El Cowboy Megaways Slot review logo
El Cowboy Megaways slot in game multiplier
El Cowboy Megaways Slot review logo

El Cowboy Megaways Slot review

  • 4,4 / 5

Paco Houwers | 09 Mei, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

El Cowboy Megaways is een relatief nieuwe gokkast van bekende aanbieder Stakelogic. Deze kast neem je mee naar het wild westen. Het is alleen niet het Amerikaanse westen dat je kent van spaghettiwesterns. De personages zijn geschminkt met doodshoofden en ook het stadje op de achtergrond is in vrolijke kleuren geschilderd. Voor de mensen die dit tafereel herkennen maar niet snel kunnen plaatsen, de kast is geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag Day of the Dead.

In de El Cowboy Megaways review vertellen we alles over hoe Megaways kasten werken, wat de betalingen van deze kleurrijke gokkast zijn en hoe je in de spannende bonus ronde terechtkomt. Win een maximale uitbetaling van 10.000x je inzet bij deze feestelijke Nederlandse online casinos slot!

Thema en verhaallijn van El Cowboy Megaways

Wanneer je El Cowboy Megaways opstart wordt het spel ingeleid door een klassieke cowboy soundtrack met slide gitaren en mondharmonica. Er staat je echter een verrassing te wachten, dit is niet zomaar een stadje waar Clint Eastwood in de saloon een sigaar staat te roken. Het wordt bewoond door allerlei cartooneske figuren. Het thema van het wilde westen is eigenlijk vrij gewelddadig, op de rollen zien we handpistolen en boksbeugels. Maar het krijgt allemaal een lichte en onschuldige sfeer door de heldere kleuren.

Scatter symbolen in de online slot El Cowboy Megaways

Het is zeker een uniek thema en een leuke spin op het wilde westen cliché. Tijdens het reguliere spel probeer je zo veel mogelijk winnende combinaties te draaien, dit kan met een beetje geluk snel gebeuren door de cascading reels feature die een domino effect kan veroorzaken. Wanneer je 4 of meer scatter symbolen draait, verandert het speelveld. De bonusronde begint en het wordt nacht in het stadje. Het blijft echter feestelijk, de achtergrond met huifkarren, saloons en andere gebouwen wordt verlicht door lampionnen en andere feestverlichting. Hoe de bonus game precies werkt, vertellen we later in de review.

Betalingen van El Cowboy Megaways

Het speelveld van El Cowboy Megaways bestaat uit 6 rollen en 2 tot 7 rijen. De verschillende rijen klinken misschien verwarrend, maar dit komt door de Megaways feature. Het komt erop neer dat sommige symbolen meer dan 1 plek op een rol in beslag nemen, zodoende kan het aantal rijen op een rol dus verschillen. De winlijnen van Megaways zijn niet altijd voorspelbaar, je hoeft je hier echter niet al te veel zorgen over te maken. Weet dat er in ieder geval 117.649 verschillende combinaties mogelijk zijn, genoeg kans om je slag te slaan dus!

El Cowboy Megaways heeft een minimum inzet van €0,20 en een maximum inzet van €100. Met deze inzet kan je een maximaal bedrag van 10.000x je inzet winnen. Dat zou dus bij de maximum inzet wel €100.000 zijn!

Een winnende combinatie scoor je wanneer je 3 dezelfde symbolen op aansluitende rollen draait, de combinatie moet echter wel beginnen op de eerste rol. Wanneer je een winnende combinatie draait, wordt de cascading reels feature geactiveerd. De symbolen van de winnende combinatie verdwijnen, en de bovenliggende symbolen vallen naar beneden. Zo maak je opnieuw kans een winnende combinatie te scoren. Dit effect kan zich vaker herhalen als je weer nieuwe combinaties scoort, en zo een domino effect veroorzaken.

Betalingen voor de symbolen voor de online slot El Cowboy Megaways

El Cowboy Megaways heeft een heleboel unieke symbolen, een stuk origineler dan de J, Q, K en A die je tegenkomt op veel andere slots. De laag betalende symbolen zijn de gouden gesp, sigaar, boksbeugel, pistool en tequila fles. Deze leveren doorgaans niet veel winst op, maar kunnen door de cascading reels wel voor betere combinaties zorgen. Wanneer je 6 van deze symbolen draait ontvang je een uitbetaling tussen de 0,5 en 1x je inzet. De hoog uitbetaalde symbolen zijn de symbolen met een grijze, groene, paarse, turquoise en rode achtergrond. Bij een winnende combinatie met 6 van deze symbolen ontvang je tussen de 1.25 en 5x je inzet.

El Cowboy Megaways werkt met een coin systeem. Dit houdt in dat je eerst selecteert hoeveel 1 coin waard is, dit is minimaal €0,10. Vervolgens bepaal je je bet level, dit betekent eigenlijk hoeveel coins je inzet.

Uiteraard zijn er ook speciale symbolen. Het wild symbool is de gouden sheriff’s ster. De wild is een soort joker, deze kan alle andere symbolen vervangen en dus zorgen voor meer winnende combinaties. Dan is er nog het scatter symbool, dit is een schedel met daar onder het woord scatter. Het scatter symbool wordt gebruikt om de Bonus Games vrij te spelen, hier later meer over.

