Immortal Romance slot review Logo
Wild spin win Combinaties voor de online slot Immortal Romance
Immortal Romance slot review Logo

Immortal Romance slot review

  • 4,5 / 5

Paco Houwers | 01 Mei, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Immortal Romance werd in 2011 op de markt gebracht bij online casinos Nederland door software ontwikkelaar Microgaming. Deze slot werd uitgebracht als reactie op de enorme populariteit van de Twilight film serie. Inmiddels heeft dit spel een cultstatus bereikt onder liefhebbers van gokkasten. Het spel heeft de tand des tijds goed doorstaan, het is nog steeds relevant vanwege de uitgebreide bonus features die je kan vrijspelen in de Chamber of Spins. In deze review vertellen we alles over de betalingen, verhaallijn en bonus features van Immortal Romance.

Thema en verhaallijn van Immortal Romance

Voor liefhebbers van de Twilight films of boekenreeks zal Immortal Romance als een warm bad voelen. Deze slot vertelt een duister en mysterieus liefdesverhaal, met vier paranormale hoofdpersonages. Microgaming heeft echt hun best gedaan voor de verhaallijn van Immortal Romance; in de paytable kun je het achtergrondverhaal van elk personage lezen. Er zijn vier karakters; Amber, Troy, Michael en Sarah. Dit zijn ook, in volgorde, de hoogst uitbetalende symbolen.

Chamber of Spins op de online slot Immortal Romance

Door combinaties van scatter symbolen betreed je de Chamber of Spins, dit levert je mooie bonussen op maar brengt je ook steeds verder in het verhaal. Je speelt nieuwe bonus features vrij en deze gaan gepaard met unieke animaties en soundtrack. Dit maakt het draaien van scatter symbolen extra leuk. Wanneer je verder komt in het spel kom je steeds meer te weten over de verhoudingen tussen de verschillende karakters. Dit alleen is misschien niet genoeg om te zorgen dat je blijft spelen, maar het is een leuke toevoeging.

De soundtrack van Immortal Romance zet een duidelijke sfeer neer, maar valt na een tijdje veel in herhaling. Hoewel de illustraties duidelijk wat verouderd zijn, zien de animaties er nog redelijk goed uit. Het uiterlijk van de gokkast is prettig en past in de tijdgeest van het thema.

Uitbetaling van Immortal Romance

Immortal Romance heeft 5 rollen en 3 rijen, en er zijn 243 verschillende winnende combinaties. Het hoogst uitbetalende symbool is Sarah, de heldin van het verhaal. Bij een combinatie van 3, 4 of 5 Sarah symbolen kan je 3, 10 of 50x je ingezette bedrag winnen. Dit kan flink oplopen, de maximale inzet is namelijk €30,-. De minimale inzet is €0,30, dit spel is dus ook een optie voor spelers met een kleine portemonnee. Uiteraard is er ook een gratis demo beschikbaar als je Immortal Romance uit wil proberen, zo kan je bijvoorbeeld ook genieten van de verhaallijn zonder investering.

Speciale symbolen mogen natuurlijk niet ontbreken. Het ‘Immortal Romance’ symbool is de wild. Dit symbool kan alle andere symbolen in het spel vervangen en zorgt ervoor dat je meer winnende combinaties kan draaien. Verder is er een symbool met een deurklopper in de vorm van een gouden leeuw. Dit is het scatter symbool, bij drie of meer van deze symbolen krijg je toegang tot de Chamber of Spins feature. In de Chamber of Spins liggen mooie prijzen op je te wachten, hier later meer over.

RTP en variantie van Immortal Romance

Microgaming heeft het RTP% vastgesteld op 96,86%. Vanaf 96% kunnen we spreken van een slot met een goede RTP, de RTP van Immortal Romance is dus zeer goed. Immortal Romance heeft echter een hoge variantie, dit betekent dat betalingen niet erg vaak voor komen. Je hebt de beste kans op uitbetalingen tijdens de vier verschillende bonus features. Het probleem hiermee is echter dat je de bonus features vrijspeelt door langer te spelen. Dit betekent dat de kans op winsten groter wordt naarmate je langer speelt.

Een tactiek die je zou kunnen toepassen is laag inzetten tot je de hogere bonus features hebt vrijgespeeld. Bij de allerlaatste bonus feature krijg je namelijk een 6x multiplier, hiermee kan je een betaling van 12.510x je ingezette bedrag winnen.

De hit frequentie is 31,21%, dit betekent dat ongeveer een derde van je spins zal zorgen voor een winnende combinatie.

Immortal Romance Features en Bonus game

We hebben de mysterieuze Chamber of Spins nu al een aantal keer genoemd. In dit deel van de review leggen we in detail uit hoe de verschillende Free Spins bonus games werken en wat je moet doen om deze vrij te spelen. Daarnaast vertellen we over de ‘Wild Desire’ expanding wild feature.

