dreamy genie logo
dreamy genie logo
dreamy genie logo

Dreamy Genie

  • 3,7 / 5

Paco Houwers | 20 Juli, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Bij Dreamy Genie helpt een goedaardige geest jou met het verzamelen van rijkdommen en het vrijspelen van de 3 krachtige bonus features. Tijden de bonus game maak je kans op een van de 4 jackpots, met een maximale waarde van 4000x je inzet. In deze review vertellen we alles over de RTP, betalingen en bonus features van Dreamy Genie.

Thema en verhaallijn van Dreamy Genie

Dreamy Genie is een fantasierijke online slot die werd uitgebracht door software ontwikkelaar Atomic Slot Lab. Wanneer we de kast opstarten horen we een Midden-Oosterse soundtrack, vol percussie, Sitars en andere traditionele instrumenten. Het thema van deze slot is dan ook vrij makkelijk af te lezen aan de titel: je draait aan de rollen onder begeleiding van een Midden-Oosterse wensgeest.

dreamy genie slot screenshot

Veel mensen zullen dit thema herkennen uit Aladdin, waar de hoofdrolspeler geholpen wordt met 3 wensen door een goedbedoelende blauwe geest met de stem van Robbie Williams. Gelukkig is de geest bij Dreamy Genie ook goedaardig, door de toverlamp te verzamelen helpt hij je namelijk met het vrijspelen van mooie prijzen.

Op de achtergrond van het speelveld zien we alle rijkdommen die de geest al verzameld heeft, en hij kijkt trots toe terwijl jij aan de rollen draait. Ook op de rollen zijn verschillende symbolen te vinden die we herkennen uit fantasierijke films over het Midden-Oosten: vliegende tapijten, gekruiste kromzwaarden, en puntige gouden slippers. De achtergrond, geest en symbolen blijven min of meer statisch tijdens het spelen, alleen het wild symbool heeft een unieke animatie. Wil jij alles te weten komen over de betalingen, bonus features en variantie van Dreamy Genie? Lees dan snel verder!

Betalingen van Dreamy Genie

Dreamy Genie heeft een vrij klassiek formaat van 5 rollen met 4 rijen. De kast maakt gebruik van een uitgebreid winlijnen systeem, en dit zijn er in totaal 1024. Het scoren van een winnende combinatie is simpel: je hebt 3 of meer matchende symbolen op aangrenzende vlakken nodig. De combinatie moet echter wel beginnen op rol nummer 1. Het is echter ook mogelijk met een enkel symbool flinke prijzen te winnen, namelijk met de wild.

Dreamy Genie heeft een simpel inzet systeem, je kan met plus en min knoppen rechts onderaan het scherm je inzet bepalen. Hier kan je minimaal €0.25 en maximaal €100 per spin inzetten. Er zijn wel wat beperkingen, je kan zelf niet het exacte bedrag kiezen maar je krijgt een keuze uit een aantal vastgestelde bedragen tussen de €0.25 en €100.

Er is een vrij simpele autoplay functie beschikbaar, waar je ervoor kan kiezen om 5, 25, 50, 75 of 100 keer automatisch aan de kast te draaien. Deze wordt compleet gemaakt door de turboknop, waardoor animaties sneller aflopen.

Op het speelveld vinden we 13 unieke symbolen. Een aantal hiervan is te herkennen van een Europees kaartspel, de 9, 10, J, Q, K en A. Deze symbolen hebben een relatief lage uitbetaling. De 9 is het laagst betalende symbool, je ontvangt bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 negens 0.2, 0,4 of 1x je inzet.

De hoog betalende symbolen zijn de thematische illustraties: de gouden slippers, vliegend tapijt, gekruiste zwaarden, diamanten ring, zak goudstukken en een portret van de geest. De geest betaald uiteraard het beste uit, je ontvangt bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geesten 1, 4 of 10x je inzet. Dit zijn relatief lage betalingen voor het hoogste symbool. Het grote geld win je dan ook met de jackpot, hier later meer over.

Dan is er nog een uniek symbool, de wild. Dit is de groene toverlamp, dit symbool kan alle andere symbolen vervangen en zorgt op deze manier voor nieuwe of grotere winnende combinaties. Dit symbool komt alleen voor op rollen 2, 3 en 4.

De groene lamp is echter niet alleen een wild, het is ook een scatter. De scatter is eigenlijk het bonus symbool, en deze wordt gebruikt om de wheel feature vrij te spelen. Bovenaan het speelveld zien we meerdere mooie prijzen, en je maakt kans op deze prijzen elke keer dat je een lamp draait. Hoe de wheel feature precies werkt, vertellen we later in de review.

