Jammin Jar slot review Logo
Jammin Jars Slot starters scherm
Jammin Jar slot review Logo

Jammin' Jars slot review

  • 4,7 / 5

Paco Houwers | 01 Mei, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Deze groovy slotkast van Push Gaming zal zeker niet vervelen. Op het enorme speelveld van 8×8 wordt je begeleid door een funky soundtrack terwijl je al dansend combinaties van verschillende fruitsoorten probeert te draaien. Deze kast heeft niet alleen unieke spelelementen en goede uitbetalingen maar is ook simpelweg heel leuk om te spelen. Als dit voor jou als muziek in de oren klinkt, lees dan snel verder waarom je deze slot moet spelen in de online casino’s. In deze review vertellen we namelijk alles over de betalingen, bonus features en multipliers van deze gokkast.

Thema en verhaallijn van Jammin' Jars

Jammin’ Jars geeft een draai aan de klassieke fruitautomaat. Bij dit spel draait namelijk alles om fruit, maar dit wordt gebracht op een verfrissende manier. Je waant je in de jaren 70 door de funky soundtrack van ritmische gitaren en stevige beats.

Tijdens het opstarten van het spel wordt je begroet door een erg blije regenboogkleurige jampot. Deze jampot neemt je mee naar het speelveld, een vlak van 8×8. Op het speelveld zie je zes verschillende fruitsoorten: aardbei, sinaasappel, framboos, appel, druif en bosbes. Er is ook een speciaal symbool, namelijk de regenboogkleurige jampot die lachend toekijkt.

De animaties in het spel blijven veelal hetzelfde, er is naast de bonus ronde niet echt progressie. Maar dit maakt niet uit, want het basisspel is erg leuk.

Jammin' Jars betalingen

Laat je niet voor de gek houden door het onschuldige uiterlijk, dit is een spel waar serieuze winsten behaald kunnen worden. Er zijn in totaal 64 vlakken waarop fruit terechtkomt. Deze kast werkt niet met winlijnen maar met clusters. Wanneer je 5 of meer aangrenzende vlakken met dezelfde fruitsoort draait, heb je een winnende combinatie. Als je een winnende combinatie hebt, verdwijnen die fruitstukken. Vervolgens vallen de fruitstukken die boven het gat liggen naar beneden en worden alle plekken weer gevuld. Dit heet ook wel een collapsing reel of cascading slot.

Dit betekent dus dat je, doordat het speelveld verandert, een kans hebt om nieuwe combinaties te scoren. Zo kan een enkele cluster een domino effect veroorzaken en er al snel voor zorgen dat er twee of meer nieuwe clusters ontstaan, en dit is een heel bevredigend gevoel.

Het maken van clusters wordt makkelijker gemaakt door de regenboogkleurige jampot. De jampot kan je zien als een soort wild symbool. De jampot kan ook combinaties maken met verschillende fruitsoorten. Als deze bijvoorbeeld tussen twee aardbeien en drie sinaasappels in ligt, krijg je een combinatie van zes fruitstukken in totaal.

De aardbeien betalen het meest uit, bij een cluster van 25 aardbeien ontvang je 100x je ingezette bedrag. De minimum inzet is €0,20 en de maximale inzet is €100. Je kan met een maximum inzet van €100 en een cluster van 25 aardbeien in het reguliere spel €10.000 winnen. Wanneer je de Jam Jars multiplier feature gebruikt kan dit bedrag nog hoger worden. Push Gaming heeft in het menu van het spel een lijst toegevoegd waar je de exacte uitbetaling van alle combinaties kan zien, een feature die we graag vaker zouden zien.

Push Gaming heeft nog een aantal andere handige features toegevoegd die te vinden zijn in het menu. Om naar het menu te navigeren klik je op de knop met negen vierkanten, naast de volume knop links onderaan het scherm. In het menu vind je onder andere de ‘Turbo mode’ knop. Dit zorgt ervoor dat de animaties sneller gaan en je dus sneller door kan spelen.

Deze is zeker handig wanneer je hem combineert met de auto spin feature. Je kan van tevoren instellen hoe vaak je wilt dat er gedraaid wordt, en de kast zal dit vervolgens zelf voor je doen. In het menu is het ook mogelijk om het geluid aan te passen, zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen alleen de muziek uit te zetten maar de sound effects door te laten spelen.

RTP en variantie van Jammin' Jars

De hoogst mogelijke uitbetaling is 20.000x je inzet, tijdens de free spins bonus game. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een kast is met een erg hoge volatiliteit. Dit houdt in dat de uitbetalingen erg wisselvallig zijn. Je kan lang draaien zonder te winnen, maar als je wint is de uitbetaling vaak relatief hoog.

Het RTP percentage van deze kast is 96.83%, dit is bovengemiddeld. Dankzij de hoge volatiliteit kan het dus wel voorkomen dat je lang moet spelen om dit theoretische return to player percentage te bereiken, houdt hier rekening mee als je kiest hoeveel geld je in wilt zetten per spin.

