Big-Bamboo logo
Big Bamboo slot screenshot
Big-Bamboo logo

Big Bamboo slot

  • 4,2 / 5

Paco Houwers | 20 Juli, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Big Bamboo is een slot met een zeer hoge volatiliteit van Push Gaming. Er zijn veel bonus features vrij te spelen in deze bamboe jungle, en de RTP van de slot is iets bovengemiddeld. De maximale winst is 50.000x je inzet, deze kast kan dus met een kleine inzet al voor enorme winsten zorgen. In deze review vertellen we alles over de betalingen en bonus features van Big Bamboo.

Thema en verhaallijn van Big Bamboo

Wandel door een woud vol torenhoge bamboe stengels, jungle dieren en mooie prijzen in deze spannende slot van Push Gaming. Big Bamboo is een online gokkast met een Oosters thema, en er is duidelijk gekozen voor een relaxte en ontspannen sfeer. Laat je echter niet voor de gek houden, deze kast is mega spannend door de hoge volatiliteit, gamble feature en vele bonus features!

Tijdens het opstarten van de kast wordt je begroet door een majestueuze soundtrack van harpen en kalmerende fluiten, dit alles wordt versterkt door jungle geluiden op de achtergrond inclusief geritsel van bomen en kreten van jungle vogels.

big bamboo symbols

De vormgeving van de kast is smaakvol en kleurrijk. Op het speelveld zien we Chinese lantaarns in de vorm van verschillende speelkaart symbolen. Ook zien we verschillende bamboe bosbewoners zoals apen, wilde zwijnen en paradijsvogels.

Het reguliere spel van Big Bamboo is vrij simpel: je kan wat winnen door aan de rollen te draaien en winnende combinaties te scoren, maar uiteindelijk ben je op zoek naar de bonus feature symbolen. Hiermee krijg je namelijk toegang tot de gratis spins bonus game, collect feature en verschillende multipliers. Hoe de bonus features precies werken, vertellen we later in de review.

Betalingen van Big Bamboo

Big Bamboo heeft 5 rollen en 6 rijen, het speelveld heeft dus veel weg van een grid slot. Big Bamboo speelt echter meer als een klassieke slot, er zijn namelijk maar 50 winlijnen. Wat opvallend is aan het speelveld is dat de symbolen bijna altijd stacked voorkomen, het komt bijvoorbeeld vrij veel voor een hele rol van hetzelfde symbool te zien. Dit maakt het soms iets lastiger om winnende combinaties te scoren, maar als je geluk hebt kan dit aan de andere kant ook weer zorgen voor enorme winsten.

Om een winnende combinatie te scoren moet je 3 of meer matchende symbolen op aangrenzende vlakken op een van de winlijnen draaien. De combinatie moet altijd beginnen op de eerste rol. Dit geldt echter niet voor het hoogst betalende symbool: de panda. Hier heb je er maar 2 van nodig voor een uitbetaling.

Onder het speelveld vinden we een menubalk waar je het spel naar wens aan kan passen. Door op de ‘Bet’ knop te drukken kan je makkelijk je inzet bepalen aan de hand van een aantal vooropgestelde opties. Dit is minimaal €0.10 en maximaal €20. Het lijkt er dus op dat deze kast gericht is op spelers met een kleine portemonnee.

Op de menubalk is ook een uitgebreide autoplay functie te vinden, hier kan je het aantal spins instellen en de kast laten stoppen bij een bepaalde winst of verlies

De speelkaart symbolen hebben allemaal dezelfde uitbetaling, bij een winnende combinatie van 3, 4 of 5 ontvang je 0.1, 0.2 of 0.4x je inzet.

De dierenplaatjes zijn de hoog betalende symbolen, en deze geven allemaal verschillende beloningen. De gouden panda betaalt uiteraard het hoogst uit, en hiervan heb je er maar 2 nodig voor een prijs. Je ontvangt bij 2, 3, 4 of 5 panda’s 0.5, 2, 10 of 150x je inzet.

Dan is er nog het wild symbool. Deze kan alle andere symbolen vervangen en zo zorgen voor grotere of nieuwe winnende combinaties.

Symbool Betaling
Ruiten Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.1, 0.2 of 0.4x je inzet
Schoppen Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.1, 0.2 of 0.4x je inzet
Harten Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.1, 0.2 of 0.4x je inzet
Klaver Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.1, 0.2 of 0.4x je inzet
Blauwe vogel Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.3, 1.2 of 12x je inzet
Groene aap Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.4, 1.6 of 16x je inzet
Oranje zwijn Een winnende combinatie van 3, 4 of 5 geeft je 0.5, 2 of 20x je inzet
Gouden panda Een winnende combinatie van 2, 3, 4 of 5 geeft je 0.5, 2, 10 of 100x je inzet
Wild Vervangt alle andere symbolen behalve de scatter

Naast deze standaard symbolen zijn er nog een aantal unieke symbolen die je toegang geven tot de verschillende bonus features, dit is het Mystery Bamboo symbool, het Golden Bamboo symbool, het Instant Prize symbool, het Multiplier symbool, het Collector Symbool en het Bonus Symbool. Hoe deze symbolen precies werken, vertellen we in de bonus features sectie.

