erg consistent uitbetaald zal worden. Vooral in het bonusspel kan je erg hoge bedragen scoren.

Bonus games en features van John Hunter and the Book of Tut

Bij John Hunter and the Book of Tut draait alles om de gratis spins bonus game, en door middel van de bonus buy feature kan je hier via een cash betaling direct toegang tot krijgen.

john hunter book of tut bonusgame

Gratis spins bonus game

Wanneer je 3 of meer Book of Tut symbolen draait, begint de gratis spins bonus game en ontvang je 10 gratis spins. Voordat de spins beginnen, opent het boek zich en wordt een van de 9 reguliere symbolen gekozen. Dit wordt een expanding symbool. Elke keer dat je 3 of meer van deze symbolen draait, vouwen de symbolen zich verticaal uit om een complete rol in beslag te nemen en dit kan flinke winsten opleveren. Vervolgens worden de symbolen uitbetaald, zelfs als ze niet op aangrenzende vlakken liggen.

Wanneer je tijdens de gratis spins nog eens 3 boek symbolen draait, ontvang je opnieuw 10 gratis spins.

Bonus Buy feature

Voor 100x je inzet kan je direct toegang krijgen tot de gratis spins bonus game. Dit kan het zeker waard zijn, de bonus game kan namelijk potentieel grote winsten opleveren.

Wat vinden we van John Hunter and the Book of Tut?

John Hunter and the Book of Tut is weer een sterke uitgave in de populaire reeks. Het reguliere spel is simpel, maar verveelt niet. Uiteindelijk zullen de meeste mensen deze online slot spelen voor de krachtige bonus game. Door de expanding symbol feature kan je flinke winsten boeken, zelfs als het je niet lukt winnende combinaties te draaien. Dit alles gecombineerd met een bonus buy en bovengemiddelde RTP van 96.5% zorgt voor een erg leuke en uitdagende gokkast. Wij geven John Hunter and the Book of Tut daarom 4.3 van de 5 sterren. En vinden het zeker een aanrader om eens te spelen op een online casino site.

Jammin’ Jars is absoluut een aanrader voor mensen die graag snel willen spelen, vanwege de turbo mode en auto spin feature. Het is ook handig om snel te spelen, de volatiliteit is namelijk hoog dus je wint niet erg vaak. Maar als je eenmaal een winnende combinatie draait, kan deze door de collapsing reel feature erg veel opleveren.

De jampotten maken het reguliere spel een stuk spannender, met een beetje geluk kan je namelijk snel een flinke multiplier opbouwen. Dit alles wordt nog aangevuld door de rainbow feature en free spins feature. Wij geven deze slot machine dan ook een beoordeling van 4 van de 5 sterren. Wij zouden graag nog een extra feature willen zien, bijvoorbeeld een jackpot die vrijgespeeld kan worden in de free spins feature wanneer je jampotten een bepaalde multiplier behalen.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Simpel maar spannend Hoge volatiliteit
Goed uitgevoerd thema Geen jackpot
Kans op hoge winsten (tot 20.000x)

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van John Hunter and the Book of Tut?

John Hunter and the Book of Tut heeft een RTP van 96.5%. Dit is hoger dan gemiddeld voor een online slot.

Zijn er gratis spins beschikbaar bij John Hunter and the Book of Tut?

Wanneer je 3 of meer Book of Tut symbolen draait speel je 10 gratis spins vrij, en het is mogelijk nog meer gratis spins te winnen tijdens de bonus game.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.