Double stacks slot review logo
Double Stacks slot winnende combinaties
Double stacks slot review logo

Double Stacks slot review

  • 4,1 / 5

Paco Houwers | 03 Mei, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Double Stacks is een video slot die duidelijk geïnspireerd is door klassieke fruitautomaten. Er wordt echter een moderne draai gegeven aan dit klassieke concept met de toevoeging van wilds, scatter symbolen en bonus games. Double Stacks is gemaakt in 2019 door NetEnt, en zoals je dus wel kan verwachten zijn de animaties en soundtracks van de hoogste kwaliteit. In deze review gaan wij dieper in op waarom nou juist deze slot populair is in het Nederlandse online casino.

Thema en verhaallijn van Double Stacks

Double Stacks plaatst je in een door neon verlichte fruitautomaat. Plaatjes van citroenen, watermeloenen en diamanten zijn natuurlijk niks nieuws voor doorgewinterde gokkast liefhebbers, maar NetEnt heeft met Double Stacks dit concept echt naar de 21e eeuw gebracht. De vormgeving is tot in de perfectie uitgewerkt en uitermate prettig om naar te kijken.

Je wordt tijdens het spelen begeleid door een enigszins minimalistische elektronische soundtrack. De geluiden die je te horen krijgt wanneer je op de knoppen drukt of er een winnende combinatie gedraaid wordt leveren veel voldoening op en voegen echt toe aan de speelervaring.

Betalingen van Double Stacks

Bij Double Stacks speel je op de layout van een klassieke fruitautomaat. Er zijn 5 rollen met 3 rijen, met in totaal 10 winlijnen. Op het speelveld zie je in totaal 9 symbolen. 8 hiervan zijn uitbetalende symbolen, dit zijn de watermeloen, citroen, druif, kers, bel, bar, 7 en diamant. Het laatste symbool is een ster, dit is de wild.

Wanneer je 3 of meer identieke symbolen op een winlijn draait, heb je een winnende combinatie. Je kan combinaties scoren van wel 10 identieke symbolen, dit resulteert in zeer hoge uitbetalingen. De watermeloen, citroen, kers en druif zijn de laag uitbetalende symbolen. Met deze symbolen kan je een combinatie van maximaal 10 stuks draaien.

Maar hoe kan je combinaties van hoger dan 5 draaien op een kast met maar 5 rollen? Dit komt door de Double Stack feature, deze kan namelijk de waarde van symbolen verdubbelen. Later in de review vertellen we in detail hoe dit werkt.

De hoog uitbetalende symbolen zijn de bel, 7, bar en diamant. Hierbij is een combinatie van 10 stuks mogelijk.

Het laagst uitbetalende symbool is de watermeloen, bij 3, 4 of 5 watermeloenen ontvang je 5x, 10x of 20x je ingezette bedrag. Bij een combinatie van 9 watermeloenen ontvang je 60x je inzet.

Het hoogst uitbetalende symbool is de diamant, bij 3, 4 of 5 diamanten ontvang je 15x, 30x of 45x je inzet. Bij een winnende combinatie met 10 diamanten ontvang je 1000x je inzet. Dit is het hoogst mogelijke in het reguliere spel. Maar zeker niet niks dus!

Symbool 3 4 5 9 10
Diamant 15x 30x 45x 250x 1000x
Bar 10x 15x 30x 120x 250x
7 10x 20x 40x 175x 500x
Bel 5x 10x 20x 80x 100x
Kers 5x 10x 20x 60x
Citroen 5x 10x 20x 60x
Druif 5x 10x 20x 60x
Watermeloen 5x 10x 20x 60x

De wild kan alle andere symbolen vervangen, deze kan er dus voor zorgen dat je combinaties hoger worden. Als je bijvoorbeeld 3 diamanten en 1 wild op een winlijn draait, ontvang je een uitbetaling ter hoogte van 4 diamanten.

Er is in het reguliere spel ook een scatter symbool aanwezig, hiermee kan je de Stacked Wild Free Spins bonus game vrijspelen. Later in de review leggen we in detail uit hoe het bonus spel werkt.

Zoals bij andere NetEnt kasten moet je coins inzetten. Dit lijkt in het begin misschien verwarrend, maar is eigenlijk heel simpel. Allereerst kies je de coin size of value. Hiermee bepaal je hoeveel 1 coin waard is. Dit is minimaal €0.01 en maximaal €2. Vervolgens kies je het bet level, van 1 tot 10. Bij een coin size van €1 en een bet level van 5 zal je totale inzet per spin €5 zijn. Je kan dus simpelweg je coin size vermenigvuldigen met het bet level getal. De laagst mogelijk inzet bij Double Stacks is €0,10, en de maximale inzet is €200. De meest winstgevende combinatie is 10 diamanten, en met een inzet van €200 kan je dus met een enkele combinatie €200.000 winnen.