Wild spin win Combinaties voor de online slot Immortal Romance

Wild Desire bonus feature

Maar eerst de ‘Wild Desire’ bonus feature. Wild Desire is een expanding wild die tijdens het reguliere spel op willekeurige momenten voorkomt. Tijdens deze feature kan elk van de vijf rijen in een wild veranderen. Dit geeft je een erg veel kans op winnende combinaties. Bij vijf complete wild rollen kan je 1500x je ingezette bedrag winnen.

De Chamber of Spins feature

Wanneer je drie of meer gouden leeuwen draait, krijg je toegang tot de Chamber of Spins. In de Chamber of Spins zie je de vier hoofdkarakters, met daaronder de bonus details. Elke bonus game heeft een unieke soundtrack en inleidende animatie. De Chamber of Spins is progressief, dit betekent dat je nieuwe bonussen kan vrijspelen door vaker de kamer te betreden. Je moet 15x een combinatie van scatter symbolen draaien als je de allerlaatste bonus game wilt vrijspelen.

Amber bonus

De eerste bonus game die je vrijspeelt is het verhaal van Amber. Je krijgt 10 gratis spins, en een multiplier van 5x op al je winsten. Wanneer je tijdens deze feature een combinatie van 3 of meer scatter symbolen draait, krijg je zelfs 10 extra gratis spins.

Troy bonus game

Na vijf combinaties van gouden leeuwen speel je de Troy bonus game vrij. Tijdens deze bonus game krijg je 15 gratis spins. Elke spin heeft de ‘Vampire Bats feature’. Deze feature verandert willekeurige symbolen in 2 en 3x multipliers. Bij twee van deze symbolen in een enkele spin krijg je een 6x multiplier.

Free spins bij Immortal Romance Slot

Michael bonus game

Tijdens de Michael bonus game ontvang je 20 gratis spins en wordt de ‘Rolling Reels feature’ geactiveerd. Tijdens deze feature wordt de multiplier verhoogd naarmate je opeenvolgende winnende combinaties draait. De minimale multiplier is 2x en deze kan oplopen tot een multiplier van 5x. De Michael bonus game wordt beschikbaar nadat je tien keer in de Chamber of Spins bent geweest.

Sarah bonus game

Als allerlaatste speel je de Sarah bonus game vrij. Tijdens deze bonus game ontvang je 25 gratis spins. Tijdens deze spins komt de ‘Wild Vine feature’ in het spel. Wanneer het Wild Vine symbool op de derde rol terechtkomt, veranderen willekeurige andere symbolen in wilds. Tijdens deze ronde kan je met 2, 3, 4 of 5 scatter symbolen 1, 2, 3 of 4 extra gratis spins vrijspelen.

Onze mening over Immortal Romance

Immortal Romance is inmiddels een klassieker onder gokkast liefhebbers. Deze slot is duidelijk gemaakt aan de hand van de populariteit van vampier films en series rond het jaar 2010. Echter mag dit de pret niet drukken, deze slot is nog steeds leuk door de variërende bonus rondes. Wij vinden dat deze gokkast precies genoeg bonus features en speciale symbolen heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat het spel makkelijk te begrijpen is, maar niet saai wordt. Het kan soms wel frustrerend zijn als je verder in het spel wilt komen maar geen winnende scatter combinaties draait. Gelukkig kan je door de lage minimum inzet zonder grote investering verder in de verhaallijn komen. Voor spelers die vooral geïnteresseerd zijn in de verhaallijn is er gelukkig een gratis demo versie beschikbaar. Wanneer je dit combineert met de autoplay functie en een beetje geluk kan je vaak genoeg de Chamber of Spins bereiken om de unieke Sarah animatie te zien.

Deze slot is zo populair dat Microgaming er een nieuwe versie van heeft uitgebracht. Deze nieuwe versie is een combinatie van Immortal Romance en Mega Moulah, een ander spel van Microgaming. Deze nieuwe versie voegt een mini, minor, major en mega jackpot toe aan het basisspel. Wij geven Immortal Romance een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Uniek thema Hoge variantie
Verschillende animaties en soundtracks Verder in verhaallijn komen kan lang duren
Spannende bonus games

Review

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Is er een jackpot beschikbaar bij Immortal Romance?

In de nieuwste versie waarbij Mega Moulah en Immortal Romance gecombineerd worden, zijn er vier jackpots beschikbaar.

Hoe kom ik in de Chamber of Spins?

Je kan de Chamber of Spins betreden door drie of meer gouden leeuw symbolen te draaien. Door vaker de Chamber of Spins te betreden speel je nieuwe bonus features vrij.

Wat is het RTP% van Immortal Romance?

Immortal Romance heeft een RTP van 96,86%. Dit is een zeer goede RTP. De hit frequentie is vastgesteld op 31,21%, dit betekent dat grofweg een op de drie spins een winnende combinatie zal hebben.

Zijn er free spins beschikbaar bij Immortal Romance?

Er zijn meerdere free spins bonus games die je kan vrijspelen door de Chamber of Spins te betreden. Deze bonus games zijn progressief. Als je vaker de Chamber of Spins bereikt, zal je meer free spins vrijspelen.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.