Jammin' Jars features en bonus game

We hebben al wat verteld over de wild feature, de regenboogkleurige jampot. Dit is echter niet het enige cadeautje dat je krijgt tijdens het spelen van dit spel. In dit deel van de review gaan we uitgebreid in op alle bonus features.

winnende combinatie op de online slot Jammin Jar

Jam Jars multiplier feature

We vertelden eerder al over het regenboogkleurige wild symbool. Deze heeft echter nog een extra feature die kan zorgen voor extra uitbetalingen. De jampotten bouwen een multiplier op wanneer ze deel uitmaken van een winnende combinatie. Deze wordt met 1x verhoogd bij elke combinatie met de jampot.

Deze loopt echter alleen door binnen een enkele spin en werkt dus alleen met combinaties die ontstaan door de collapsing reel feature, bij een nieuwe spin vallen de jampotten van het speelveld en wordt de multiplier van de jampotten terug naar 1x gezet.

Total bet 0.40 op de online slote Jammin Jar

Rainbow feature

De rainbow feature kan beginnen na elke spin waarbij je geen winnende combinaties scoort, wanneer dit precies gebeurt is echter willekeurig. Het hele veld wordt bedekt met een regenboog en er vallen enorme stukken fruit op het scherm die vier of negen speelvlakken in beslag nemen. Dit is een soort wild die winnende combinaties kan vergroten. Als je bijvoorbeeld een cluster van zes bosbessen aangrenzend aan een groot fruitstuk van zes vlakken draait, wordt de winnende combinatie verhoogd met 6. De Rainbow feature is een aangename toevoeging, wij vinden het alleen jammer dat deze zo onvoorspelbaar voorkomt.

Free Spins feature

Het fruit begint pas echt te rollen tijdens de free spins bonus game. Wanneer je drie of meer jampotten in een enkele spin draait, begint de free spins ronde automatisch. Tijdens deze ronde ontvang je zes gratis spins. Wat deze ronde echt speciaal maakt is dat de jampotten niet wegvallen bij een nieuwe spin. De multiplier van de jampotten kan dus alleen maar omhoog lopen. Als je al een multiplier op je jampot had staan voordat de free spins ronde begon, wordt deze ook meegenomen. Dit is de bonus feature met de hoogste kans op grote winsten, en dit is allemaal te danken aan de jampotten.

Is Jammin' Jars het spelen waard?

Nu we weten hoe de verschillende bonus features en combinaties werken kunnen we ons oordeel geven over deze kleurrijke slotmachine. Jammin’ Jars is al jaren een van de populairste grid slots en wij zien hier niet snel verandering in komen. Alhoewel de schattige en speelse uitstraling misschien niet voor iedereen is, kan je niet ontkennen dat het een thema is dat je niet vaak ziet bij online slot machines. De soundtrack past zeer goed bij de algemene sfeer en deze gaat niet snel vervelen.

Jammin’ Jars is absoluut een aanrader voor mensen die graag snel willen spelen, vanwege de turbo mode en auto spin feature. Het is ook handig om snel te spelen, de volatiliteit is namelijk hoog dus je wint niet erg vaak. Maar als je eenmaal een winnende combinatie draait, kan deze door de collapsing reel feature erg veel opleveren.

De jampotten maken het reguliere spel een stuk spannender, met een beetje geluk kan je namelijk snel een flinke multiplier opbouwen. Dit alles wordt nog aangevuld door de rainbow feature en free spins feature. Wij geven deze slot machine dan ook een beoordeling van 4.7 van de 5 sterren. Wij zouden graag nog een extra feature willen zien, bijvoorbeeld een jackpot die vrijgespeeld kan worden in de free spins feature wanneer je jampotten een bepaalde multiplier behalen.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Simpel maar spannend Hoge volatiliteit
Goed uitgevoerd thema Geen jackpot
Kans op hoge winsten (tot 20.000x)

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Heeft Jammin' Jars goede uitbetalingen?

Jammin’ Jars heeft een RTP van 96.83%, dit is relatief hoog en de uitbetaling is dus goed. Door de hoge volatiliteit komen de uitbetalingen echter niet erg vaak voor, maar wanneer ze voorkomen zijn ze doorgaans hoog.

Hoe speel ik de free spins bonus game vrij?

Wanneer je in een enkele spin drie jampotten draait, kom je automatisch in de free spins bonus ronde en ontvang je zes gratis spins.

Wat is het hoogst mogelijke bedrag dat ik kan krijgen met een winnende combinatie in het reguliere spel?

Het hoogst uitbetalende symbool is de aardbei, bij een cluster van 25 aardbeien ontvang je 100x je ingezette bedrag. De hoogst mogelijke betaling in de free spins bonus game is 20.000x je inzet.

Is er een demo beschikbaar?

Er is een gratis versie beschikbaar als je het spel wilt testen. Deze is beschikbaar voor desktop, tablet of mobiele telefoon.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.