RTP en variantie van Big Bamboo

Big Bamboo heeft een theoretische Return to Player van 96.13%. Dit iets hoger dan de gemiddelde online slot, die heeft namelijk een RTP van 96%.

De variantie van Big Bamboo is zeer hoog. Dit betekent dat je niet erg vaak uitbetaald wordt, maar wel kans maakt op enorm hoge uitbetalingen. De maximale winst is namelijk 50.000x je inzet.

Bonus games en features van Big Bamboo

Big Bamboo zit vol met bonus features, die zeer uiteenlopende resultaten hebben en het spel extra spannend maken.

Mystery Bamboo bonus feature

Tijdens het reguliere en het bonus spel komt het Mystery Bamboo symbool voor, dit is een groen bamboe woud. Dit is een reveal symbool dat verdwijnt en vervangen wordt door andere symbolen, dit kunnen reguliere symbolen zijn maar ook wilds.

Golden Bamboo bonus feature

Wanneer je een aantal Golden Bamboo symbolen draait, worden deze vervangen door verschillende bonus symbolen zoals gratis spins of directe betalingen. Een aantal van deze vlakken wordt vervolgens opnieuw gedraaid, en zo kan je nog meer prijzen winnen. Dit is eigenlijk een betere versie van het Mystery Bamboo symbool. Tijdens de Golden Bamboo feature maak je kans op:

 

  • Instant Prize symbolen: Zorgen voor directe uitbetalingen.
  • Multipliers: Vermenigvuldig het getal dat op alle Instant Prize symbolen staat met 2, 3, 5 of 10x.
  • Collector symbolen: Wanneer het collect symbool gedraaid wordt verzameld het alle prijzen van Instant Prize symbolen betaalt het deze opnieuw uit. Het symbool blijft vervolgens op het speelveld met de waarde die het gewonnen heeft, en je kan dit bedrag opnieuw winnen door extra Collector symbolen te draaien.
  • Scatters en Gamble Scatters

Scatter symbool en Gamble Scatter symbool

Tijdens het reguliere spel, de gratis spins en de Golden Bamboo feature kunnen er 2 verschillende scatters voorkomen. De scatters komen alleen voor op rollen 2, 3 en 4, behalve tijdens de Golden Bamboo feature.

Wanneer je tijdens het reguliere spel 2 scatters draait, is het mogelijk om als 3e scatter een gamble scatter te draaien. Wanneer dit gebeurt wordt het Gamble Scatter vervangen door een van de volgende symbolen:

 

  • Een grijs symbool, je ontvangt geen prijs.
  • 4 tot 9 gratis spins.
  • 7 tot 9 gratis spins en twee laag betalende symbolen veranderen in Mystery Bamboo symbolen.
  • 8 tot 10 gratis spins en vier laag betalende symbolen veranderen in Mystery Bamboo symbolen.
big bamboo bonus

Wat vinden we van Big Bamboo?

Big Bamboo is een absolute aanrader voor spelers met een klein budget die wel graag kans willen maken op grote prijzen in het online casino. Deze hoge volatiliteit gokkast heeft veel spannende bonus features die niet alleen erg leuk zijn maar ook voor serieuze winsten kunnen zorgen.

Samen met de bovengemiddelde RTP, unieke thema en vormgeving en een maximale winst van 50.000x je inzet zorgt dit voor een buitengewoon goede online slot. Wij geven Big Bamboo daarom 4.2 van de 5 sterren.

 

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Bovengemiddelde RTP Hoge volatiliteit
Veel bonus features
Maximale winst van 50.000x je inzet

Wat vindt u van Big Bamboo? Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen over Big Bamboo

Wat is de maximale winst bij Big Bamboo?

Je kan bij Big Bamboo maximaal 50.000x je inzet winnen, dit kan dus zelfs met een lage inzet voor flinke bedragen zorgen.

Zijn er gratis spins bij Big Bamboo?

Gratis spins kunnen vrijgespeeld worden met het scatter symbool, je kan door middel van de gamble feature zelfs je aantal gratis spins verhogen.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Sjors managed ons Nederlands content team, zijn jarenlange ervaring op het gebied van i-gaming content en inzicht maken het voor Betsquare mogelijk unieke en interactieve artikelen met ons publiek te delen.