Fruitparty
fruit party 2 gameplay
fruit party 2 logo

Fruit Party 2 online slot review

  • 4,7 / 5

Paco Houwers | 01 Augustus, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Fruit Party 2 is een vrolijke online slot met krachtige bonus features. In de gratis spins bonus game kan je een 729x multiplier vrijspelen en maximaal 5000x je inzet winnen. Ook tijdens het reguliere spel kan je multipliers ontvangen, en door de Tumbling Reels feature kan je met een enkele spin flinke winsten binnenhalen. Lees in deze review alles over de betalingen, RTP en bonus features van Fruit Party 2.

Thema en verhaallijn van Fruit Party 2

Bij Fruit Party 2 zijn er maar twee dingen belangrijk: feesten en fruit! Als antwoord op de enorme populariteit van de originele Fruit Party slot heeft Pragmatic Play hard aan een gevolg gewerkt, en in deze review onderzoeken we of de opvolger het bijna legendarisch origineel eer aan doet.

Qua sfeer zit het in ieder geval wel goed bij Fruit Party 2. Wanneer we de kast opstarten worden we verwelkomd door een ontspannen house beat, en wanneer je aan de rollen begint te draaien is er een energie explosie en wordt de muziek opgevuld door feestelijke trompetten, pompende beats en steel drums.

fruit party 2 gameplay

Het speelveld is gevuld met aardbeien, pruimen, sinaasappels, sterren en hartjes. Op de achtergrond zien we een kleurrijke weide, en de animaties vliegen je om de oren terwijl je aan de rollen draait.

Het is misschien een iet wat kinderlijk uiterlijk, maar wij raakten meteen in een goed humeur tijdens het spelen van deze kast, en dat humeur kan natuurlijk alleen verbeterd worden als je ook nog eens mooie winsten kan boeken, lees dus snel verder over de betalingen van Fruit Party 2.

Betalingen van Fruit Party 2

Fruit Party 2 is een grid slot. Het speelveld bestaat uit een vlak van 7×7, en zoals bij de meeste grid slots wordt er gebruikgemaakt van een Tumbling Reels feature. Hoe werkt een Tumbling Reels feature? Elke keer dat je een winnende combinatie draait verdwijnen de winnende symbolen, vervolgens vallen de bovenliggende symbolen naar beneden. Hierdoor verandert het speelveld en maak je opnieuw kans op een winnende combinatie. Dit kan als snel een domino effect veroorzaken waardoor je met een enkele spin makkelijk meerdere winnende combinaties kan draaien.

Een winnende combinatie heb je wanneer je 5 of meer matchende symbolen op aangrenzende vlakken draait. Er zijn geen winlijnen, en de ‘clusters’ kunnen dus veel verschillende vormen aannemen.

Je inzet bepalen kan gemakkelijk via de menubalk onder het speelveld door middel van de + en – knoppen. De minimum inzet is €0.20 en je kan maximaal €100 per spin inzetten. Ook is er een autoplay functie beschikbaar, waar je tussen de 10 en 1000 spins kan selecteren. De autoplay functie geeft je ook de mogelijkheid de turbo knop in te schakelen, waardoor de spins sneller uitgevoerd zullen worden.

Er zijn in totaal 8 verschillende symbolen op het speelveld te vinden, 7 hiervan zijn reguliere symbolen die zorgen voor directe betalingen. Het laagst betalende symbool is het hartje. Bij een combinatie van 5 hartjes ontvang je 0.2 je inzet, en dit kan oplopen tot wel 20x je inzet bij een combinatie van 15 of meer.

Het hoogst betalende symbool is de aardbei, als je een cluster van 5 aardbeien draait ontvang je 1x je inzet, en je ontvangt maximaal 150x je inzet bij een cluster van 15 of meer aardbeien.

Dan is er nog de gouden perzik, dit is het scatter symbool. Deze zorgt voor directe uitbetalingen, en je hebt maar een cluster van 3 nodig om 3x je inzet te winnen. Wanneer je 3 of meer gouden perziken draait krijg je toegang tot de gratis spins bonus game, hoe deze bonus game precies werkt vertellen we later in de review. Een wild symbool ontbreekt helaas.

