Alien Fruits online slot logo
Bonus games en features van Alien Fruits
Alien Fruits online slot logo

Alien Fruits online slot

  • 3,7 / 5

Paco Houwers | 14 September, 2023 | Laatst bewerkt op: 15 September, 2023 

Reis af naar een kleurrijk universum hier ver vandaan, naar een land dat geregeerd wordt door hyper intelligente vruchten die je meenemen op hun reis door het heelal. Wanneer je genoeg scatter symbolen draait nemen de aliens je mee in hun ruimteschip, hier kan je gratis spins en winsten van maximaal 15.000x je inzet vrijspelen. Wil jij alles te weten komen over de bonus features, RTP en betalingen van de Online Casino slot Alien Fruits? Lees dan snel verder!

Thema en verhaallijn van Alien Fruits

Alien Fruits is een online gokkast die ontwikkeld werd door software provider BGaming. Alien Fruits neemt je mee naar een buitenaardse wereld die bewoond wordt door verschillende cartooneske aliens.

Thema en verhaallijn van Alien Fruits

Achter het speelveld zien we een kleurrijk ruimte landschap met groene velden en enorme fruitbomen. Zoals de titel al doet vermoeden draait bij deze kast namelijk alles om fruit. Hier vind je echter geen watermeloenen, citroenen en kersen zoals bij veel andere gokkasten; de karakters op de rollen zijn alien fruitstukken, hyper intelligente wezens die je meenemen op hun reizen door het universum.

Betalingen van Alien Fruits

Alien Fruits wordt gespeeld op een enorm speelveld van 6 rollen met elk 6 rijen. Dit is namelijk een grid slot. Bij grid slots zijn geen winlijnen aanwezig, maar scoor je doorgaans winnende combinaties met clusters. Dit is echter niet het geval bij Alien Fruits, bij deze online slot zijn de posities van de symbolen op het scherm namelijk niet relevant.

Om een winnende combinatie te scoren heb je 8 of meer matchende symbolen nodig. Waar deze terechtkomen op het speelveld maakt niet uit; ze hoeven dus niet op aangrenzende vlakken te liggen. Elke liefhebber van online gokkasten kent wel het frustrerende gevoel van het mislopen van een winnende combinatie omdat de matchende symbolen niet op de juiste vlakken liggen. Tegen dit probleem zal je dus bij Alien Fruits niet aanlopen.

Zoals veel andere grid slots maakt Alien Fruits ook gebruik van tumbling reels feature. Dit houdt in dat na iedere winnende combinatie de winnende symbolen verdwijnen. Vervolgens vallen de bovenliggende symbolen naar beneden, zo maak je opnieuw kans op een winnende combinatie.

In de menubalk onder het speelveld kan je gemakkelijk je inzet bepalen en de instellingen aanpassen. In het instellingen menu vind je een volume knop en kan de quick spin functie geactiveerd worden. Er is ook een vrij uitgebreide autoplay functie beschikbaar. Hier kan je een aantal spins selecteren die de kast automatisch uit zal voeren, en je kan ervoor kiezen de kast te laten stoppen met draaien bij een bepaalde winst of verlies. Je kan meespelen vanaf €0.20 per spin, en je kan maximaal €50 inzetten.

Op het speelveld zijn 11 verschillende symbolen te vinden, 9 hiervan zorgen alleen voor directe betalingen. De laag betalende symbolen zijn de speelkaart symbolen: J, Q, K en A. Het laagst betalende symbool is de J, bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ J’s ontvang je 0.25, 0.75 of 2x je inzet.

De hoog betalende symbolen zijn de alien vruchten, en er zijn 5 verschillende ruimtes bewoners te vinden op de rollen; de blauwe, groene, paarse, gele en roze alien. De roze alien met zijn geniepige glimlach is het hoogst betalende reguliere symbool. Wanneer je 8-9, 10-11 of 12+ roze alien symbolen draait ontvang je 10, 25 of 50x je inzet.

Dan zijn er nog 2 unieke symbolen; de scatter en multiplier. Het scatter symbool is het ruimteschip. Wanneer je 4 of meer scatter symbolen draait springen de aliens in het ruimteschip en nemen ze je mee naar de gratis spins bonus game. Je ontvangt een aantal gratis spins afhankelijk van het aantal gedraaide scatters:

  • 4 Scatters: 10 gratis spins
  • 5 Scatters: 20 gratis spins
  • 6 Scatters: 30 gratis spins

Grotere combinaties van scatter symbolen zorgen ook voor grotere winsten. Bij een combinatie van 3, 4 of 5 scatter symbolen ontvang je 3, 5 of 100x je inzet.

Het multiplier symbool komt alleen voor tijdens de gratis spins bonus game, hoe dit symbool precies werkt vertellen we later in de review.