Symbool Betaling
9 Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.4 of 1x je inzet
10 Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.4 of 1x je inzet
J Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.4 of 1x je inzet
Q Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.4 of 1x je inzet
K Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.4 of 1x je inzet
A Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.2, 0.4 of 1x je inzet
Gouden sandalen Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.4, 0.8 of 2x je inzet
Vliegend tapijt Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.4, 0.8 of 2x je inzet
Gekruiste zwaarden Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.4, 0.8 of 2x je inzet
Diamanten ring Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.4, 1.2 of 3x je inzet
Zak met goudstukken Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.6, 1.2 of 4x je inzet
Geest Bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 1, 4 of 10x je inzet
Toverlamp wild Vervangt alle andere symbolen en wordt gebruikt om de wheel feature vrij te spelen

RTP en variantie van Dreamy Genie

Dreamy Genie heeft een RTP van 95.49%. Dit is iets onder gemiddeld, de meeste online slots hebben namelijk een RTP van ongeveer 96%. De RTP, ofwel Return to Player, geeft in theorie aan hoeveel geld er terug wordt uitgekeerd aan de speler. Bij Dreamy Genie zal je dus in theorie €0.95 ontvangen voor elke €1 die je inzet.

De variantie van Dreamy Genie is gemiddeld. Je wordt regelmatig uitbetaald, maar de uitbetalingen van de reguliere symbolen zijn niet erg hoog. Tijdens de bonus game maak je echter kans op flinke winsten: maximaal 4000x je inzet.

Bonus games en features van Dreamy Genie

Er zijn in totaal 3 verschillende bonus features waarmee je mooie prijzen kunt winnen: de wheel feature game, free games bonus, bonus game en buy a bonus feature. Voor deze bonus features is de groene toverlamp essentieel, je zou dus kunnen zeggen dat dit het belangrijkste symbool in het spel is.

dreamie genie screenshot

Wheel feature game

Wanneer je 3 groene toverlampen draait tijdens het reguliere spel wordt de wheel feature geactiveerd. Het is ook mogelijk om de wheel feature te activeren met 1 of 2 toverlampen, maar dit komt niet vaak voor. Wanneer de wheel feature wordt geactiveerd, wordt er aan het wiel dat boven het speelveld te zien is gedraaid. Vervolgens ontvang je de prijs waarop de toverlamp terechtkomt. Op het wiel vinden we directe betalingen, multipliers, toegevoegde wilds, gratis spins en de bonus game.

Free games bonus

Het is mogelijk om met de wheel feature gratis spins te winnen en in de free games bonus terecht te komen. Er worden automatisch een aantal gratis spins uitgevoerd, het enige wat verandert tijdens deze spins is dat elk wild symbool zorgt voor nog een draai aan het bonus wiel. Zo kan je nog meer gratis spins vrij spelen of bijvoorbeeld in de bonus game terechtkomen.

Bonus game

Wanneer je in de bonus game terecht komt krijg je een aantal kaarten te zien, dit is namelijk een ‘Pick and Win’ bonus game. Achter elke kaart zit een prijs verstopt, en hier maak je kans op de mini, minor, major en grand jackpot. Per bonus game kan je maar 1 prijs winnen, je hebt echter wel altijd prijs. De bonus game is waar je de grootste winsten kan boeken, de grand jackpot heeft namelijk een uitbetaling van 4000x je inzet.

Wat vinden we van Dreamy Genie?

Dreamy Genie heeft een uniek thema, dit thema had echter beter uitgewerkt kunnen worden in de vormgeving. Het is een relatief nieuwe video slot, maar het aantal animaties is zeer beperkt en het beeld van de geest zelf is statisch. De uitbetalingen tijdens het reguliere spel zijn niet erg denderend, dit wordt wel enigszins goedgemaakt door de kans op 4000x je inzet tijdens de bonus game. De grote kans om de wheel feature vrij te spelen tijdens de gratis spins maakt het spel extra spannend, en zeker het spelen waard. Wij geven Dreamy Genie 3.7 van de 5 sterren en is daarmee best een slot die je eens kan spelen in het online casino.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Maximale winst van 4000x je inzet Onder gemiddelde RTP
3 Bonus features Weinig animaties
Wheel feature tijdens gratis spins

Wat vindt u van Dreamy Genie? Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen over Dreamy Genie Slot

Wat is de RTP van Dreamy Genie?

Dreamy Genie heeft een RTP van 95.49%, dit iets lager dan het gemiddeld voor online slots van grofweg 96%.

Is er een jackpot bij Dreamy Genie?

Je maakt tijdens de bonus game kans op 4 jackpots, de grand jackpot geeft je 4000x je originele inzet.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.