Symbool Betaling
Hartje Geeft je minimaal 0.2 en maximaal 20x je inzet bij een winnende combinatie
Ster Geeft je minimaal 0.25 en maximaal 40x je inzet bij een winnende combinatie
Pruim Geeft je minimaal 0.3 en maximaal 60x je inzet bij een winnende combinatie
Druiven Geeft je minimaal 0.4 en maximaal 80x je inzet bij een winnende combinatie
Appel Geeft je minimaal 0.5 en maximaal 90x je inzet bij een winnende combinatie
Sinaasappel Geeft je minimaal 0.75 en maximaal 100x je inzet bij een winnende combinatie
Aardbei Geeft je minimaal 1 en maximaal 150x je inzet bij een winnende combinatie
Gouden perzik Bij 3 of meer krijg je toegang tot de gratis spins bonus game, geeft je minimaal 3 en maximaal 100x je inzet bij een winnende combinatie

RTP en variantie van Fruit Party 2

De RTP, ofwel Return to Player, van Fruit Party 2 is 96.53%. Dit houdt in dat je voor elke €1 die je inzet, je in theorie ~€0.96 terug zal ontvangen. Dit theoretische Return to Player percentage wordt berekend over een zeer lange speeltijd, het kan dus dat je dit getal niet meteen zult bereiken. Wanneer je gebruik maakt van de Bonus Buy feature gaat de RTP iets omlaag, namelijk naar 96.45%. De RTP van Fruit Party 2 is bovengemiddeld, de gemiddelde online slot heeft een RTP van ongeveer 96%.

De volatiliteit van Fruit Party 2 is zeer hoog. Bij gokkasten met een hoge volatiliteit wordt je niet regelmatig uitbetaald, maar maak je wel kans op enorm hoge winsten. De maximale winst tijdens het reguliere spel is dan ook 5000x je inzet.

Bonus games en features van Fruit Party 2

We hebben al wat verteld over de wild feature, de regenboogkleurige jampot. Dit is echter niet het enige cadeautje dat je krijgt tijdens het spelen van dit spel. In dit deel van de review gaan we uitgebreid in op alle bonus features.

fruit party gameplay screenshot 2

Random Wild Multiplier feature

Elke keer dat je een winnende combinatie draait en de symbolen verdwijnen, is er een kans dat op een van de lege plekken een wild symbool valt. Deze wild bevat ook een 2x multiplier, dus als je door middel van de Tumbling Reels feature nog meer combinaties met de wild weet te scoren, worden je winsten verdubbeld.

Gratis spins bonus game

Wanneer je 3 of meer scatter symbolen draait, begint de gratis spins bonus game. Hoeveel gratis spins je ontvangt is afhankelijk van het aantal scatters:

 

  • 3 Scatters: 10 gratis spins
  • 4 Scatters: 12 gratis spins
  • 5 Scatters: 15 gratis spins
  • 6 Scatters: 20 gratis spins
  • 7 Scatters: 25 gratis spins

 

De Random Wild Multiplier is ook actief tijdens de gratis spins, deze werkt echter net iets anders. De gevallen wild begint namelijk met een 3x multiplier, en elke keer dat je een winnende combinatie met de wild draait loopt de multiplier op. De multiplier loopt op naar 9, 27, 81, 243 en als laatste 729x.

 

Het is ook mogelijk aanvullende gratis spins te winnen, dit doe je door 3 of meer scatter symbolen te draaien. Er zit geen limiet op het aantal extra gratis spins. Er zit echter wel een limiet aan hoeveel je kan winnen tijdens de gratis spins bonus game, dit is namelijk 5000x je inzet. Wanneer je dit bedrag bereikt, eindigt de bonus game onmiddellijk

Bonus Buy feature

Heb je geen zin om te wachten en wil je meteen door naar de spannende gratis spins bonus game? Dat kan met de Bonus Buy feature. Dit kost je 100x je inzet, en je ontvangt automatisch 3, 4, 5, 6 of 7 scatter symbolen. Het aantal gratis spins dat je krijgt door de Bonus Buy feature is dus niet altijd hetzelfde.

Wat vinden we van Fruit Party 2?

Fruit Party 2 is een succesvol vervolg op de iconische gokkast. Er is niet veel veranderd, maar dat is niet erg: de gameplay van het origineel was al steengoed. De RTP is gelukkig iets hoger dan het origineel, 96.53% tegenover de originele 96.47%, nog meer reden om deze kast te spelen dus. Door de Bonus Buy feature kan je direct toegang krijgen tot de spannende gratis spins bonus game, waar de multiplier wilds al snel voor flinke winsten kunnen zorgen. Fruit Party 2 is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Grid Slots, en door de geweldige vormgeving is het spelen een genot. Wij geven Fruit Party 2 daarom 4.4 van de 5 sterren, echt een aanrader voor in de online casinos!

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Bovengemiddelde RTP Zeer hoge variantie
Maximale winst van 5000x je inzet
Multiplier van 729x

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van Fruit Party 2?

Fruit Party 2 heeft een RTP van 96.53%. De gemiddelde online slot heeft een RTP van ongeveer 96%.

Zijn er gratis spins beschikbaar bij Fruit Party 2?

Wanneer je 3 of meer scatters draait krijg je toegang tot de gratis spins bonus game. Je kan maximaal 25 gratis spins vrij spelen, door 7 scatter symbolen te draaien.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.