Asgardian Fire online slot
Animatie van de Asgardian Fire online slot
Asgardian Fire online slot

Asgardian Fire online slot review

  • 4,3 / 5

Paco Houwers | 24 Augustus, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Reis af naar Asgard, het thuis van de Noorse goden. Speel het enorme speelveld van 6×8 vrij met de Escalating Ways feature, en scoor mooie winsten door de sticky wilds en Jumbo Blocks. Asgardian Fire zit bomvol bonus features die het spel spannend en dynamisch maken, en kunnen zorgen voor een winst van 5000x je inzet. Wil je niet wachten op de krachtige gratis spins bonus game? Krijg dan direct toegang door middel van de Bonus Buy feature. Lees in deze review alles over de RTP, betalingen en bonus features van Asgardian Fire!

Thema en verhaallijn van Asgardian Fire

Asgardian Fire is een online slot die uitgebracht werd door software ontwikkelaar Neon Valley Studios. Neon Valley Studios is deel van het netwerk van casino gigant Microgaming, en het is dan ook geen verrassing dat ze online slots van een zeer hoge kwaliteit produceren.

Dat Asgardian Fire een online slot van de bovenste plank is, is meteen te merken wanneer je de kast opstart. Asgardian Fire neemt je mee naar Asgard, het thuis van de goden in de Noorse mythologie. Op het speelveld zien we klassieke Noorse symbolen zoals wolven, bijlen, en afbeeldingen van verschillende goden: Freia, Thor en Odin.

Het speelveld van de online slot Asgardian Fire

Achter het speelveld zien we de ijzige bergen van Asgard, met een gouden poort onder een schitterende sterrenhemel. Tijdens het spelen worden we begeleid door een epische soundtrack, die verandert naarmate je nieuwe delen van het speelveld vrijspeelt door middel van de ‘Escalating Ways’ feature.

Dit is namelijk geen doorsnee 5×3 slot, maar een kast die gebruikmaakt van een 262.144 ways to win systeem met Rolling Reels. Elke keer dat jij door middel van de Rolling Reels feature een win scoort, wordt er een extra rol aan het speelveld toegevoegd. Elke spin is dus anders bij deze kast, en de verschillende features kunnen al snel een domino-effect veroorzaken waarmee je mooie winsten kan scoren.

Betalingen van Asgardian Fire

Wanneer je Asgardian Fire voor het eerst opstart, zie je een speelveld van 6 rollen en 4 rijen. Boven dit veld zie je ‘4096 Ways’ staan. Dit is het aantal beschikbare winlijnen. Een winnende combinatie scoren is simpel: je hebt 3 of meer matchende symbolen nodig op aangrenzende rollen, en de combinatie moet beginnen op de eerste rol.

Wanneer je een winnende combinatie draait, verdwijnen de winnende symbolen en vallen de bovenliggende symbolen naar beneden. Dit wordt doorgaans een ‘Cascading Reels’ feature genoemd, Microgaming noemt dit ‘Rolling Reels’. Elke keer dat jij een winnende combinatie draait, wordt er bovenaan het speelveld een nieuwe rij toegevoegd, dit heet de ‘Escalating Ways’ feature. Er kunnen maximaal 4 extra rijen toegevoegd worden.

Op het speelveld zien we 14 verschillende symbolen. Het meest unieke symbool is de scatter, dit is een lichtgevende blauwe steen met runen. De scatter heeft een aantal unieke bonus functies die we later zullen bespreken, en zorgt niet voor directe betalingen.

We zien een aantal speelkaartsymbolen, deze hebben allemaal een relatief lage uitbetaling. Het laagst betalende symbool is de J, bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 J’s ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet.

De thematische symbolen: wolf, bijlen, anker en raven hebben een gemiddelde betaling. De hoogst betalende symbolen zijn de 4 goden: Thor, Freia, Loki en Odin. Odin betaalt uiteraard het beste uit, bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 Odin symbolen ontvang je 2, 3, 4 of 5x je inzet.

Uiteraard is er ook een wild aanwezig. De wild komt voor op rollen 2 tot en met 6 en kan alle andere reguliere symbolen vervangen. Er is ook een speciaal wild symbool: de ‘Persistent Wild’, hier later meer over.