Er is een geavanceerde auto play functie beschikbaar. Je kan kiezen hoe vaak je wilt dat er aan de kast gedraaid wordt, en dit zal dan automatisch uitgevoerd worden. Je kan er ook voor kiezen de kast te laten stoppen met draaien wanneer je wint, of wanneer je meer dan een bepaald bedrag verloren hebt.

Double Stacks RTP en variantie

Double Stacks heeft een RTP van 96.1%. Dit is een gemiddeld RTP percentage, Double Stacks komt op plek #3474 in een ranglijst van RTP waardes van 12.100 verschillende gokkasten. Bij een RTP tussen de 95 en 96.49 procent spreken we van een gokkast met een gemiddelde RTP. Het RTP percentage geeft aan hoeveel procent van het geld dat je inzet je na verloop van tijd, theoretisch gezien, terug zal krijgen. Makers van slotmachines zijn wettelijk verplicht deze percentages te vermelden naar waarheid.

Double Stacks is een kast met een hoge volatiliteit. Dit betekent dat de kast niet erg vaak uitbetaalt, maar de uitbetalingen wel erg hoog liggen. Als je dus een klein budget hebt, is dit misschien niet de kast voor jou. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen lage bedragen in te zetten per spin. Hoge volatiliteit kasten zijn vaak populair bij ervaren spelers die genieten van de spanning die komt kijken bij het nemen van risico’s.

Double Stacks bonus game en features

Om deze moderne versie van de klassieke fruitautomaat naar een hoger niveau te tillen, heeft NetEnt een aantal mooie bonus features toegevoegd.

Double Stacks bonus game

Double Stacks bonus feature

Zo is er de Double Stacks feature. Wanneer je op een rol 3 dezelfde van het diamant, 7, bar of bel symbool ziet, activeert de Double Stacks bonus feature. Je ziet nu dat er voor elk symbool 2 in plaats van 1 te zien zijn. Dit symbool is dan ook 2 in plaats van 1 waard bij een winnende combinatie. Zo is het mogelijk met bijvoorbeeld 5 stacked diamanten een combinatie van 10 te halen. Hiervoor moet je echter een spin met alleen maar diamanten draaien, en die kans is zeer klein.

Free Spins bonus feature

Free Spins bonus feature

Wanneer je 3, 4 of 5 scatter symbolen draait, speel je de free spins bonus ronde vrij. Voor 3, 4 of 5 scatter symbolen ontvang je 5, 15 of 30 gratis spins. Tijdens de free spins bonus, kunnen de wilds veranderen in stacked wilds die een hele rol in beslag nemen. Ook de diamant, bel, bar en 7 kunnen op willekeurige momenten stacked voorkomen. Je kan in de free spins ronde meer spins winnen met scatter symbolen, voor 2, 3, 4 of 5 ontvang je 2, 5, 15 of 30 extra free spins.

Wat vinden we van Double Stacks?

Software ontwikkelaar NetEnt heeft met Double Stacks wat ons betreft een enorme hit gescoord. Dit is de perfecte kast als je op zoek bent naar een gokervaring die rechtdoorzee is, kans heeft op grote winsten en erg veel voldoening geeft. De vormgeving en geluiden zijn wat ons betreft vrijwel perfect voor wat NetEnt probeert te bereiken met deze kast, namelijk een vernieuwing van de klassieke fruitautomaat. De toevoeging van de stacked symbolen voegt net genoeg variatie toe aan het basisspel. Zo zorgt NetEnt ervoor dat het spel simpel en begrijpelijk is, maar niet saai wordt. De Free Spins bonus feature is zeker niet speciaal of uniek, maar dat is niet nodig want hij werkt gewoon. Zoals je wel merkt zijn wij erg te spreken over Double Stacks van NetEnt, wij beoordelen deze gokkast dan ook met 4,1 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Stacked Symbols Hoge volatiliteit
Aangename vormgeving
Kans op hoge winsten, ook in basisspel

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van Double Stacks van NetEnt?

Double Stacks heeft een RTP van 96.1%. Dit is een gemiddelde RTP. Op een ranglijst met 12.100 verschillende gokkast kwam Double Stacks op plek #3474 terecht.

Kan ik Double Stacks gratis zonder registratie spelen?

Ja, op de website van software ontwikkelaar NetEnt is er een gratis demo beschikbaar. Zo kan je het spel testen en bekend worden met de verschillende functies voor je er geld in investeert.

Zijn er free spins beschikbaar bij Double Stacks?

Absoluut, in de Free Spins bonus game begin je met free spins en je kan hier ook extra free spins vrijspelen. Je komt in de bonus game door 3 of meer scatter symbolen te draaien.

Is er een jackpot beschikbaar bij Double Stacks?

Nee, er is helaas geen jackpot bij deze gokkast. Dat maakt echter niet zo veel uit, door de stacked symbols is het nog steeds mogelijk erg hoge bedragen te winnen.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.