Symbool Betaling
J Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 0.25, 0.75 of 2x je inzet.
Q Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 0.4, 0.9 of 4x je inzet.
K Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 0.5, 1 of 5x je inzet.
A Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 0.8, 1.2 of 8x je inzet.
Blauwe alien Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 1, 1.5 of 10x je inzet.
Groene alien Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 1.5, 2 of 12x je inzet.
Paarse alien Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 2, 5 of 15x je inzet.
Gele alien Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 2.5, 10 of 25x je inzet.
Roze alien Bij een winnende combinatie van 8-9, 10-11 of 12+ ontvang je 10, 25 of 50x je inzet.
Ruimteschip scatter Bij 3 of meer ontvang je 10 gratis spins, bij een combinatie van 4, 5 of 6 scatters ontvang je 3, 5 of 100x je inzet.
Multiplier Zorgt voor een willekeurige multiplier van minimaal 2 en maximaal 100x.

RTP en variantie van Alien Fruits

Alien Fruits heeft een RTP van 95.97%. Dit is aan de lage kant voor een online gokkast, de meeste online slots hebben een RTP van ongeveer 96%. De volatiliteit is zeer hoog, dit betekent dat de betalingen niet erg regelmatig zijn, maar je wel kans maakt op flinke winsten. De maximale winst bij Alien Fruits is dan ook 15.000x je inzet.

Bonus games en features van Alien Fruits

Software ontwikkelaar BGaming heeft een aantal krachtige bonus features toegevoegd aan Alien Fruits om het spel extra spannend te maken, en met deze bonus features kan je ook nog eens flinke winsten binnenhalen. Hierbij draait alles om de gratis spins bonus game, tijdens alle gratis spins maak je namelijk kans op multiplier symbolen van maximaal 100x, en door middel van de bonus buy feature kan je direct toegang krijgen tot de gratis spins bonus game.

Bonus games en features van Alien Fruits

Gratis spins bonus game

Je kan toegang krijgen tot de gratis spins bonus game door middel van de ruimteschip scatter symbolen. Wanneer je 4, 5 of 6 scatters symbolen draait ontvang je 10, 20 of 30 gratis spins. Het is ook mogelijk nog meer gratis spins vrij te spelen tijdens de gratis spins bonus game. Elke keer dat je 3 of meer scatters draait tijdens een gratis spin, ontvang je 5 extra gratis spins. Het is dus mogelijk om erg lang door te spelen. De gratis spins worden automatisch uitgevoerd, en tijdens de gratis spins maak je kans op multiplier symbolen.

Gratis spins bonus game

Multiplier symbolen

Elke keer dat je een multiplier symbool draait, neemt deze een willekeurige waarde aan van minimaal 2 en maximaal 100x. Het is ook mogelijk meerdere multiplier symbolen tijdens een enkele spin te scoren. Wanneer de spin voorbij is, en de tumbling reels feature is afgelopen, worden de multipliers opgeteld en wordt je winst vermenigvuldigd met de totale multiplier en uitbetaald.

Bonus Buy feature

Als je geen zin hebt om te wachten op genoeg scatters en direct wil beginnen met de spannende gratis spins bonus game, kan je gebruik maken van de bonus buy feature. Dit kan via de bonus buy knop aan de linkerkant van het speelveld. De prijs van de bonus buy feature is altijd 100x je inzet, en je ontvangt minimaal 10 gratis spins. Wanneer de bonus buy feature wordt geactiveerd gaat de RTP van 95.97% naar 95.99%, zeker het proberen waard dus.

Wat vinden we van Alien Fruits?

Alien Fruit is een online slot met een uniek thema en ook een aantal unieke spelelementen. Het draaien van winnende combinaties is vrij makkelijk, de symbolen hoeven namelijk niet op aangrenzende vlakken te liggen. Er zijn niet veel unieke bonus features tijdens het reguliere spel, maar de gratis spins bonus game is mega spannend omdat je hier maximaal 15.000x je inzet kunt winnen.

Dit doe je uiteraard door middel van de multiplier symbolen, die een willekeurige waarde van minimaal 2 en maximaal 100x aannemen. De RTP is helaas wat aan de lage kant; 95.97%. Wanneer je echter gebruik maakt van de bonus buy feature, die je direct toegang geeft tot de gratis spins bonus game, wordt de RTP verhoogd naar 95.99%. Wij geven Alien Fruits 3.7 van de 5 sterren.

Wat we goed vinden Wat we minder goed vinden
Maximale winst van 15.000x je inzet Zeer hoge volatiliteit
Multipliers van maximaal 100x per symbool Ondergemiddelde RTP

Reviews

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Veelgestelde vragen

Wat is de RTP van Alien Fruits?

Alien Fruits heeft een RTP van 95.97%. Dit is aan de lage kan voor een online slot, de meeste online gokkasten hebben een RTP van ongeveer 96%.

Hoeveel kan je maximaal winnen bij Alien Fruits?

Je kan bij Alien Fruits maximaal 15.000x je inzet winnen, dit kan alleen tijdens de gratis spins bonus game.

Foto Paco Auteur

Paco Houwers

Content Manager

Paco adviseerd o.a. startende ondernemers en MKB'ers op het gebied van marketing-communicatie en merkidentiteit. Dankzij zijn jarenlange content ervaring weet hij informatie goed leesbaar te krijgen voor onze websitebezoekers.