RTP en variantie van El Cowboy Megaways

Deze feestelijke gokkast heeft een RTP van 96.10%, dit is iets bovengemiddeld maar niet uitstekend. De RTP of Return to Player geeft aan hoeveel van het ingezette bedrag over verloop van tijd terug uitbetaald zal worden aan de speler. Software ontwikkelaars zoals Stakelogic zijn verplicht deze informatie naar waarheid aan te leveren. Houd er echter rekening mee dat dit een theoretisch nummer is wat berekend wordt over zeer lange speeltijd.

De variantie van El Cowboy Megaways is hoog, dat is ook te verwachten bij een slot waar je 10.000x je inzet kan winnen. Variantie, ook wel volatiliteit, geeft grofweg aan hoe vaak je kan rekenen op een winnende combinatie. Kasten met een hoge variantie betalen minder vaak uit, maar de betalingen zullen gemiddeld relatief hoog zijn.

Bonus Games en speciale features van El Cowboy Megaways

We hebben al kort verteld over de wild symbolen, scatter symbolen en de cascading reels feature, dit zijn echter de basis features. Er zijn nog meer bonussen waar we nu verder op in zullen gaan.

Action bonus

Onder en boven het reguliere speelveld zijn twee extra rijen te zien. Op de bovenste zien we action symbolen zoals multipliers, en op de onderste zien we wild symbolen. Wanneer je boven en onder 1 bepaalde rol symbolen ziet, wordt er een van deze 3 extra bonus features geactiveerd:

  • Dropping Wilds: Er komen 5 wild symbolen op willekeurige plekken, elke keer dat er aan de kast gedraaid wordt vallen de wild symbolen een positie naar beneden op de rol, totdat ze van de rol af vallen.

 

  • Expanding Wilds: Er wordt op een willekeurige plek een wild symbool geplaatst, deze klapt uit en neemt de hele rol in beslag.

 

  • Multiplier Wilds: Er worden meerdere multiplier wilds op het speelveld geplaatst, deze functioneren als een normale wild maar hebben een extra multiplier van 2, 3, 4 of 5x.

Free Spins bonus game

Wanneer je 4 of meer scatter symbolen draait, wordt de Free Spins bonus game geactiveerd. Bij 4, 5 of 6 scatter symbolen ontvang je 15, 20 of 25 gratis spins. Wanneer de bonus game begint, is het helaas niet mogelijk om nog meer free spins vrij te spelen door middel van scatter symbolen. Tijdens de bonus game is er een rol met dynamiet symbolen en een rol met wilds en speciale multiplier wilds. Wanneer een dynamiet symbool en een wild symbool op een lijn komen te liggen, wordt er een van de extra bonussen geactiveerd:

Dynamiet en wild symbool: Er komen 15 wild symbolen op willekeurige plekken, behalve op de eerste rol

 

Dynamiet en multiplier wild symbool: Er komen meerdere wild symbolen op willekeurige plekken behalve de eerste rol, en de wild symbolen hebben een multiplier van 2, 3, 4, 5 of 6x.

Rechts van het speelveld is er een extra multiplier te zien, waar tussen de 2x en 100x op kan staan. Dit is de multiplier die je over je totale winsten uitgekeerd krijgt per spin.

Wat vinden we van El Cowboy Megaways?

El Cowboy Megaways is een feestelijke mix van een Western slot en het Mexicaanse Day of the Dead. We zijn te spreken over de vormgeving van de kast, er zijn veel unieke illustraties en er is duidelijk veel tijd aan besteed. De uitbetalingen in het reguliere spel zijn echter aan de lage kant. In de bonus ronde is er kans op enorm hoge uitbetalingen, maar deze is ook zeker niet consistent. Het activeren van de action features in de bonus game maakt het wel extra spannend. De toevoeging van gratis spins is welkom, maar het is jammer dat de gratis spins niet opnieuw geactiveerd kunnen worden in het bonus spel. Voor echte jackpot jagers die bereid zijn veel tijd te investeren in deze kast is de maximale uitbetaling van 10.000x echter erg aantrekkelijk. Wij geven El Cowboy Megaways 4.4 van de 5 sterren in deze review.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Maximum win van 10.000x Hoge variantie
Leuke twist op de klassieke western Free spins kunnen niet opnieuw getriggerd worden
Unieke illustraties

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Is er een jackpot beschikbaar bij El Cowboy Megaways?

De jackpot ontbreekt helaas bij dit spel. Er is echter nog steeds kan op een maximum winst van 10.000x je inzet tijdens de free spins bonus game

Wat is de RTP van El Cowboy Megaways?

De RTP van deze kast is 96,10%. Dit is iets hoger dan gemiddeld.

Hoe speel ik de gratis spins vrij?

Je komt in de gratis spins bonus game als je 4 of meer scatter symbolen draait. Het is helaas niet mogelijk in de bonus game nog meer gratis spins vrij te spelen.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.