Symbool Betaling
J Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet.
Q Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet.
K Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet.
A Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.1, 0.2, 0.3 of 0.4x je inzet.
Wolf Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.4, 0.6, 0.8 of 1x je inzet.
Bijlen Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.4, 0.6, 0.8 of 1x je inzet.
Anker Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.6, 0.8, 1 of 1.2x je inzet.
Raven Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 0.6, 0.8, 1 of 1.2x je inzet.
Thor Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 1, 1.4, 1.8 of 2.2x je inzet.
Freia Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 1.2, 1.6, 2 of 2.4x je inzet.
Loki Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 1.4, 1.8, 2.2 of 2.6x je inzet.
Odin Bij een combinatie van 3, 4, 5 of 6 ontvang je 2, 3, 4 of 5x je inzet.
Scatter Geeft je toegang tot de gratis spins bonus game
Wild Vervangt alle symbolen behalve de scatter

RTP en variantie van Asgardian Fire

Asgardian Fire heeft een RTP van 96%. Dit is prima voor een online slot, de gemiddelde RTP is ongeveer 96%. De volatiliteit van Asgardian Fire is hoog, dit betekent dat je niet erg regelmatig wordt uitbetaald maar wel flinke winsten kan scoren. De maximale winst is 5000x je inzet.

Bonus games en features van Asgardian Fire

Naast de Rolling Reels en Escalating Ways features die we al eerder bespraken, heeft Neon Valley Studios een aantal bonus features toegevoegd die het spel extra spannend maken en mooie winsten kunnen opleveren.

Jumbo Blocks feature

Elke keer dat de Rolling Reels feature wordt geactiveerd, is er een kans dat er een Jumbo Block op het speelveld terechtkomt. Dit is een extra grote versie van de reguliere symbolen, en deze kan 2×2, 3×3 of 4×4 speelvlakken in beslag nemen. Jumbo Blocks komen alleen voor op rollen 2 tot en met 6. Een Jumbo Block kan alle symbolen behalve scatter en wild zijn.

Wild Fill feature

Als er een lege plek onder een Jumbo Block ontstaat, komen hier wild symbolen voor in de plaats.

Second Chance feature

Wanneer er een scatter op het speelveld ligt en je geen winnende combinatie hebt, wordt de second chance feature geactiveerd. Maximaal 12 symbolen om de scatter heen exploderen, en de bovenliggende symbolen vallen naar beneden door middel van de Cascading Reels feature. De scatter kan geen wilds, Jumbo Blocks of andere scatters vernietigen.

Gratis spins op het speelveld van de online slot Asgardian Fire

Gratis spins bonus game

Wanneer je 3 scatters draait, ontvang je 6 gratis spins. Voor elke extra scatter die je draait, ontvang je 3 extra gratis spins. Het is ook mogelijk om tijdens de gratis spins meer spins vrij te spelen door middel van scatters.

Elevator feature

Elke keer dat je een winnende combinatie draait met een gratis spin, komt er een rol aan de bovenkant bij. Op deze manier kan je maximaal 8 rollen vrijspelen.

Persistent Wilds feature

Wanneer je geen winnende combinatie draait en er wilds op het speelveld liggen, vallen alle wilds naar de onderste rol. Het worden nu Persistent Wilds, deze blijven liggen tot ze deel uitmaken van een winnende combinatie.

Feature buy

Als laatste is er de Feature Buy, hiermee kan je direct toegang krijgen tot de gratis spins bonus game voor een cash bedrag.

  • 6 Spins: €70
  • 9 Spins: €100
  • 12 Spins: €125
  • 15 Spins: €140
  • 25 Spins: €300

Wat vinden we van Asgardian Fire?

Asgardian Fire is een verbluffend mooie kast die ook nog eens een genot is om te spelen. Veel online slots blijven vrij statisch totdat je de gratis spins bonus game hebt vrijgespeeld. Maar door de vele bonus features van Asgardian Fire is er geen saai moment te beleven bij deze online slot. De RTP is vrij gemiddeld en de maximale winst had iets hoger gekund. Maar deze kast is absoluut het spelend waard als jij op zoek bent naar vermakelijke en spannende gameplay. Wij geven Asgardian Fire 4.3 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Veel bonus features Gemiddelde RTP
Maximaal 262.144 winlijnen Maximale winst had hoger gekund
Bonus Buy feature

Laat hier uw beoordeling achter!

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Zijn er gratis spins beschikbaar bij Asgardian Fire?

Als je 3 scatters draait ontvang je 6 gratis spins, en voor iedere additionele scatter ontvang je nog eens 3 gratis spins. Het is ook mogelijk gratis spins te kopen met de Bonus Buy feature, voor 6 gratis spins ben je €70 kwijt.

Wat is de RTP van Asgardian Fire?

Asgardian Fire heeft een RTP van 96%. Dit is vrij gemiddeld voor een online slot, de meeste online gokkasten hebben een RTP van ongeveer 96%.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.